Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Kulke @ 2014 01 18, 20:07)
Sveikos. Gal esat auginusios is seklu Kelsae svogunus?  Pernai su Exibitionais nenusiseke man dar daigu stadijoj.

Auginu ir Kelsae, ir Exhibition, ir Globo. Kelsae ilgiausiai išsilaiko, iki šiol dar turiu.
QUOTE(Kulke @ 2014 01 18, 22:06)
Exibitionais BS'as, o Kelsae maciau e-seklos.lt berods  g.gif

Kelsae sėklų mačiau Kalvarijų turguj, prie gėlių, ir Erfurto sėklos turi.
QUOTE(jura64 @ 2014 01 18, 23:33)
Apie Kelsae, tik ne sausi ar vasari seti. Gal cia klaida. Arba ten išversta neatsižvelgiant i musu pavasari.

Jei norite parodinių dydžių (virš kg), sėti reiktų dar gruodį ax.gif
Aš balandžio pradžioj sėju į dežutę, o rugpjūtį surenku padorų derlių- galvos 500-700 g.
Atsakyti
Ačiū už patirtis apie šparagus 4u.gif
Internete mačiau skelbimų, kad parduoda šparagų sodinukus, mažiausias kiekis 100 vnt., gal tiek būtų per daug.
Gal po sėklas reikės pasižiūrėti g.gif
Tas ankstyvas derlius labai gundantis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2014 01 18, 22:06)
Exibitionais BS'as, o Kelsae maciau e-seklos.lt berods  g.gif Va, radau http://www.e-seklos...._the_kelsae?p=5

Aciu,
bet ar ten bus tos kuriu reikia, nes matau morkos Flakke 2, tai aprasymas ne tos kurios turetu buti, siaip daugiau nieko man is ju nereikia. Bandysiu paieskot Sekluvoj ar dar kokioje nors pard.
Atsakyti
Sveiki,

Gal galetumete pasidalinti vietomis, kur perkate seklas? ar tuose paciuose prekybcentriuose? O gal internetiniu pard. zinot geru? Mane apskritai domina topinambu, batatu (saldziu bulviu), kukuruzu seklos/daigai. Internete ieskau, tai nerandu... doh.gif
Atsakyti
Batatų mačiau Maximoj pridėta, aišku valgymui. Gal pasodinus gumbą užaugtų g.gif Kažkada skaičiau, kad kai gumbas pradeda leisti daigus, lyg tai įšaknija juos ir tada sodina g.gif Gal kuri auginot?
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2014 01 19, 15:07)
Ačiū už patirtis apie šparagus  4u.gif
Internete mačiau skelbimų, kad parduoda šparagų sodinukus, mažiausias kiekis 100 vnt., gal tiek būtų per daug.
Gal po sėklas reikės  pasižiūrėti  g.gif
Tas ankstyvas derlius  labai gundantis  smile.gif

iš sėklų tik trečiais metais pradės derlių duot
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 01 19, 16:19)
Sveiki,

Gal galetumete pasidalinti vietomis, kur perkate seklas? ar  tuose paciuose prekybcentriuose? O gal internetiniu pard. zinot geru? Mane apskritai domina topinambu, batatu (saldziu bulviu), kukuruzu seklos/daigai. Internete ieskau, tai nerandu... doh.gif

na, topinambais tai čia ne viena galėtų pasidalinti manau, jiems parduotuvės nereikia mirksiukas.gif Man teta pernai davė, sakė tik tu nešk juos kuo toliau nuo manęs! doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 19, 18:34)
na, topinambais tai čia ne viena galėtų pasidalinti manau, jiems parduotuvės nereikia mirksiukas.gif Man teta pernai davė, sakė tik tu nešk juos kuo toliau nuo manęs! doh.gif  biggrin.gif

Pas mane sitie batatai su ta pacia istorija, kad juos kur velnias skradziai zeme pradangintu is mano sklypo schmoll.gif Tai yra siaubas, baisiausias koks tik gali buti, neima ju nei Roundapai jokie schmoll.gif Nebent isarti ta vieta ir isrankioti po gumbeli.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2014 01 19, 18:42)
Pas mane sitie batatai su ta pacia istorija, kad juos kur velnias skradziai zeme pradangintu is mano sklypo  schmoll.gif Tai yra siaubas, baisiausias koks tik gali buti, neima ju nei Roundapai jokie  schmoll.gif  Nebent isarti ta vieta ir isrankioti po gumbeli.

Gal juos reiktų kokiose dėžėse auginti g.gif Ta prasme riboti jų plitimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 19, 19:25)
Gal juos reiktų kokiose dėžėse auginti g.gif Ta prasme riboti jų plitimą g.gif

Ju is viso nereikia auginti, gyvybiskai jie nesvarbus man, net neragavusi as ju. Palikima kartu su sklypu juos gavome. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 19, 17:42)
Batatų mačiau Maximoj pridėta, aišku valgymui. Gal pasodinus  gumbą užaugtų g.gif Kažkada skaičiau, kad kai gumbas pradeda leisti daigus, lyg tai įšaknija juos ir tada sodina g.gif Gal kuri auginot?

aš batatą auginu kaip gėlę biggrin.gif ,gražūs raudoni lapai,svyranti.Bulves laikau vazone kambary kampe patamsy.kai pradeda leisti lapus -ištraukiu į šviesą.Bet galima sodinti į dirbą,auga besidriekdami
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 19, 16:42)
Batatų mačiau Maximoj pridėta, aišku valgymui. Gal pasodinus  gumbą užaugtų g.gif Kažkada skaičiau, kad kai gumbas pradeda leisti daigus, lyg tai įšaknija juos ir tada sodina g.gif Gal kuri auginot?

Daržo kaimynas prieš porą metų bandė auginti mano šiltnamy (turėjo pora nusipirkęs ir įsodinęs į didelius vazonus). Sodino gal vasaros pradžioj, tik apie vidurį pasirodė ūgliai. Taip nieko doro ir nesigavo, nors augo iki rudens - toks šliaužiantis stiebas, lapai nedideli, net nežinau, su kuo palygint. Labai gali būti, kad pardavimui skirtų kažkaip pristabdytas ūglių leidimas, kad nuostolių prekybininkai nepatirtų. Nors, jei gerokai iš anksto imti daiginti, gal ir pavyktų.
Man rods, teko apie batatų auginimą dacha.wcb.ru forume skaityti, ten lyg ir išaugina kažkaip entuziastai.
Atsakyti