Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(adija5 @ 2013 09 01, 12:26)
Pernai,kiek pamenu, rugsėjo antroj pusėj skyniau,kai Saintlinos kaimui šalnas išbūrė metereologai.

Nu išsiviriau sriubą pagal šitą
http://www.beatosvir...r-kokoso-pienu/
Man patiko,tik krevetes ištrenkiau,nes kažkaip nelipo jos man sriuboj,neskanios kažkokios schmoll.gif Ir nežinau su kokiu moliūgu dariau,ar su Urichuri, ar su Justynka.Labai man jie panašūs savo išvaizda.Kitąmet reiks pasodinus kokius pagalius su vėliavom įsmeigt,kad atsirinkčiau g.gif

ax.gif wau...turėtų būti skanu tikrai...aš tai kai atšąla oras , labai dažnai verdu moliūgų trintą sriubą , tai tokių prašmatnių nedarau smile.gif vistiek nepaprastai man skanu...bet dabar man dar peršilta kažkaip valgyt biggrin.gif o vat jau kai atšals, thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 09 01, 15:26)
ax.gif wau...turėtų būti skanu tikrai...aš tai kai atšąla oras , labai dažnai verdu moliūgų trintą sriubą , tai tokių prašmatnių nedarau smile.gif

Tai kad pas Beatą aš tik tą vieną receptą radau g.gif Šiaip, kaip tu blyninė,tai aš sriubinė:tris kartus per dieną galiu sriubą valgyt biggrin.gif Ryt bandysiu šitą http://www_neringa-b...ine-sriuba.html
Vis tik faktas,kad ne iš kiekvieno moliūgo sriuba skani gaunasi schmoll.gif
Atsakyti
http://www.beatosvir...moliugu-sriuba/
va , aš tau įdedu...tokią paprastą. 4u.gif alia aš saliero nededu...reiks kada įdėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 01 rugsėjo 2013 - 19:31
Nuroviau savo visus arbūzus. Porą tokių mažiukų palikau. Spėjom savatgalį ir sudoroti porą. O vieną parsivežiau dar 6,6 kg. Vienas buvo pernokęs kuri pjovėm, neskanus, bet skūra plona tai sėklas surinkau. Kažin nieko tokio kad jau toks nelabai...... gal net geriau sėklom? nes jau visos tokios juodos juodos smile.gif
Tai maždaug taip primečiau turėjau 3 daigus tame plotelyje, tai nuskyniau 4 didelius arbūzus (6,5 -7,7 Kg). DAr kokius 3 po 1,5-2 kg. NA ir dar kokius 4 mažutėlius jau po 0,5 kg jaučiu, ne nesvėriau aš jų. Ten tik šaip smile.gif tai manau visai enblogas rezultatas. Tik va sėklom tinkamų nebuvo daug. Toks jau idealus buvo tik vienas šiam reikalui.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 02, 10:42)
Nuroviau savo visus arbūzus. Porą tokių mažiukų palikau. Spėjom savatgalį ir sudoroti porą. O vieną parsivežiau dar 6,6 kg. Vienas buvo pernokęs kuri pjovėm, neskanus, bet skūra plona tai sėklas surinkau. Kažin nieko tokio kad jau toks nelabai...... gal net geriau sėklom? nes jau visos tokios juodos juodos smile.gif
Tai maždaug taip primečiau turėjau 3 daigus tame plotelyje, tai nuskyniau 4 didelius arbūzus (6,5 -7,7 Kg). DAr kokius 3 po 1,5-2 kg. NA ir dar kokius 4 mažutėlius jau po 0,5 kg jaučiu, ne nesvėriau aš jų. Ten tik šaip smile.gif tai manau visai enblogas rezultatas. Tik va sėklom tinkamų nebuvo daug. Toks jau idealus buvo tik vienas šiam reikalui.

manau seklos labai tinkamos. Giminaiciai kurie darzininkauja jau senai visada seklas renka is gerai pabuvusiu egzemplioriu: leidzia gerai subresti sekloms, laukia vos ne kol istezta ( pvz pomidorai), moliugus irgi ilgai laiko, brandina.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 09 01, 20:30)
http://www.beatosvir...moliugu-sriuba/
va , aš tau įdedu...tokią paprastą. 4u.gif alia aš saliero nededu...reiks kada įdėt biggrin.gif

as ta sriuba virdama grietines net nededu blush2.gif o ir saliero jei neturiu nededu, visai gerai ir be situ ingridientu, gaunasi grynai moliugu sriuba mirksiukas.gif
Atsakyti
dviems mergaitėms užlaikiau šiek tiek laiškelius, bet šią savaitę išsiųsiu 4u.gif šiandien jau baigiu apsivalgyt arbūzu....... prapjoviau 6,6 kg. Tai užteks mums dviem dienom biggrin.gif prasti dar iš mūsų valgytojai, ne taip kaip saintlita kiekvieną dieną inkstus valo biggrin.gif
Atsakyti
Mano derlius moliūgų!!!!!!!!!!!!!! smile.gif

user posted image
http://fotki.yandex....ic/view/805695/
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 03, 19:03)
ne taip kaip saintlita kiekvieną dieną inkstus valo  biggrin.gif

dabar, matai, toks periodas, kai jau reik kasdien tuos inkstus valyt - arbūzams gresia pernokimas biggrin.gif
Bet jų dar daug liko lauke.. gal tikrai reiks pabandyt vyną padaryt? Ar nors su avietėm pamaišyt g.gif Einu pasieškosiu rambleryje, ar kur Ukrainoj iš arbūzų vyno nedaro.

Ė, o kodėl jūs visos arbūzus valgot, bet nieko neparodot? Tema visai be arbūzų.
Aš va šiandien perpjoviau tokį. Jau solidžiai panokęs..

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 rugsėjo 2013 - 08:54
QUOTE(saintlina @ 2013 09 04, 09:36)
dabar, matai, toks periodas, kai jau reik kasdien tuos inkstus valyt - arbūzams gresia pernokimas  biggrin.gif
Bet jų dar daug liko lauke.. gal tikrai reiks pabandyt vyną padaryt? Ar nors su avietėm pamaišyt  g.gif  Einu pasieškosiu rambleryje, ar kur Ukrainoj iš arbūzų vyno nedaro.

aš tai turiu draugę, kuri atostogaudavo maža Ukrainoj. Tai ten sakė arbūzus marinuoja kažkaip blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 04, 08:52)
aš tai turiu draugę, kuri atostogaudavo maža Ukrainoj. Tai ten sakė arbūzus marinuoja kažkaip  blink.gif

aha, girdėjau. Vyras pasakojo. Sakė, kaip agurkus panašiai marinuoja. Ir skonis toks keistas. Vis grasinasi mano derlių pamarinuot, kad išmest nereiktų biggrin.gif Bet dar nei vienais metais nedaviau biggrin.gif

Pažiūrėjau, nieko labai gero iš to arbūzų vyno g.gif Reik maišyt su kuo nors. Rekomenduoja su persikais arba vynuogėm.. va čia tai vynas būtų.. persikų-arbūzų bigsmile.gif Na, persikai pas mane seniai nuėsti, reiks bandyt arbūzų-aviečių.
Papildyta:
QUOTE(Dana2009 @ 2013 09 04, 08:27)
Mano derlius moliūgų!!!!!!!!!!!!!! smile.gif

gražūs moliūgėliai smile.gif Tik gal kiek ankstokai nurinkot?
Atsakyti
Jo lygtais savatgalį žada iki +22 tai tikrai dar šią savaitę laikysiu lauke savo moliūgėlius. Tik pas Dana tas derlis mažesnis, tai gal turės kur laikyt. O aš savo kiekio nesukišiu į vėsesnę vietelę niekaip....... Tad dar lauksiu smile.gif Apžiūrėjau tai ant mėlynojo hubarto 3 dideli egzemplioriai. Pink bananų jau neskaičiavau....... Ir delicate primegzta jau sočiai kai žiūrėjau. Praeitą savatgalį jau paaugusius moliūgėlius kurie tikrai nespės sunokti nurėžiau ir nunešiau uošvio prižiūrimiems kiauliukams. Nugi žiaumojo ir patiko jiems lotuliukas.gif Tikiuosi pati derlių moliūgėlių nuiminėsiu (nebus kokių šalnų ir nereiks staigiai prašyt kad nurinktų) tada ir aš nufotkinsiu 4u.gif jau džiovyklė be darbo stovi - laukia moliūginių cukatų biggrin.gif
Atsakyti