Įkraunama...
Įkraunama...

Surfinijos - petunijos 2014m.

Man irgi pilnavidures, pernai pirkau Ermitaze daigelius, Lilac berods vadinosi. Spalva - tobula. Tik nervuoja ta prieziura, labai vandeni megsta.
Atsakyti
Mergaitės, va ką radau: bigsmile.gif
kaip pasidaryti petunijų medį:
http://www.youtube.c...h?v=TNolGnCbQ-E
Taip gražiai atrodo ir nesunku padaryti,aš ir tokio noriu, vyrui jau parodžiau pavasarinį darbelį biggrin.gif
Gal kas esate bandžiusi? Įdomu, kokią čia rūšį reikėtų sodinti g.gif jei sodinti pilnavidurias, ar ne per sunkios jos bus, kad poto su šaknimis neišgriūtų. Ar geriau svyrančias g.gif nelabai gaudausi tose rūšyse blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 01 24, 00:00)
Man irgi pilnavidures, pernai pirkau Ermitaze daigelius, Lilac berods vadinosi. Spalva - tobula. Tik nervuoja ta prieziura, labai vandeni megsta.

vandenį tai jos visos mėgsta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(patricija1978 @ 2014 01 24, 00:04)
Mergaitės, va ką radau:  bigsmile.gif
kaip pasidaryti petunijų medį:

žiūrint video man pirma mintis, kad vazonas mažokas tokiai gausybei daigų.. tiksliau žemių mažokai.
Atsakyti
Elizabeth**, o jei daigelių mažiau kišti, gal tada neblogai būtų g.gif Nors man baisiausia, kad augalai su šaknimis neišgriūtų. Bet pati įdėja tai man patiko.
Jei išeis įgyendinti pasidalinsiu rezultatu:)
Atsakyti
QUOTE(patricija1978 @ 2014 01 24, 00:39)
Elizabeth**, o jei daigelių mažiau kišti, gal tada neblogai būtų g.gif Nors man baisiausia, kad augalai su šaknimis neišgriūtų. Bet pati įdėja tai man patiko.
Jei išeis įgyendinti pasidalinsiu rezultatu:)

pati įdėja tikrai šauni smile.gif su šaknimis neišgrius, jau kai įsitvirtina, tai taip paprastai neiškrenta smile.gif
pati nesu bandžius tokiam pavidale augint petunijų, todėl ir nepatarsiu jums 4u.gif
peržiūrėjau daugiau video, tai visur daigų nemažai susodina.. bet pvz šitam video bent jau vazonas ir tas stovas platesni (su žmogaus delnu palygint galima), o daigų turbūt panašiai kaip jūsų video smile.gif
būtinai parodykit kas gausis, jei apsispręsit taip augint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 23, 19:55)
jei žiūrit į tinkamas dienas, tai galit ir vienu metu sėt, vistiek greičiausiai ne vienodai augs, o gal ir vienodai  smile.gif
nuo nemažai dalykų priklauso. vienas iš jų, kad ir daigelių augimo vieta (pietinė tai palangė ar ne, kiek šilumos namie ir t.t.) , kokioj talpoj auga, vaizdinę medžiagą iš pernai metų galiu įkelt, kaip augo (bendru forumiečių nutarimu mano "salotos"  biggrin.gif ) - pasėtos vienu metu, augo ant pietinės palangės, tik vieni daigeliai anksčiau persodinti į didesnį vazoną (ta pati rūšis):

user posted image

user posted image

cia kada seta
Atsakyti
Aš rinkdamasi ne tik derinau spalvas, bet derinausi ir prie namiškių pageidavimų doh.gif mano dukriukas vyriausias (7 metų) visada labai intensyviai dalyvauja ir sėklų pasirinkime, ir sodinime, tai ne viskas nuo manęs vienos priklauso smile.gif sako: tik nepirkim, mama, lašišinių biggrin.gif nors man labai gražu, bet jai, matyt, ta asociacija su žuvim nepatinka biggrin.gif
Na bet išsirinkom iš žemaūgių vienas pilnavidures cherry tart (mano pageidavimu) ir vienas mirage morn mix (dukters pageidavimu), svyrančios irgi - viena rūšis - mano, kita - dukros biggrin.gif

Elizabeth , o koks tos gražuolės vardas, kur nuotraukas įdėjot? Tos dideliais įspūdingais žiedais su šviesiu krašteliu?

Patricija1978, sėkmės įgyvendinant projektą thumbup.gif lauksim reportažo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2014 01 23, 22:52)
pilnavidurės  wub.gif

paneikit arba patvirtinkit kad pilnavidures lepesnes, mazesni kelmai ir maziau zydi g.gif man kazkada nelabai pavyko jas augint, nors labai man jos patinka... bet dabar ir patirties daugiau tai gal bandyt vel g.gif

sveikos ax.gif jungsiuos ir as cia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2014 01 24, 09:56)
cia kada seta

nuotrauka - 2013 04 08. o kada sėta tiksliai jau nebepasakysiu.
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 01 24, 10:59)
Elizabeth , o koks tos gražuolės vardas, kur nuotraukas įdėjot? Tos dideliais įspūdingais žiedais su šviesiu krašteliu?

kurios čia konkrečiai nepasakysiu, nerandu kur užsirašiau (o gal išvis neužsirašiau pavadinimo, jei nerandu smile.gif ) tik pamenu, kad sėklos iš brangesnių buvo.

pernai dar šios patiko:

user posted image

žydėjo taip (foto ne mano). visos skirtingai smile.gif į atskirus vazonus po vieną daigą kai susodinau, tai toks vaizdas, kad tik žiedo forma tokia pati, o spalvos (margumas) skirtingas pas visas.
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2014 01 24, 11:23)
paneikit arba patvirtinkit kad pilnavidures lepesnes, mazesni kelmai ir maziau zydi  g.gif  man kazkada nelabai pavyko jas augint, nors labai man jos patinka... bet dabar ir patirties daugiau tai gal bandyt vel  g.gif

tai žiūrint su kokiom lyginsit, pas mane krūmai irgi nebuvo gigantai, nemanau, kad tokie jie turėtų būt smile.gif vien tik į aprašymą žiūrint užauga nuo 20 iki 40 cm. žydėjo tikrai gausiai, tik gal tą gausumą skirtingai suprantam smile.gif nebuvo krūmas žiedas aplipęs taip, kad lapų nesimatytų biggrin.gif
kad lepesnės vietai, tai nebent jei labai lietinga vasara, o jos po atviru dangum.
Atsakyti
Gal kuri auginte sios firmos sias petunijas? Kaip jos jums?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 01 24, 10:23)
paneikit arba patvirtinkit kad pilnavidures lepesnes, mazesni kelmai ir maziau zydi  g.gif  man kazkada nelabai pavyko jas augint, nors labai man jos patinka... bet dabar ir patirties daugiau tai gal bandyt vel  g.gif

sveikos  ax.gif  jungsiuos ir as cia  biggrin.gif

Pagal lepuma tai man jos nesiskiria, ziedu gal kiek maziau, bet jie tokie nerealus.
Atsakyti