Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

Darykit sultis,ir sveika ir skanu
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 30, 15:15)
mes nelabai juos valgom, auginu daugiau del grozio ( moliugus)  wub.gif  blush2.gif  biggrin.gif
... Gal tikrai tuos cukatus reiks ismegint  g.gif

kiek ten tų cukatų reikia. Iš vieno didesnio moliūgo bent mums tai sočiai užtenka.
Aš irgi auginu, nes man jie labai gražūs wub.gif O paskui ką su jais daryt, nelabai išmanau. Leidau mamai po truputį skint paukščiams lesint. Tik kad man bent po kelis kiekvienos veislės egzempliorius paliktų.
Tiesa, šiemet išbandžiau Uchiki Kuri sriubą - pagaliau patiko ir man biggrin.gif Tai šita veislė turi ateitį cool.gif Su kitais po truputį bandysiu ką nors, gal po truputį į troškinius dėsiu, į sriubas.
O šiemet gražiausi man Blue Hubbard wub.gif Tokia glotni skūra, tokia krokodiliška forma.. Žalieji tikrai ne tokie malonūs paglostyt biggrin.gif
Atsakyti
ax.gif aš dar nė vieno nesnuskyniau...pūpso mačiau viduryje du milžinai , gal jau ir nunokę , bet negaliu dar prieiti iki jų , kitų nenutrypus...tai taip ir stovi...o kraštuose dar vis auga auga...uchiri kuri irgi mačiau , bet pasiekt negaliu lotuliukas.gif visumoj , atsižvelgiant į tai kaip jie man pasodinus buvo vos nepražuvę , geras derlius bus tikrai...visos veislės yra tikrai priauginusios vaisių , na trys visgi numirė , tai gal todėl nerandu dviejų mažavaisių veislių...gaila dėl to rolleyes.gif
Mergaitės , valgykit moliūgus , spauskit sultis ir gerkit...tokia vertinga ir brangi daržovė. Šiuo metu jie man ypatingai brangūs pasirodė. turguje nedidelis visas moliūgas 10 litų įvertintas...arba sandėliuokit , aš valgiau iki balandžio biggrin.gif buvo pusė koridoriaus uždėta moliūgais...o dar kiek suviriau į uogienę , į cukatas...sultis darydavom vos ne kasdien...
Papildyta:
Blue Hubbard , o aš tokio , gaila , neturiu...įtariu , kad čia kai kas gali sėklų tokių gal perleist...reiks prašyt blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Turiu tik gražų princą , pilkutis toks , marina man labai irgi graži...ai , visi man jie patinka bendrai...
Turiu tokį skaniausių man daržovių trejetą -pomidorai , moliūgai ir cukinijos su aguroččiais...kitų man gali ir nebūt visai darže... lotuliukas.gif
Atsakyti
Pernai turėjau vieną moliūgą milžinišką, gal virš 30 kilų, dviese reikėjo nešti smile.gif Dariau iš jo cukatus, nespėju vienos keturgubos partijos išdžiovinti, kai suryjama iki paskutinio šiaudelio. Tai paskui pagrąsinau mirties bausme už vagystes, truputį cukatų išgelbėjau žiemai. biggrin.gif Sunaudojau jiems visą moliūgą. Tik džiovinimas orkaitėje- laiko ir energijos švaistymas. Džiovinau elektrinėje džiovykloje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 30, 14:55)
Tai tu dar labai daug priežiūros jiems skiri.. aš nei mėšlo nededu, nei žemės specialios, nei kerpu ką nors. Pasodinu ir ateinu derliaus nuskint.

Tai persidirbu,vadinasi doh.gif Bepigu tau,kai žemė derlinga tongue.gif O aš užpernai niekuo nepagerinau ir špygą turėjau.
Ką dėjai į tą sriubą su tuo Urikuri?Gal ir man kokį nukaut reiktų g.gif Šiaip tai pas mani beveik visi sriubiniai,rinkausi pagal Yerenos pamokymus.Tik kelios veislės sultims ir kelios saldiems patiekalams.Dar nesugalvojau kokiems...
QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 17:40)
Turiu tokį skaniausių man daržovių trejetą -pomidorai , moliūgai ir cukinijos su aguroččiais...kitų man gali ir nebūt visai darže... lotuliukas.gif

Nu,dėl pirmos vietos iš to trejeto,tai ir pas mani tas pats drinks_cheers.gif Bet jau agurotis blink.gif Moliūgai tai nors gražūs...
Atsakyti
biggrin.gif su uchiri kuri ir kitais nieko daugiau praktiškai sriubai nereik...aš darau taip, taip man skaniausia biggrin.gif - iškepu gan daug moliūgo orkaitėje- prieš tai supjaustau didesniais gabalais , didelį svogūną , česnako , pašlakstyti aliejum , druskos , čiobrelio ir kepu...Beatos receptuose gali plačiau ir aiškiau pasiskaityti...
tada viską tą sudedu puodan , užpilu vištienos išvirtu sultiniu tiek , kad tik semtų moliūgus ir verdu , tada sublenderiuoju ir dar užvirinu.
Dar aštriuką pamiršau , bet tą galima jau į sultinį būt sudėjus...
Galima grietinėlės pilti dėl visiško skanumo , bet galima ir be jos...ir valgai su batono skrebučiu , dar skaniau , kai tas skrebutis pakeptas su sūriu wub.gif

Galima moliūgo ir nekepti , o tiesiog dėti žalią , bet tada ne taip jau skanu , skaniau , kai tos jo sultys jau būna kepant nubėgusios...
Papildyta:
biggrin.gif agurotis nuo cukinijos patiekaluose man mažai skiriasi , tik tiek , kad agurotyje daugiau vandens ir mažiau skonio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 rugpjūčio 2013 - 18:17
QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 18:15)
agurotis nuo cukinijos patiekaluose man mažai skiriasi

visiškai teisingai - abu vienodai neskanūs biggrin.gif
Teisingai Adija sako - moliūgai tai nors gražūs..
Atsakyti
biggrin.gif tai va... dėl skonio ir kvapo draugų nėra... biggrin.gif aš labai mėgstu blynelius tiek saldžius , riek su parukyta mėsyte , apkepus , užkepėles ,...o dar nebandytą turiu- blyneliai iš cukinijos su varške , ryt bandysiu biggrin.gif o dar cukinijų duona kaip man patinka wub.gif ach...laiko tik tiek nėr -kasdien kelis kartus iš jų ką nors tokio gaminčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 30, 15:09)
Yerena pasakojai kad dalicate moliūgėlius perpjauni, pabarstai rudu cukrum ir kepi. O kiek laiko reikia kept ir to cukraus daug? aišku skoniai visų skirtingi bet nors maždaug.... nes tikrai neįsivaizduoju  biggrin.gif

Perpjaunu išilgai, išskobiu vidų, įdedu pusę šaukštelio sviesto, apibarstau ~šaukšteliu su kaupu ruduoju cukrumi, kai kam dar barstau kardamono, sau cinamono su imbieru ir į orkaitę. Priklausomai nuo orkaitės tech. parametrų kepama tol, kol minkštimas būna minkštas- likusi odelė nevalgoma.

QUOTE(adija5 @ 2013 08 30, 19:01)
Ką dėjai į tą sriubą su tuo Urikuri?

Aš darau iš kepto moliūgo su kokosų pienu/grietinėle, imbieru, čili. Ant viršaus uždedu keletą vištienos krūtinėlės virtų juostelių.

QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 20:22)
...o dar cukinijų duona kaip man patinka wub.gif

Bandėte cukinijų duonelę su citrina ir rozmarinais?
Atsakyti
4u.gif ax.gif dedu šias žoleles , dar čiobrelio dedu...o su citrina nebandžiau...bet išbandysiu ir dėdama citrinos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 23:17)
4u.gif  ax.gif dedu šias žoleles , dar čiobrelio dedu...o su citrina nebandžiau...bet išbandysiu ir dėdama citrinos ax.gif

Pabandykite tiesiog citrinos žievelė+rozmarinas (400 g miltų- 1 šaukštas tarkuotos žievelės bei 2 šaukštai kapoto šviežio rozmarino). O bandyta šokoladinė cukinijos duonelė?
Atsakyti
4u.gif oj , kiek galimybių...nesu bandžius ir šokoladinės... blush2.gif
Atsakyti