Adija5, as irgi nevalgau zaliu del kvapo nepatinka o i sriuba liuks ir su koteliais, bet nuplikinu pries tai.
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 20, 20:21)
Adija5, as irgi nevalgau zaliu del kvapo nepatinka o i sriuba liuks ir su koteliais, bet nuplikinu pries tai.
Ai,tai į sriubą ar kokį troškinį tai ir aš dedu.Ir burokėlius,ir mangoldus-su visais kotais ir lapais,net neplikintus.Man su rūgštynėm skanu sriuboj.Bet va į salotas...

QUOTE(Sarmite @ 2014 02 20, 14:59)
O tai kokios turi būti sąlygos?
Ir tokios pat sėklos mama augino, jos žemė visai kitokia nei mano, jos taip pat buvo karčios. Ar tai nuo oro sąlygų priklauso? Nors aš manau, kad čia rūšis buvo tokia neskani ir tiek, nebesiplėtokim 


Karštis ir vandens trūkumas. Dar auginant rudens derliui labai vėlyvos sėjos nebe tokios skanios būna.
Aisbergo salotų įvairių būna. Yra veislių, skirtų vasaros derliui. Pabandykit susirasti firmos Rijk Zwaan svetainę, jie yra lyderiai salotų veislių kūrime, aplamai turi veislių ir atmainų, apie kurias gal ir negirdėję esat: ąžuolalapės, Saladin ir kt. Jų sėklom Sėkluva prekiauja, tik nežinau, ar perfasuoja mažais kiekiais. Atstovai lyg tai Latvijoje sėdi.
QUOTE(adija5 @ 2014 02 20, 20:10)
Maišant su kitomis lapinėmis (įvairios salotos, rukola, pekino kopūstai, Azijos žalumynai), daržovėmis (pomidorai, agurkai, ridikėliai, cukinija, morkos, svogūnai), džiovintais ar šviežiais vaisiais (abrikosai, figos, vyšnios), sūriais (varškės, fermentiniai, pelėsiniai), mėsa (virta, vytinta, kepta ar rūkyta) tas būdingas burokėliams skonis nesijaučia, bet užtat labai spalvotos ir įvairios salotos gaunas. O kur dar padažai...
P.S. Ar ne Jūs pirkote burokėlių Bull's Blood sėklas iš BS? Jie idealiai tinka salotom, kol jaunučiai.
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 20, 20:37)
...Rijk Zwaan svetainę, jie yra lyderiai salotų veislių kūrime, aplamai turi veislių ir atmainų, apie kurias gal ir negirdėję esat: ąžuolalapės, Saladin ir kt.
Vat šitom negaliu atsidžiaugti- visą vasarą skabau išorinius lapelius (jie labai panašūs į ąžuolo lapus), o viduriukas vis leidžia naujus (auginu raudonai/violetiniais ir žaliais lapeliais), nežydi

Sveikos, ar kas auginote svogūnus iš sėklų? Ar jau sėti kad užaugtų normalaus dydžio valgymui, ar dar anksti?
QUOTE(yerena @ 2014 02 20, 20:49)
P.S. Ar ne Jūs pirkote burokėlių Bull's Blood sėklas iš BS? Jie idealiai tinka salotom, kol jaunučiai.
Aha,turiu aš šitų,sėsiu. Nežinau,ar suvalgysim,bet daržą spalvom papuošiu


Aimis,vienos jau sėja,kitos kovo pradžios laukia

QUOTE(Aimis @ 2014 02 20, 19:50)
Sveikos, ar kas auginote svogūnus iš sėklų? Ar jau sėti kad užaugtų normalaus dydžio valgymui, ar dar anksti?
daug kas augino

Aš, kaip ir Adija, dar nesėju. Man per akis ir kovo vidury pasėt.
QUOTE(adija5 @ 2014 02 20, 20:56)
Aha,turiu aš šitų,sėsiu. Nežinau,ar suvalgysim,bet daržą spalvom papuošiu
O tie jaunučiai,tai maždaug per sprindį?Gal į šiltnamy pasėt-rašo,kad greit augantys


Taip, per sprindį. Kotelius nukerpu, naudoju tik lapelius. Skabau išorinius, vidiniai vis auga ir taip per visą vasarą. Juos sėju atskirai lauke, nes šaknies (burokėlio) neformuoja. Šiltnamio neturiu, negaliu pakomentuoti.
P.S. Pabandykite porą lapelių, nepatiks, neskabykite, leiskite užauginti požeminę dalį. Beje, jų burokėliai būna tamsiai raudonos, su violetiniais atspalviais spalvos.
QUOTE(Aimis @ 2014 02 20, 20:50)
Sveikos, ar kas auginote svogūnus iš sėklų? Ar jau sėti kad užaugtų normalaus dydžio valgymui, ar dar anksti?
Man anksti, sėsiu vėliau. Užaugo man pernai tik mažesni nei iš galvučių, bet man tinka tokie, nesne visada reikia didelio

Ačiū visoms mamytėms atsakiusioms

Aš noriu pagirti sėklas iš ,,Jūsų sodui" tas kas tabletėse dygsta 100 %: ir paprikos ir baklažanai. Beto pirmieji

QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 20, 21:58)
Aš noriu pagirti sėklas iš ,,Jūsų sodui" tas kas tabletėse dygsta 100 %: ir paprikos ir baklažanai. Beto pirmieji 

ai, šitie tai visada taip. Pabandytų nedygt už tokią kainą
