Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(saintlina @ 2014 02 11, 18:20)
pagal mano durną galvą tai anksti.. anksčiau kovo vidurio niekad nesėju. O dažnai užmiršus ir vėliau  smile.gif  Nebent šiemet žiema nebesugalvos pareit ir toks oras užsibus - tada gal ir anksčiau susigalvosiu  mastau.gif

QUOTE(madmuazele @ 2014 02 11, 18:29)
Aha, visokios buvo diskusijos čia... Man vasario pabaigoje sėti pats tas smile.gif Tikrai neperauga.. O salierai iš viso ilgos vegetacijos augalas.. mano mama vasario pr. sėja..

Na viskas aisku ax.gif Salierus tik ka sublusinejau seklas ir pasejau graziai i indeli. Su svogunais dar luktelsiu savaite bent. Ziuresiu tada ir as, ka per orus pranesa g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 12:42)
tradicinius svogūnus ilgam laikymui sėjat iš sėklų, ar perkat sodinukus? Su didžiagalviais viskas pavyko, sėjau sėklas, tikrai užaugo delno dydžio, nu gal ne kilograminiai, bet arti to. Bet žiemos laikymui aš vis perku Shtutgarten riesen sodinukus ir gegužę pasodinti jie tvarkingai užauga. Tie svogūnai šiltam rūsy puikiausiai laikosi ir iki kito derliaus užtenka. dabar galvoju, jei pasėčiau tų pačių sėklų dabar, ar iki rudens jie spės užaugti? ar neverta dergtis?

Kovo pradzioj (iki vidurio) svogunus ir porus seju i dezutes, paskui "siulus" sodinu i darza, uzauga kuo puikiausiai. Petrazoles seju tiesiai i lysve, nezaidziu su persodinimais. Kelis daigus pasilieku "senu", neisraunu rudeni, tai turiu visa laika, nuo ankstyvo pavasario iki , kol netingiu is po sniego pasikrapstyti mirksiukas.gif o naujai pasetos, gal ilgiau, bet sudygsta ir auga.
Tiesa pernai "siulai" labai laibi buvo, tai SM merginu patarimu pasinaudojau, kirpau net kelis kartus, neleidau, kad butu aukstesni nei sprindis. (turejau skaniu sumustiniu). Gero derliaus 4u.gif
Atsakyti
kažkaip labai nevienodai dygsta pas mergiotes. Aš niekad tokiom smulkmėm kaip svogūnai, salierai, porai namie neužsikraunu - viską sėju į šiltnamį kovą-balandį ir viskas labai netgi neprastai užauga.
O va kai kurios sėja vasarį ir irgi sako, kad nieks neperauga, viskas laiku ir vietoj. Tai čia ta sėja tokia labai individuali gaunasi.
Galvoju - gal tiems svogūnams nelabai svarbu, kokio dydžio 'siūlus' pasodint? mastau.gif Esu sodinus ir pusės sprindžio, ir geroką šukuoseną užsiželdinusius - vistiek rugpjūtį panašiai didžiuliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 11 vasario 2014 - 20:00
Kaip jūs salierus sėjat? Užberiat žeme ar ant viršaus paliekat? Ar sėklų nemirkot? Man su jais sunku susitarti, lapkotinių nė sykio nesugebėjau sudaiginti, o šakninius kartais pavyksta doh.gif nervas ima, kai reikia pavasarį iš bobučių pirkti, pati kaime gyvenu, žemės hektarai ir palangės namie plačios biggrin.gif man atrodo, kad jie tokie kaip morkos, kol iš sėklų kažkokia medžiaga sulaikanti dygimą neišsiplauna, tol nedygsta, ar taip?
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 02 11, 20:40)
Kaip jūs salierus sėjat? Užberiat žeme ar ant viršaus paliekat?

аš tai ant viršaus palieku ir vandeniu sulaistau. Sėju į dėžę ir pastatau ją šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 02 11, 20:40)
Kaip jūs salierus sėjat? Užberiat žeme ar ant viršaus paliekat? Ar sėklų nemirkot?

Pirmiausia sėklas užpilu karštu vandeniu 50-55 laipsnių, kad nuplauti eterinius aliejus, kurie stabdo dygimą. (Čia ta medžiaga biggrin.gif ). Palaikau apie pusvalandį ir dar taip, kad nelabai atvėstų. Sėjant žeme neužpilu tik prispaudžiu lengvai pirštu ir palaistau atsargiai purkštuku, kad prisiplaktų. Apdengiu celofano gabaliuku, kad nedžiūtų. Jis aprasoja vėliau ir aišku reikia pravėdinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 11 vasario 2014 - 21:40
Man lapkotiniai salierai visi sužėlė indelyje be jokių mirkimų. Tik nepamenu ar žemėm užbėriau ar ne, bet buvo indelis šiltai maišelyje (na, taip pat kaip pomidorus daiginant).
Atsakyti
Patarkit, kokias salotas seti ankstyvam derliui. Visos tos guzines kaip suprantu ilgesnio augimo? Gal kazkokios super ankstyvos yra?
Atsakyti
Patarkite ką daryti - sudygo česnakai, gal pridengti kuom nors ar taip ir palikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ledi_x: 12 vasario 2014 - 15:38
QUOTE(ledi_x @ 2014 02 12, 15:37)
Patarkite ką daryti - sudygo česnakai, gal pridengti kuom nors ar  taip  ir palikti?

aš pridengčiau. jau iš rudens pridengiau.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 12, 16:14)
aš pridengčiau. jau iš rudens pridengiau.

o kuo geriau dengti: durpemis,agro plevele?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 02 12, 15:55)
Patarkit, kokias salotas seti ankstyvam derliui. Visos tos guzines kaip suprantu ilgesnio augimo? Gal kazkokios super ankstyvos yra?

Antrą sezoną bandysiu sviestines, gūžines Sportivo (e2065). Praeitą pavasarį labai patiko, šiltnamyje greitai sudygo, balandį, kai ištirpo sniegas persodinau į daržą, labai greitai pradėjo sukti galvas ir tankėti. Neperauga, nežydi, lapai nėra kartūs. Savaitgalį bandysiu pasėti keletą šiltnamyje.

Šiandien pastebėjau prieskonių darželyje- lenda mėtos, irisai, miniatiūriniai narcizai ir hiacintai bigsmile.gif
Atsakyti