QUOTE(Lusasita @ 2013 08 30, 15:15)
mes nelabai juos valgom, auginu daugiau del grozio ( moliugus)
... Gal tikrai tuos cukatus reiks ismegint



... Gal tikrai tuos cukatus reiks ismegint

kiek ten tų cukatų reikia. Iš vieno didesnio moliūgo bent mums tai sočiai užtenka.
Aš irgi auginu, nes man jie labai gražūs

Tiesa, šiemet išbandžiau Uchiki Kuri sriubą - pagaliau patiko ir man


O šiemet gražiausi man Blue Hubbard





Mergaitės , valgykit moliūgus , spauskit sultis ir gerkit...tokia vertinga ir brangi daržovė. Šiuo metu jie man ypatingai brangūs pasirodė. turguje nedidelis visas moliūgas 10 litų įvertintas...arba sandėliuokit , aš valgiau iki balandžio

Papildyta:
Blue Hubbard , o aš tokio , gaila , neturiu...įtariu , kad čia kai kas gali sėklų tokių gal perleist...reiks prašyt



Turiu tik gražų princą , pilkutis toks , marina man labai irgi graži...ai , visi man jie patinka bendrai...
Turiu tokį skaniausių man daržovių trejetą -pomidorai , moliūgai ir cukinijos su aguroččiais...kitų man gali ir nebūt visai darže...

Pernai turėjau vieną moliūgą milžinišką, gal virš 30 kilų, dviese reikėjo nešti
Dariau iš jo cukatus, nespėju vienos keturgubos partijos išdžiovinti, kai suryjama iki paskutinio šiaudelio. Tai paskui pagrąsinau mirties bausme už vagystes, truputį cukatų išgelbėjau žiemai.
Sunaudojau jiems visą moliūgą. Tik džiovinimas orkaitėje- laiko ir energijos švaistymas. Džiovinau elektrinėje džiovykloje



QUOTE(saintlina @ 2013 08 30, 14:55)
Tai tu dar labai daug priežiūros jiems skiri.. aš nei mėšlo nededu, nei žemės specialios, nei kerpu ką nors. Pasodinu ir ateinu derliaus nuskint.
Tai persidirbu,vadinasi


Ką dėjai į tą sriubą su tuo Urikuri?Gal ir man kokį nukaut reiktų

QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 17:40)
Turiu tokį skaniausių man daržovių trejetą -pomidorai , moliūgai ir cukinijos su aguroččiais...kitų man gali ir nebūt visai darže... 

Nu,dėl pirmos vietos iš to trejeto,tai ir pas mani tas pats




tada viską tą sudedu puodan , užpilu vištienos išvirtu sultiniu tiek , kad tik semtų moliūgus ir verdu , tada sublenderiuoju ir dar užvirinu.
Dar aštriuką pamiršau , bet tą galima jau į sultinį būt sudėjus...
Galima grietinėlės pilti dėl visiško skanumo , bet galima ir be jos...ir valgai su batono skrebučiu , dar skaniau , kai tas skrebutis pakeptas su sūriu

Galima moliūgo ir nekepti , o tiesiog dėti žalią , bet tada ne taip jau skanu , skaniau , kai tos jo sultys jau būna kepant nubėgusios...
Papildyta:

QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 18:15)
agurotis nuo cukinijos patiekaluose man mažai skiriasi
visiškai teisingai - abu vienodai neskanūs

Teisingai Adija sako - moliūgai tai nors gražūs..





QUOTE(Avijacija @ 2013 08 30, 15:09)
Yerena pasakojai kad dalicate moliūgėlius perpjauni, pabarstai rudu cukrum ir kepi. O kiek laiko reikia kept ir to cukraus daug? aišku skoniai visų skirtingi bet nors maždaug.... nes tikrai neįsivaizduoju 

Perpjaunu išilgai, išskobiu vidų, įdedu pusę šaukštelio sviesto, apibarstau ~šaukšteliu su kaupu ruduoju cukrumi, kai kam dar barstau kardamono, sau cinamono su imbieru ir į orkaitę. Priklausomai nuo orkaitės tech. parametrų kepama tol, kol minkštimas būna minkštas- likusi odelė nevalgoma.
QUOTE(adija5 @ 2013 08 30, 19:01)
Ką dėjai į tą sriubą su tuo Urikuri?
Aš darau iš kepto moliūgo su kokosų pienu/grietinėle, imbieru, čili. Ant viršaus uždedu keletą vištienos krūtinėlės virtų juostelių.
QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 20:22)
Bandėte cukinijų duonelę su citrina ir rozmarinais?



QUOTE(diuni @ 2013 08 30, 23:17)



Pabandykite tiesiog citrinos žievelė+rozmarinas (400 g miltų- 1 šaukštas tarkuotos žievelės bei 2 šaukštai kapoto šviežio rozmarino). O bandyta šokoladinė cukinijos duonelė?

