Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 04, 09:34)
O aš savo kiekio nesukišiu į vėsesnę vietelę niekaip.......

Tikiuosi pati derlių moliūgėlių nuiminėsiu (nebus kokių šalnų ir nereiks staigiai prašyt kad nurinktų)

kol šalčių nėra, aš turiu visą namą neįrengtą moliūgams sandėliuot smile.gif Tai iki žiemos nepergyvenu.
O va dėl derliaus nuėmimo tai ir aš labai tikiuosi, kad pačiai išgrius šita laimė. Tiesiog gaila tėvų, jei teks jiems tokį kiekį moliūgų tąsyt vidury savaitės šalnas pranešus.. Nurinkčiau didžiuosius, bet kiek bandžiau nagu odelę paspaust - visur prasipaudžia. Nesunokę, vadinas, tinkamai.

Žada visą rugsėjį kaip ištisą bobų vasarą smile.gif Matysim, kaip iš tiesų bus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 04, 10:07)
aha, girdėjau. Vyras pasakojo. Sakė, kaip agurkus panašiai marinuoja. Ir skonis toks keistas. Vis grasinasi mano derlių pamarinuot, kad išmest nereiktų  biggrin.gif  Bet dar nei vienais metais nedaviau  biggrin.gif

Arbūzus sūdo nepjaustytus - tinka ir prinokę ir nelabai. Jei nepamiršiu, pažiūrėsiu druskos proporcijas ..

Labai skaniai visų derlius atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2013 09 04, 10:57)
Arbūzus sūdo nepjaustytus - tinka ir prinokę ir nelabai. Jei nepamiršiu, pažiūrėsiu druskos proporcijas ..

kaip ir sakiau - visokių įdomybių čia žmogus sužinai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 04, 10:46)

O va dėl derliaus nuėmimo tai ir aš labai tikiuosi, kad pačiai išgrius šita laimė. Tiesiog gaila tėvų, jei teks jiems tokį kiekį moliūgų tąsyt vidury savaitės šalnas pranešus..

Pas mane irgi žiauru..... yra du egzemplioriai gal po kokia 30 kg. Nežinau kur aš juos kišiu - gal atiduosiu kam, gal kiaulėm sušersim lotuliukas.gif visi kiti normalesni.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 04, 11:08)
Pas mane irgi žiauru..... yra du egzemplioriai gal po kokia 30 kg.

neee, tokių aš nesodinau.. ačiū Dievui. Per akis ir mažesnių.
Nors vieną didelį gal ir gerai turėt, Halloweenui.
Atsakyti
o mano moliūgai supuvo ar suvandeniavo... iš 8 moliūgų išgyveno tik 3. Vienas žiauriai didelis, kiti du tokie mažiukai. Kažin kas jiems nepatiko? g.gif
Nepalyginsi su pernykščiu derlium kai net kaimynams užteko....
Papildyta:
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 03, 19:03)
dviems mergaitėms užlaikiau šiek tiek laiškelius, bet šią savaitę išsiųsiu  4u.gif 

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 04, 10:34)
Praeitą savatgalį jau paaugusius moliūgėlius kurie tikrai nespės sunokti nurėžiau ir nunešiau uošvio prižiūrimiems kiauliukams. Nugi žiaumojo ir patiko jiems  lotuliukas.gif

Bus ir pas mani nesunokusių g.gif O tai jie tik kiauliukam tinkami ar ir man juos galima valgyt?
QUOTE(Oli_vija @ 2013 09 04, 11:57)

800 gramų druskos 10 l vandens.Vaišino kažkada vienoj broliškoj respublikoj ir buvo baisiai neskanu schmoll.gif

Aš tai vis nulekiu pasigėrėt savo moliūgais.Nu jau tokia graži daržovė,ypač visokie margi,raukšlėti biggrin.gif Jei būtų man nors perpus skani tiek,kiek graži g.gif Išdurnėčiau besigrožėdama ir priedo besidžiaugdama tam moliūgų lauke doh.gif
Atsakyti
adija, tie nesunokę moliūgai tinkami valgymui- alternatyva cukinijai/aguročiui- bet jau ne sandėliavimui.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 04, 23:59)
adija, tie nesunokę moliūgai tinkami valgymui- alternatyva cukinijai/aguročiui- bet jau ne sandėliavimui.

na jo valgyt galima..... bet aš kai turėsiu sunokusių tai tais pavaišinau jau kiauliukus. Nes prieš kokias 2-3 savaites pjovėm vieną moliūgą, tai skonis manęs nesužavėjo...... sakyčiau beskonis dar. Tai nemačiau prasmės jų palikt. Kiaulėm irgi vitaminų reik lotuliukas.gif
Atsakyti
aha, mūsų paukščiai tokie vitaminingi ir ekologiški, kad jau nebežinau, ar begali būt ekologiškesni biggrin.gif Turbūt ir mėsytė, ir kiaušiniai bus agurkų, pomidorų, moliūgų, kopūstų, arbūzų skonio lotuliukas.gif
Atsakyti
Ne į temą blush2.gif Jei veršelius ir telyčias pastoviai girdyti alumi, tai mėsytė bus nerealaus skonio wub.gif

O visus kitus gyvius prieš skerdžiant keletą dienų reiktų ant dietos palaikyti, tuomet nesijaus pašalinio prieskonio. Na, bet tai ūkininkės puikiai ir taip žino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 rugsėjo 2013 - 08:32
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 05, 08:31)
Ne į temą  blush2.gif Jei veršelius ir telyčias pastoviai girdyti alumi, tai mėsytė bus nerealaus skonio  wub.gif

mdia.. savo bravorą reik turėt tokiam reikalui.. kaži, o kaip girti veršiai elgiasi? Gal nei tos mėsytės nebematytum, kai prigėrę mergų ieškot patrauktų mastau.gif

Gaudvilyt, kaip arbūzai gyvena? Kurie skaniausi?
Atsakyti