Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 10:30)
O jūs jungiat antrą pavarą šitam pratime? aš bandžiau perjungt - tai iškart instruktorius perspėjo, kad net nebandyčiau, nes nespėsiu. Man net neliepia staigiai stabdyt - pradėjus važiuot liepia spausti gazą, kai tik variklis pradeda ūžti - gazą atleisti, sankabą spausti ir dariedėjus iki linijos sustoti... Kol kas man refleksiškai sudirba dešinė koja ir perkėlus nuo gazo ant stabdžio, per anksti jį nuspaudžiu...  doh.gif  Ar jūs kitaip darot? ir kiek žinau nereikia sustot prie linijos per 10 cm, tik kad būtų mažiau negu metras iki linijos  g.gif  (kaip orientyrą man liepė žiūrėt dešinę gairelę, kad būtų ties lango apatiniu kampu).

Aš tai jungiu antrą pavarą, nes ilgoka atkarpa pas mus. Nors, instruktorius sakė, kad nebūtina.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 09:30)
P.S. suradau aprašymą pratimų, tai čia sakoma kad net sustojus toliau nei 1m iki linijos - tai NK, kritinė tėra tik kirsta linija... ir nėra parašyta, kad staigiai stabdyti, svarbu sustoti - tai manau dariedėt galima? http://auto-mokykla....ndex.php?id=268
va čia kritinės ir nekritinės klaidos, gal kam bus įdomu: http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

*****, tai man nekritine tik turejo but g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(babrusia @ 2013 12 02, 12:26)
*****, tai man nekritine tik turejo but g.gif  unsure.gif

nu ir nekritinė ir kritinė gali būt, kaip supratau iš to sąrašo :
KK – nesustabdo transporto priemonės prieš „Stop“ liniją ir kiek įmanoma arčiau jos. Sustojimas kiek įmanoma arčiau reiškia ne daugiau kaip per 1 m nuo „Stop“ linijos, tačiau kai kuriais atvejais tai gali būti neįmanoma, ir egzaminuotojas privalo vertinti situaciją pagal eismo sąlygas tuo momentu.
taigi, gali ir neužskaityt egzaminuotojas, bet jei sustojot arčiau nei 1m - tada jau tikrai neturėjo pravaryt...
Atsakyti
QUOTE(jurguze @ 2013 12 02, 11:34)
Aš tai jungiu antrą pavarą, nes ilgoka atkarpa pas mus. Nors, instruktorius sakė, kad nebūtina.

Mane moko tik su pirma pavara ir iskart gazuot g.gif
Merginos,kaip susitvarkot kai pvz vaziuoji mieste treciu begiu ir matai zalia sviesofora,esi dar ne prie pat jo ir vis vaziuoji o tas tik staigiai persijungia be jokiu sumirksejimu doh.gif Juk pavaros net nespeju suzemint ir tenka staigiai treciu stot,instruktorius sake kad regitroj bus klaida,bet sakau ka daryt kad tas zalias net nesiruose issijungt,juk nestosi per zalia ir nelauksi kol jis uzges.(tikiusi supratot ka norejau paklaust blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donma: 02 gruodžio 2013 - 11:21
QUOTE(Donma @ 2013 12 02, 13:17)
Merginos,kaip susitvarkot kai pvz vaziuoji mieste treciu begiu ir matai zalia sviesofora,esi dar ne prie pat jo ir vis vaziuoji o tas tik staigiai persijungia be jokiu sumirksejimu doh.gif Juk pavaros net nespeju suzemint ir tenka staigiai treciu stot,instruktorius sake kad regitroj bus klaida,bet sakau ka daryt kad tas zalias net nesiruose issijungt,juk nestosi per zalia ir nelauksi kol jis uzges.(tikiusi supratot ka norejau paklaust blush2.gif )

Supratom smile.gif aš vargstu irgi su pavarų žeminimu smile.gif tai per anksti, tai per vėlai gaunasi... tai išvis sutoju, kol susigrabalioju, tai nepakankamai pristabdau...

O šituo atveju tai viskas priklauso nuo situacijos - važiuojant trečiu ir būnant jau netoli šviesoforo įsijungus geltonai taisyklės leidžia pervažiuot nestabdant - staigiai stabdant jau garantuotai bus klaida... bet jei jau nespėju pervažiuot ir perjunginėt nėra kada - aš išminu sankabą (ir važiuodama trečiu), pririedu ir sustoju. nežinau, niekada man nesakė kad taip daryt klaida g.gif Man griežtai liepia žemint pavaras tik posūkiui artėjant. Įdomu, kaip kitos daro?
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 13:30)
Supratom smile.gif aš vargstu irgi su pavarų žeminimu  smile.gif  tai per anksti, tai per vėlai gaunasi... tai išvis sutoju, kol susigrabalioju, tai nepakankamai pristabdau...

O šituo atveju tai viskas priklauso nuo situacijos - važiuojant trečiu ir būnant jau netoli šviesoforo įsijungus geltonai taisyklės leidžia pervažiuot nestabdant - staigiai stabdant jau garantuotai bus klaida... bet jei jau nespėju pervažiuot ir perjunginėt nėra kada - aš išminu sankabą (ir važiuodama trečiu), pririedu ir sustoju. nežinau, niekada man nesakė kad taip daryt klaida  g.gif Man griežtai liepia žemint pavaras tik posūkiui artėjant. Įdomu, kaip kitos daro?

Tai,kad buna tokiu situaciju,kai nelieka kada pririedet,nes jis staigiai persijungia,o kai normaliai sumirksi,tai speju viska atlikt kaip reikia,pats instruktorius sake,kad ne visi sviesoforai vienod.Tai kiekvienu kartu vaziuoju per zalia su baime doh.gif
O pavaras mazinu ir as posukiuose,nes taip bent jau man saugiau,nors insrtuktorius minejo,kad galima ir su treciu vaziuot,ziurint koks tas posukis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Donma @ 2013 12 02, 13:36)
Tai,kad buna tokiu situaciju,kai nelieka kada pririedet,nes jis staigiai persijungia,o kai normaliai sumirksi,tai speju viska atlikt kaip reikia,pats instruktorius sake,kad ne visi sviesoforai vienod.Tai kiekvienu kartu vaziuoju per zalia su baime doh.gif
O pavaras mazinu ir as posukiuose,nes taip bent jau man saugiau,nors insrtuktorius minejo,kad galima ir su treciu vaziuot,ziurint koks tas posukis g.gif

Tai jei labai staigiai ir jau prie šviesoforo - galima pagazuot ir pravažiuot. Posūkiuose trečiu sukti man leidžia tik į dešinę kai būna atskira juosta arba posūkis nestaigus. Bet kai aš nespėju to posūkio įsižiūrėt, tai mažint stengiuos visada - nes kartą buvo nestaigus, atskira juosta, o paskui vingių vingiai... išlėkiau trečia pavara, tai pats jis perjungė į antrą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 12:51)
Tai jei labai staigiai ir jau prie šviesoforo - galima pagazuot ir pravažiuot. Posūkiuose trečiu sukti man leidžia tik į dešinę kai būna atskira juosta arba posūkis nestaigus. Bet kai aš nespėju to posūkio įsižiūrėt, tai mažint stengiuos visada - nes kartą buvo nestaigus, atskira juosta, o paskui vingių vingiai... išlėkiau trečia pavara, tai pats jis perjungė į antrą  doh.gif

Man jau papildomais vaziavimais kvepia-oi mazai laiko tos 15-ka pamoku,na jau geriau pasake instruktorius,bet ir nugrybauju gerai verysad.gif,kaip siande pabaigoje Mickeviciaus gv,neuzmatau kas vyksta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2013 12 02, 14:22)
Man jau papildomais vaziavimais kvepia-oi mazai laiko tos 15-ka pamoku,na jau geriau pasake instruktorius,bet ir nugrybauju gerai verysad.gif,kaip siande pabaigoje Mickeviciaus gv,neuzmatau kas vyksta verysad.gif

o kiek liko privalomų? man irgi kvepia unsure.gif nes jau beliko pora - ir reiktų laikyt mokyklinį...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 13:29)
o kiek liko privalomų? man irgi kvepia  unsure.gif  nes jau beliko pora - ir reiktų laikyt mokyklinį...

Irgi pora liko,bet jau siande instruktorius prakalbo apie papildomus smile.gif,pati zinau,kad reikia,nes kur ten islaikysiu mokyklini.Jei ta pomoka nuo iki atbutu 1.5val bet kai nusibarsto tas laikas verysad.gif uzsirasem laika,eisiu pirktis i mokykla.dar sestad turejau su kt instruktoriumi pamoka tai nuo iki 3val atvazinejom-nusipirkau smile.gif,pradzioje pasake,kad reikia reikia dar pasimokinti,bet paskui sako jei taip kasdien ir po ilgiau matytusi rezultatas smile.gif,tai va kad reikia praktikos.o namuose nera su kuo verysad.gif ,vien ziuredama pro langa i stovincias masinas nieko neismoksiu.vis pabandau su kt masina ir kt zmogumi pavairuoti.manau tai i pliusa tiktai.
Atsakyti
QUOTE(*Enigma @ 2013 12 02, 09:31)
Penktadieni. O tu?  4u.gif

treciadieni doh.gif

QUOTE(jurguze @ 2013 12 02, 10:34)

pas musu ir ilgoka tai mums butinai antra reikia doh.gif
QUOTE(babrusia @ 2013 12 02, 11:26)
*****, tai man nekritine tik turejo but g.gif  unsure.gif

nu taves tai gaila,ka dabar planuoji daryti,kitam mieste gal laikysi ??
QUOTE(Donma @ 2013 12 02, 12:17)

mus mokino kad artejant prie sviesaforo jau niekad nebegazuoti vaziuoti ir mazdaug primesti jau is toli kiek laiko tas sviesaforas dega ir bandyti numatyti ar spesi....pavaru nemokino mazinti as stabdau taip ; tarkim vaziuoju trecia,matau raudona sviesafora,paleidziu nuo toliau gazo pedala,biski pavaziuoju,tada spaudziu stabdi ir po kiek laiko visiskai susotju ismynus sankaba ir galutinai nuspaudus stabdi,o tada tik isijungiu laisva ir laikau koja ant stabdziu o sankaba paleidziu.....TAIP ISILAIKIAU IR MOKYKLINI IR JEI REGITROJE PRIE MANES PRISIKABINS DEL TO TAI NU NEZINAU,EICIAU I MOKYKLA AISKINTIS KAD NUMOKINO.....

QUOTE(zuikis5 @ 2013 12 02, 12:30)
Supratom smile.gif aš vargstu irgi su pavarų žeminimu  smile.gif  tai per anksti, tai per vėlai gaunasi... tai išvis sutoju, kol susigrabalioju, tai nepakankamai pristabdau...

O šituo atveju tai viskas priklauso nuo situacijos - važiuojant trečiu ir būnant jau netoli šviesoforo įsijungus geltonai taisyklės leidžia pervažiuot nestabdant - staigiai stabdant jau garantuotai bus klaida... bet jei jau nespėju pervažiuot ir perjunginėt nėra kada - aš išminu sankabą (ir važiuodama trečiu), pririedu ir sustoju. nežinau, niekada man nesakė kad taip daryt klaida  g.gif Man griežtai liepia žemint pavaras tik posūkiui artėjant. Įdomu, kaip kitos daro?

MUMS TAIP PAT AISKINO,KAD PRIES POSUKI,NUSIZEMINTI IKI ANTROS,O JEI SIAURAS KELIUKAS IKI PIRMOS PAVAROS,JOKIU BUDU NE TRECIA.....MES DAR PER MAZAI PATIRTIES TURIM IR YPAC ZIEMA VAZIUOJANT KAD ISVAZIUOTUMEM TRECIA POSUKYJE....
Atsakyti
Na nezinau,mane mokina,kad jei staigus stabdymas gali stot trecia,o jei vaziuoji trecia ir pamatai,kad reiks stot laukt sviesoforo,reik prisistabdyt ir suzemint is trecios I antra ir antru stoji,tada tik laisva 4u.gif
Na as pirkaus papildomas isviso 9pamokas,ispradziu 5,jauciu kad man dar reikia tobulintis ir vel 4 pirkau mirksiukas.gif Jei reikia o ka daryt mirksiukas.gif Aisku,ne maza pinigu suma,nu bet jei as neturiu namie galimybes praktikuotis,tai lieka tik papildomos pamokos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donma: 02 gruodžio 2013 - 15:01