Pora šiandien žiūrėtų ir išties vertų dėmesio filmų:
The Wrestler (2008) - D. Aronofsky filmas apie imtynininką, kuris priverstas palikti ringą. Dar nė vienu šio režisieriaus filmu nebuvau nusivylusi, šis - irgi ne išimtis. Įtraukė nuo pat pradžių. Jei pradžioje buvo įdomūs visi imtynių užkulisiai, kaip ten kas vyksta, tai vėliau įtraukia pagr. veikėjo istorija, tai, kaip jis turi susitaikyti su tuo, kad nebegali daryti to, ką geriausiai išmanė...
Pamenu, kai mokykloje auklėtoja, kuri jau tuo metu buvo pensininkė, sakė, kad nori palikti mokyklą pamažu (t.y. dvejus paskutinius metus ji temokė tik mano klasę), nes nieko nėra sunkiau nei išeiti iš darbo, kurį dirbai visą gyvenimą, ir jaustis nebereikalingai ir nebenaudingai. Tai šiame filme lygiai tas pats.. Rodos, ir negali pasilikti, bet išėjus - dar sunkiau. Pabaigoje kaip ir palikta vietos interpretacijai,
bet deja, kažko gero įsivaizduoti nepavyksta.
Geras, pabaigoje vos nesusigraudinau... Rekomenduoju, jei dar nematėt.
Beje, esu mačiusi kitus to režisieriaus filmus (Black Swan, The Fountain, Requiem for a Dream), tai jie būdavo ar tai mokslinės fantastikos, ar tai su visokiais ,,šizofreniniais" vaizdais (ar kaip tai pavadinti), o šis - visiškai paprastas, be jokių įmantrumų, bet vis tiek ne mažiau kabina.
What Maisie Knew (2012) - o šis tai dar ir kaip sujaudino

Pasakojama apie Meisę - mergaitę, kurios tėvai nusprendė skirtis. Viskas filmo dėmesys nukreiptas į mergaitę ir todėl žiūrėti tiesiog baisu. Situacija gan sudėtinga, nes vaikas leidžia dešimt dienų pas mamą, dešimt pas tėtį, tačiau negana to, vis tiek iš jų negauna tiek dėmesio, kiek turėtų... Tas tampymas, visiškas nepagalvojimas, ką vaikas išgyvena, taip siaubingai atrodė. Ir dar faktas, kad naujosios tėvų antrosios pusės rūpinasi kur kas labiau nei tikrieji tėvai... Tokiam lengvam susigraudinime visą laiką ir prabuvau. Labai gražiai nufilmuotas, muzikinis takelis gražus, aktorių vaidyba patiko (Julianne Moore, Alexander Skarsgard ir kiti), toks paprastas, nuoširdus ir be galo liūdnas filmas. Ir pabaigoje taip ir liko man neatsakytas klausimas: o kas toliau?????

Rekomenduoju.