Disconnect (2012) - filmas, kuriame yra rodomos trys istorijos. Visas jas vienija sutrūkinėję tarpusavio ryšiai ir internetas, kuris keičia žmonių gyvenimus... Išties, tematika labai plati: nuo to, kaip mes visur platiname internete savo duomenis nė nesusimąstydami, kad kas nors galėtų jais pasinaudoti, elektroninių patyčių, uždarbiavimų ir pan. iki susvetimėjimo, nesusikalbėjimo su artimaisiais, kai tuo tarpu su internetiniais ,,pažįstamais" atsiveriama iki pat gelmių. Toks paprastas, bet neprastas, pakankamai lėtas, su užkrečiančia niūria atmosfera, toks labai gyvenimiškas be jokių ten labai saldžių happy end'ų, aktorių vaidyba, personažų istorijos, muzikinis takelis - viskas patiko. Rekomenduoju.
Machete Kills (2013) - pirma dalis man patiko, nesustojau juoktis visą laiką, o šioje man to balagano, kuriuo pasižymėjo ir pirma dalis, buvo tiesiog per daug. Aišku, humoro išlikę, kas kėlė nuotaiką, bet visumoje norėjosi mažiau chaoso.
Rescue Dawn (2006) - apie lakūną, kuris per Vietnamo karą, pašovus jo lėktuvą, patenka į priešų teritoriją ir yra pagrobiamas į nelaisvę. Sukurtas pagal tikrą istoriją. Žavėjo didele žaluma, pati istorija - verta dėmesio, aktoriai irgi puikūs, įdomūs charakteriai. Žiaurių scenų nedaug, pora šlykštesnių (ne, ne mėsinėjimai, bet pvz lervų valgymas

), pabaiga gal tik užkliuvo, nes tokia jau super pompastiška, bet nesigilinau, gal ir tikrovėj taip buvo. Iki to, kad jį vadinčiau labai patikusiu, man visgi kažko pritrūko, nesukėlė tiesiog jokių didelių jausmų, nors žiūrėti buvo įdomu, ir rodos kaip ir viskas ten gerai... Žodžiu, šiaip jau irgi vertas dėmesio.
What About Bob (1991) - komedija apie tai, kaip psichiatrą jo pacientas atseka net iki ten, kur jis su šeima atostogauja. Smagus, nuotaikingas filmas, juoktis teko nemažai. Ne vienas stereotipas apie psichiatrus/psichologus pateikiamas, Bill Murray vaidintas pacientas pradžioje kėlė dvejopus jausmus, nežinojau, ar jis man juokingas, ar erzinantis. Ir pabaiga kiek netikėta bei ne mažiau smagi. Patiko.
Ben X (2007) - apie Aspergerio sindromą turintį paauglį, kuris kenčia bendraamžių patyčias. Liūdnas, netgi labai liūdnas filmas, sugraudinęs kone nuo pat pradžių. Sprendimas patiko, kulminacinė dalis įdomi. Vertas dėmesio vien dėl temos.