Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(ledi_x @ 2014 02 12, 16:31)
o kuo geriau dengti: durpemis,agro plevele?

man atrodo, kad dabar dengiant geriau durpės. Juk ir jaunų medelių šaknis durpėm pila, kad neiššaltų. Nebent kokių sausų šiaudų turit. Kitą rudenį užmeskit mulčo sluoksnį iš karto - žolės, šiaudų ar šieno.
Jei žinotume, kad nebebus šalčių, tai galima būtų ir taip palikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 12 vasario 2014 - 17:00
As cesnakus pasodinus buvau tikrai storu sluoksniu sieno uzkrovus, pradejo dygti, vel uzdejau, storai, bet ir vel lenda man jie doh.gif Nezinau, ar durpes bepades, palikau, kaip bus- taip, buvo jau diskutuota, kad kitoms ir pradygsta, o cesnakai grazus uzauga, viltis durniu motina, bet as tikiuosi...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 12, 17:10)
As cesnakus pasodinus buvau tikrai storu sluoksniu sieno uzkrovus, pradejo dygti, vel uzdejau, storai, bet ir vel lenda man jie  doh.gif Nezinau, ar durpes bepades, palikau, kaip bus- taip, buvo jau diskutuota, kad kitoms ir pradygsta, o cesnakai grazus uzauga, viltis durniu motina, bet as tikiuosi...

tikėkimės, kad šalčių nebebus
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 12, 17:35)
Antrą sezoną bandysiu sviestines, gūžines Sportivo (e2065). Praeitą pavasarį labai patiko, šiltnamyje greitai sudygo, balandį, kai ištirpo sniegas persodinau į daržą, labai greitai pradėjo sukti galvas ir tankėti. Neperauga, nežydi, lapai nėra kartūs. Savaitgalį bandysiu pasėti keletą šiltnamyje.

Šiandien pastebėjau prieskonių darželyje- lenda mėtos, irisai, miniatiūriniai narcizai ir hiacintai  bigsmile.gif

ir as snd pamaciau pas save lendancius hiacintus...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 12, 18:12)
tikėkimės, kad šalčių nebebus

Labai tikiuosi, kad nebebus unsure.gif Daug kas sudyge, nusals doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Pasižiūrėjau gismegteo, tai nusimato šalnos, kol kas nedidelės, bet abejoju, kad taip lengvai pavasario sulauksime.Užmečiau šiai nakčiai agro plėvele nes durpes dar sušalę, rytoj bandysiu durpėmis apkloti. Tik vat galvoju ar gerai dėti durpes ant šaltos ir drėgnos žemės, nepradės šusti apačioje doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ledi_x: 12 vasario 2014 - 22:16
QUOTE(ledi_x @ 2014 02 12, 23:15)
Pasižiūrėjau gismegteo, tai nusimato šalnos, kol kas nedidelės, bet abejoju, kad taip lengvai pavasario sulauksime.Užmečiau šiai nakčiai agro  plėvele nes durpes dar sušalę, rytoj bandysiu durpėmis apkloti. Tik vat galvoju ar gerai dėti durpes ant šaltos ir drėgnos žemės, nepradės šusti apačioje  doh.gif

Niekada nesu dejus, nes nenaudoju ju tai patart negaliu. As dziaugiuos kad darzas toli ir nematau kas ten darosi, nevaziuoju kol kas , bet reiketu gal pasiset salotu , ridikeliu i siltnami ir uzdet agro pora sluoksniu, bet zeme sausa o vandens neturiu g.gif
Atsakyti
Nusipirkau melisos sėklyčių ir noriu patarimo, kaip geriau sėti. Ar nebus per vėlu jei daiginsiuosi kokį balandį. O gal galėčiau iškart darže į žemę berti sėklas. Ant palangių bijau, kad ir taip pomidorams neužteks vietos.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 02 14, 14:42)
Nusipirkau melisos sėklyčių ir noriu patarimo, kaip geriau sėti. Ar nebus per vėlu jei daiginsiuosi kokį balandį. O gal galėčiau iškart darže į žemę berti sėklas. Ant palangių bijau, kad ir taip pomidorams neužteks vietos.

Aš tai netikėlė, bet du metus iš eilės niekaip man jos nedygsta doh.gif Nei ant palangės, nei šiltai, nei šaltai, nei lauke pasėjus iš kart. Tai jau spjoviau šiemet į jas biggrin.gif
Atsakyti
aš tai berčiau gegužę tiesiai į daržą ir pridengčiau agroplėvele, kad vėjas ar paukščiai neišnešiotų. Daugiametis augalas, pati sėjasi lysvėje, gerai žiemoja, ko čia su ja cackintis, ne atogrąžų augalas.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 14, 14:51)
aš tai berčiau gegužę tiesiai į daržą ir pridengčiau agroplėvele, kad vėjas ar paukščiai neišnešiotų. Daugiametis augalas, pati sėjasi lysvėje, gerai žiemoja, ko čia su ja cackintis, ne atogrąžų augalas.

Ačiū. Taip ir padarysiu.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 02 14, 15:42)
Nusipirkau melisos sėklyčių ir noriu patarimo, kaip geriau sėti.

Jei Jūs vilnietė- pavasarį, kai tik pasirodys pirmieji lapeliai, galiu iškasiu keletą krūmelių.
Atsakyti