Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Pirlimpimpim @ 2013 11 25, 13:47)
Ir baikit su tais pumpureliais ir ziedeliais. Aina sau.
Kartais pagalvoju, kad jus gal jau pamirsot musu dabartini perioda, todel taip sakot.
Na, guodziuos kaip sugebu.  unsure.gif

nepamiršom, nesiguosk biggrin.gif
ne, jei dabar didelių problemų nėr, tai tikėtina, kad ir paauglystj jos bus tokios tik privalomos.
va, aš geriausias pavydys, nes turiu dvi štukes - pliusą ir minusą, šiaurės ir pietų polius, ugnį ir ledą - pasirinkit kaip patogiau. nu ir va - viena nuo kūdikystės buvo ramiaks, be problemų, o dabar paauglystė jau - irgi nėr kažko tokio, kas būtų baisu. aišku, tai dar nereiškia kad ateity nesublūs, nu bet jau matosi, ryškėja, kad bus papraščiau. nu p apie antrą štuką jau žinot, Notmiauskėli, ypač tu.
bet kita vertus, kas neturi sunkaus vaiko, tai ir tas mano lengvasis vaikas kitam gal rūpeščių keltų. čia kaip su skausmo kartele - vieni daug perneša, kitam pirštą įsipjaut - mirtis alyvose.
vieni tėvai dėl ne vietoj padėtų vaiko batų iš namų varo, kiti bando susigyvent su vaiko paauglyste.
Atsakyti
QUOTE(fucked-up @ 2013 11 25, 13:34)
Drauge sako, kad aš netinget turiu, turiu nustatyt ribas, turiu daryt viską, kas įmanoma, kad įstatymą ją į rėmus.,.
Iš dalies taip, pas mane trūksta to consistency- nžn dbr kaip tas lietuviškai..
Saakau, Sakau, grasinu ir paskui nieko nepadarau.
Tai ji tą puikiai žino

Nu ji pas tave tokia žaidybinė, kiek pamenu, nenustygstanti. Matyt įpratus, kad ir tu įsitrauki, ir manipuliuoja kartais. Gal kartais tiesiog parodyk, kad nepasiduodi, ignoruok, bet taip kad jaustų tavo autoritetą, kad ateitų supratimas, kada laikas žaisti ir maivytis, kada ne. Tiesa, kad vaikai viską išbando, ir tas ribas taip pat, ir dar nesuvokia, kur reikia rimčiau susikaupt o kur savo kaprizus rodyt.
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2013 11 25, 14:07)
Kompas neskatina fantazijos, mąstymo, ten specifika "įsiūlyti", jau "paduoti", o ne pačiam sugalvoti ar išspręsti, kas vaikui svarbu augant. Paskui jau ten vyresni žmonės patys atsirenka.

va čia mano tridcatpiat ir pasireiškia turbūt, nes aš va taip galvoju,
Remiuosi 20 metų atgaline nuomone ar kuo ten..
Patys mes kompais apsikrovę, tai ko norėt iš jos.
Reiktų ta daryt vieningai. O tas vieningai neišeina, nesinori, kad išeitų, t.y. atsisakyt ar sumažinti kompo naudojimą...
Norėčiau teisint tuo, kad va jauniausia klasėje, o skaito aukščiausiu lygiu, rašo irgi gan gerai, net "labas" lietuviškai BFH parašo kai nematau biggrin.gif
Papildyta:
GD- joa, jo tokia. Ir be saiko jausmo. Be ribų.
Sakyk, jau net rėk ,kad gana, bet ji nesiliaus.

Nežiniuk- joa....tas ir yra, kad kartais galvoju, palikt ją ramybėje, nėra ji kažkokia, tik kad tokia va, kaip GD rašo, nu ir šiaip, mind of her own viskam turi...
Ir dar, iš tikro ji yra gan lengvas vaikas, ta prasme gan gera, su suopročiu, nu pvz padėt greit susivokti, jei mato, kad reikia, prišoka padėt ten kam nors, jei kokiai bobutei kazkas nukrito sakykim...
Tik va va tas... Nzn net kas, siaip jau. Neklausymas?
Aš matyt noriu dresuoto šuniuko.. O ji dresuojama nesiduoda, arba gal aš nemokšiškai dresuoju...
O ir klausimas, ar dresuot reikia...
Gal visgi leist skleistis sau... Tam elementui?
Man tik baisu, kad viską Dbr leidus, ateis laikas, kai proto nebus dar tiek daug ir įpratusi daryt ką nori kaip nori išvis juopštvajroges pasikinkius siautės....

Aj. Gal vėl su vaikų psiche reiks pakalbėti, kad kažką patartų, kaip, man elgtis.....
Atsakyti
Nu kokia idomi diskusija, aisku prasideda, kai man dega darbai biggrin.gif

Notmiauski, man rodos viska tu normaliai darai, zmoniskai, nuo dusios, taip kaip reik, tik kazkaip labai i galva imi. smile.gif I sirdi.

Manes niekas i jokius remus negali istatyt, vaikystej buvau uzspausta, tai tiesiog pasireiske kaip buvimas "kitokia", o kai suaugau... nu negaliu, neina man tie remai jokie smile.gif kartais net kvailai nepadarau kokiu nors dalyku, kuriuos padorus visuomenes narys turetu daryt. Tokie jau zmones yra, skirtingi. Psichologai daznai teoriskai raso, bendru atveju, o kartais tiesiog ir i ievas paraso

As irgi noreciau, kad mano vaikai butu tokie jautrus, klusnus, nezviegtu, uztektu 5 pasakymu "tvarkyk" ir kokiu 3 "ruoskit pamokas", skaitytu knygas, noriai padetu kitiem, mokytusi uzjaust ir pan. ALE VA. Sestaidieni palikau vienus, isejau i viena toki rengini, griztu per pertrauka, vaikino klasiokas atejes ir visi trys vos ne susimuse del kompo bjauriais zodziais vieni ant kitu klykia. ohmy.gif NUSISAUT. Issitempiau ir mergina zviegiancia su savim, kad zmoniu auku nebutu, ir ka smile.gif KAD PATIKO. biggrin.gif

Man labai svarbu, kad santyki su vaikais nebutu veidmainystes ir psichologinio smurto (ir kitokio smurto, gal kai pati patyriau) smile.gif Tie pazviegimai vieni ant kitu, ot nu. Beje, mergina mano linkus zviegt nuo kudikystes iki dabar, tai kai buna nuotaika juokais isverciu ta zviegima. Paskui pati zviegdama juokias. Brolis nezviegia, jis tyliai savo daro.

Faini tie vaikai.
Atsakyti
QUOTE(fucked-up @ 2013 11 25, 14:34)
Aš matyt noriu dresuoto šuniuko..

nu, panašu. nes būtų labai patogu. rolleyes.gif man irgi laaabai patogu, kai mažei pasakau, ta iškart ir daro. nu bet gražiai pasakau, ten, neliepiu.

dėl psichės norėjau rašyt tą patį biggrin.gif , ale galvoju užteks tų pamokslų tau biggrin.gif
Atsakyti
GD- paskaičiiau kaip su rašiau nesąmoningai- tai vnž norejau pasakyt, kad aš būtent taip galvoju, nzn kodel ir ar taip turėčiau galvot, bet va man taip irgi atrodo, kad tas kompas tokiem mažiems nieko gero.
Nors gal ir atvirkščiai- kaip Daniella sako, ar Nežiniukas- tuokab kad jų pavyzdžiai jau paaugę, t.y. iš praktinės puses jos čia, o ne kaip aš su tokiu mąstymu- grynai teoriškai...
Man ta mąstymą gal keist reikia...

P.s. Su padu rašau, tai jis čia kai ką lietuviškai koreguoja, kaip sumąsto, o aš ne visada pataisau jo pataisymus, tai už tai taip čia "fainiai"
Atsakyti
QUOTE(fucked-up @ 2013 11 25, 13:34)

Šėlsme  biggrin.gif  o kaip tas berniukas Dbr?

Nu čia buvo prieš 2-3m.
Man tai jis visada sukalbamas buvo, bet juk matau retai. Kas keisčiausia, jis tikrai nėr pasiutęs, net lėtokas, sesė sako, kad persirengia klasėj paskutinis arba jei ką susitvarkyt reik. laugh.gif Dėl meilės kompui priklausomybė nepraėjo, kaip suprantu, čia pas visus ta bėda ir biškį gal vartotojiškos visuomenės įtaka, nes reikia vis naujų telefonų, dviračių ir pan.
Ko gero, ten vienkartinis buvo reikalas, sumąstė ir tiek.
Aplamai, man jis normalus vaikas, bet kiek matau, sesė amžinai klykia: GALĖČIAU-SUSIKIŠČIAU ATGAL!! blink.gif
Tiesa, jautrumo tai jau tikrai neturi kitiems žmonėms, bet ir kuo nors piktybišku nepasižymi. Abejingas toks, bele jam įdomu ir gerai.

QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 25, 13:55)
sukroviau krepšį ir sakau vaikui "dabar aš tave išvešiu į vaikų namus".

nu aš jau sena. bet man ta pati sesė yra sukrovus ir "vežus" į laikų namus. už šitą tai nekenčiu labai nuoširdžiai aš jos iki šioleineatleidau.
nors ir suprantu, kad buvau tikras prakeikimas ant jų galvų (tarp mūsų nemenkas amžiaus skirtumas).
QUOTE(a-bbz @ 2013 11 25, 14:05)
jie [psichai] turi tokį termina ghost -

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šėlsmė @ 2013 11 25, 14:57)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif  doh.gif

nu, tau juokinga biggrin.gif . ale pagalvok, mažu ir tau kažkas panašaus, neveltui gi vards buvo biggrin.gif
nu kiti tai vadina karma. va čia ta prasme.
Atsakyti
QUOTE(Daniella @ 2013 11 25, 13:35)

Faini tie vaikai.

Apskritai. Su tam tikrom išlygom. g.gif

Bet šiaip tai visai nesistebiu porom, kurios sąmoningai nusprendžia neturėti jų.
Čia, aišku, ne LT, nes būtų dar neįtikėtina.
Kai kažkas sako, kad nėra sutvertas turėti vaikų ar yra jiems abejingas, nei kiek nešiurpstu, nekraupstu ir priimu visiškai normaliai.
Šitoj vietoj galėčiau skaityti paskaitą biggrin.gif biggrin.gif
Bet nenukreipsiu temos.
Atsakyti
QUOTE(fucked-up @ 2013 11 25, 14:12)
Reiktų netinget šeštadienį puse dienos paskirt bendram tvarkymuisi
Nesižavėtų ta mintim iš pradžių, bet paskui priprastų ir nebezyztų  g.gif
Bet iki kol priprastų, kur man tuos šarvus įsigyti? Nes nepakelsiu nerviškai...
Paskui kažką veikt, kas jai malonu butų, kad ir kokius darbelius daryt abiem..

Mano ekvivalentui labai patinka, kai ji paskiriam atsakingu uz kazka. Siuo metu yra ATSAKINGAS uz siuksliu isnesima (reik tam tikrom dienom nest), uz sekmadienines duonos pirkima (iseina VIENAS i duonine!!).
Reik isgirsti, kaip jis sako :"As ATSAKINGAS...". Toks suauges tuo metu pasijunta, isdidus. Ir atsakomybiu vis daugiau gviesiasi.

Reik gal kazkaip pristatyti darbus jai patraukliai, nes prievarta, nes "reikia", tikrai kad iseisi is proto.

Ai dar prisiminau buda kaip buti labiau consistent: neskirti bausmiu supykus. Pasakai, kad bus nubausta, bet kaip - pasakysi veliau. Jai skambes gresmingiau, o pati galesi apgalvoti bausme, jos ivykdomuma, nusiteikti tam.
Man padeda.
Nors gal tu jau ir darai taip.
Atsakyti
QUOTE(Pirlimpimpim @ 2013 11 25, 14:26)
Mano ekvivalentui labai patinka, kai ji paskiriam atsakingu uz kazka. Siuo metu yra ATSAKINGAS uz siuksliu isnesima (reik tam tikrom dienom nest), uz sekmadienines duonos pirkima (iseina VIENAS i duonine!!).
Reik isgirsti, kaip jis sako :"As ATSAKINGAS...". Toks suauges tuo metu pasijunta, isdidus. Ir atsakomybiu vis daugiau gviesiasi.

Oho, kokia protinga mamka. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinot noir @ 2013 11 25, 15:32)
Oho, kokia protinga mamka. 4u.gif

Aciu. ax.gif
Jo, prie kompo sededama bais protinga. bigsmile.gif Matyt is kedes pagalveles isminties prisitraukiu. g.gif
Deja, vos nuo to elemento atitrukstu, kazkaip suprasteja reikalai..

Man tai su vaikais sunku ne visa laika. Tik tarpais, bet po ju jauciuosi kaip skalbenkej prasukta. Ilga programa.. rolleyes.gif
Atsakyti