QUOTE(Arturas15 @ 2013 11 08, 12:24)
Draustis papildomai, žinoma, reikėtų. Bet aš turiu Swedbanko kreditinę kortelę, į kurios paslaugų paketą papildomai įeina mano ir mano šeimos narių kelionių draudimas

. Tad į keliones pasiimam EU korteles ir kreditinę kortelę - mums to turėtų užtekti. Rašau "turėtų", nes kelionėse draudimu dar nė karto neteko pasinaudoti (tpfu, tpfu, tpfu per kairį petį...

).
Yra skirtumas tarp draudimo turimo kreditine kortele ir papildomai draudžiantis. Nors su kredito kortele draudimas Jums priklauso visai šeimai, bet atsitikus draudiminiam įvykiui, vietoje turėsite mokėti iš savo kišenės. Pirmiausia reikia turėti tiek laisvų pinigų, kad galėtum susimokėti

Gerai, jei tai maži pinigai, o jei rimtesnis dalykas, pvz koks apendicitas užeis

. Po to susirinkti visus dokumentus ir grįžus pateikti bankui, kuris grąžins pinigus. Turint draudimą iš draudimo kompanijos, gali nemokėti už nieką. Draudimo kompanija susisieks su gydymo įstaiga ir garantuos, kad draudimas Jūsų galiojantis. Pati jau apmokės ir pati iš gydymo įstaigos išsireikalaus dokumentus kokių reikia.