Įkraunama...
Įkraunama...

Vakarų Škotijos Baltieji Terjerai

QUOTE(VilmaDel @ 2014 06 05, 13:06)
Pries pora savaiciu netekome savo "perliuko"
http://www.youtube.c...h?v=5Swuqnqlxgk
Susuko per para laiko,vetai nieko padaryti negalejo(paeme krauja, sake mato dvi ligas nuo erkiu,suleido priesnuodziu-sako turetu ryt jau atsigauti,po vaistu suleidimo praejus 7val. "perliukas" "išejo su viskam")... sake jam buvo žaibinė Babeziozė........Jau dvi savaites kaip jo nera-bet dar namiškiai neatsigaunam....

verysad.gif kiek laiko buvo?
Atsakyti
QUOTE(gold_fish @ 2014 06 05, 14:56)
verysad.gif kiek laiko buvo?
4.3 meto.
Atsakyti
QUOTE(VilmaDel @ 2014 06 05, 16:07)

Labai labai užjaučiu ;( console.gif
Atsakyti
Sveikos,

Norėčiau jūsų pagalbos smile.gif Nusprendėm, kad norim šuniuko namuose smile.gif draugo vaikams ir sau smile.gif Svarstom apie jorkširiukus arba vertukus. Paskutiniu metu galvoju, kad visgi vestukai labiau mums tiktų.

Jūs iš savo patirties gal galit pasakyt ar tinka jie mažiems vaikams į draugija. Ar mažiukai labai apgraužia baldus.
Ir svarbiausias klausimas į ką atkreipti dėmesi renkamtis šuniuką.
Skambinaus čia pagal viena skelbimą tai sako lyg iš kėdainiu atveža šuniukus i mūsų miesta jei tikrai ji imam, nu bet man keista kažkaip išsirinkti šuniuka iš nuotraukos. Ta moteriškė sako vestukai juk visi vienodi tai kokia čia bėda. Ką jūs apie tai manot?
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2014 06 07, 22:22)
Ta moteriškė sako vestukai juk visi vienodi tai kokia čia bėda. Ką jūs apie tai manot?

Siaubas - BEKIT nuo tokios daugintojos kuo toliau ir kuo greiciau... Kaip dar gali atsirasti minciu įsigyti savo busima šeimos drauga ir bele ko, bele kur ir kad tik greiciau... Tikrai tikrai patariu neapsigauti - nes labai didele tikimybe, kad šuniukas pirktas iš tokiu personu, kurios atveža šuniukus nenoredamos parodyti kokiose salygose šuniukas gyveno yra apgavikes daugintojos, kurioms svarbiausia pinigai. O pats šuniukas nudves po poros dienu. Šuniukai atiduodami 4 savaiciu amžiau net neskiepyti ir nekirmelinti, o tokios žmogystos prikabina makaronu kad šuniukam 8 savaites turi visus skiepus ir t.t. Netapkit dar vieno daugintojo auka...

Vienintelis patarimas tai susirasti ATSAKINGA veislyna ir veiseja ir pirkti šuniuka tik SU kilmes dokumentais. Dokumentai reikalingi ne tik parodom, o reikalingi atsakingui savininkui, kuriam rupi jo šuniuko gerove , sveikata ir psichika. Negi Jus norite rizikuoti įsigyti psichiškai nestabilu šunį, kuris gali užpulti Jusu vaikus bei Jus pacius? Kuris sirgs visokiom įmanomom ligom ir kuriu gydymui reiks sukišti dar + ne viena tukstantį, kuri išleistumet ant sveiko, socializuoto tikro grynaveislio atstovo? Vat butent grynaveisliu tevams padaryti privalomi sveikatos [genetiniai] tyrimai, kurie praejes parodas, kur teisejai tikrina ne tik šuniuko fenotipa ar jis atitinka standarta, bet tuo paciu ir psichika. Juk teisejai kiša rankas į snukius ir skaiciuoja ar visi dantys yra, ir ciupina šunis už seklidžiu tikrindami ar šuo jas turi nusileidusias? Pabandykit kokiam nors einanciam gatve šuniui tai padaryti...

Labai smagu, kad prieš nusipirke kreipetes patarimo. Geriau pasitaupykit dokumentuotui šuniukui, per ta laika susipažinsite artimiau su veisle, pabendrausite su atsakingais veisejais, sužinosite visa butina informacija prieš šuniuko atsiradima, pasiruošite šuniukui tiek psichologiškai tiek fiziškai. Butinai susitikite gyvai su šios veisles tikru atstovu kad pamatytumete šunį gyvai ,kad pajaustumete ir paciupintumete gyvai ar jis jums tikrai tinka, ar atitinka šeimos gyvenimo ritma, ar limpa prie Jusu...

Niekada neskubekite ir nelekite, taip galima labai nudegti.. Jusu svajoniu šuniukas niekur nepabegs, kai bus lemta jis pats ateis į Jusu pasaulį ir Jus jį surasite... Svarbiausia moketi išlaukti savo svajones.

P.S. Atsiprašau kad įlindau ne į savo veisles tema, bet manau cia veisle nebesvarbi kai kyla klausimas ar pirkti šunį su dokumetnais ar be iš kažkokio patvorio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HēiBai: 07 birželio 2014 - 21:43
Visiskai pritariu, kad pirkti tik is patikimo veislyno, net jei ir nesiruosiat dalyvauti parodose. Kazkada pati pirkau savo grazuoli, bet pradzioj svarsciau is kur pirkti. Tai gerai, kad yra i prota atvedanciu zmoniu, kurie supranta daug apie sunis, nes tai ju gyvenimas. Pataupykit, neskubekit ir dziaugsites sveiku suniuku.
Atsakyti
Dėkui už patarimus 4u.gif savaime aišku, kad iš tokios pardavėjos nepirksim šuniuko. Čia tolygu pirkimui katės maiše blink.gif

Tik sakau pasidalinsiu su jumis tokiu pasiūlymu. Man net mintis kilo, gal čia aš neišprusus tokia, kad stebiuos šuniuko rinkimusi iš nuotraukos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašialis @ 2014 06 08, 17:30)
Dėkui už patarimus  4u.gif  savaime aišku, kad iš tokios pardavėjos nepirksim šuniuko. Čia tolygu pirkimui katės maiše  blink.gif

Tik sakau pasidalinsiu su jumis  tokiu pasiūlymu. Man net mintis kilo, gal čia aš neišprusus tokia, kad stebiuos šuniuko rinkimusi iš nuotraukos g.gif

Na šuniuko pirkimas iš nuotraukos yra kiti niuansai.
Kadangi savaja pirkau iš Lenkijos veislyno - neturejau galimybiu nuvažiuoti ir išsirinkti gyvai, be to savaja rezervavau jau tada kai jai tebuvo 5 dienos. Taip aš rizikavau, bet šiuo atžvilgiu aš veiseja pasitikejau visu 100 procentu. Nes ji man beveik kasdien siusdavo nuotraukas kaip šuniukai auga, kokiose salygose gyvena, ka veikia. Pasakodavo kaip vystosi charakteris, state šuniukus į parodine stovesena, kad matyciau visu šuniuku fenotipo skirtumus, ar taisyklingai vystosi ir t.t. Informuodavo kada šuniukus skeipijo - cipavo, kada šuniukai pirma karta padare ta ar ana ir t.t. :>
Kartu su šuniuku veiseja žinoma įdejo ir visus reikiamus dokumentus bei dar daugiau, mamos ir tevo sveikatos tyrimu kopijas, dar įdejo pavadeli+antakli, 3 kg maisto kuri šuniukai valge veislyne, įdejo megstama žaisliuka ir užvalkaliuka su motinos ir lizdo kvapu.
Todel manau tai yra du skirtingi dalykai, kai perki iš nuotraukos veislyne ir kai iš žmogaus, kuris net nenori parodyti šuniuko gyvenimo salygu o pati šuniuka gyvai parodo vos ne tada kai atvažiuoji pirkti. O ir su nuoraukom jie labai dažnai rodo visai kitu šuniuku/tevu nuotraukas sakydami kad tai ju..

Tai tiek, džiugu, kad najam šeimos nariui ruošiates atsakingai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(HēiBai @ 2014 06 07, 23:40)
Siaubas - BEKIT nuo tokios daugintojos

thumbup.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(more more @ 2014 06 08, 17:46)

drinks_cheers.gif

QUOTE(HēiBai @ 2014 06 08, 20:04)

thumbup.gif drinks_cheers.gif

Na va o mes pagaliau turejom zvaigzdziu diena ax.gif thumbup.gif
Laume OPOKA galu gale uzsidare LTCH ir taps BALT CH, na o Ord Hero from Juros Puta ir mane nustebino LTCAC, N, BOB, BIG5 Saunuolis vaikas thumbup.gif
Aciu Shining ir jos MB uz gerai praleista laika ir smagia kompanija wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 09 birželio 2014 - 11:06
Liuka, kokie gražūs baltuolyčiai wub.gif Nai nau nai. Su pergalėm! 4u.gif

O apie šuniuko pirkimą pasakyta daug ir puikiai. Aš tik noriu pridurti, kad augintinis (kai kuriais atvejais TIK šuo) su jumis gyvens apie dešimtmetį. Per tą laiką jūs vienas kitą taip įsimylėsit, kad jokiais žodžiais to nepapasakosi. Paskui žiūrint į tas juodas ištikimas akis bus negaila nei vieno lito (dažniausiai pinigai nulemia šuniuko pasirinkimą). Manau, kad pirkdami skalbimo mašiną iškart būtumėt pasakiusi, kad ačiū ne, nes pardavėja visiškai nesukelia pasitikėjimo. O čia perkart draugą, kompanjoną, šeimos narį. Aš pati turiu bedokumentį, bet man pasisekė prieš 6 metus gauti sveiką (sąlyginai) šuniuką. Per tą laiką SM draugai apšvietė ir pakeitė mane. Kitas augintinis bus tik iš veislyno. Greičiasiai net žinau kokio ax.gif
Taip kad sėkmės renkatis ir visada laukiam su klausimais čia 4u.gif
Atsakyti
Aš pilnai sutinku su jumis smile.gif Vaikystje esu turėjus šuniuką ir žinau, kad tikrai šuo daug geresnis draugas už žmogų smile.gif

Pradėjau dabar domėtis ko reikia šuniuko atėjimui į namus g.gif Ar yra kokių priemonių kad mažylis negraužtų baldų?

Jei ne paslaptis iš kur perkat priemones šuniukui? Internetu ar parduotuvėse?

Dar gal kvailas klausimas blush2.gif nuotraukoje du gražuoliai tai patinėlis ir patelė, taip? Patinėlis taip akivaizdžiai didesnis už patele? Ar čia tik nuotraukoje taip atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lašialis: 09 birželio 2014 - 17:51
QUOTE(Lašialis @ 2014 06 09, 19:48)
Dar gal kvailas klausimas  blush2.gif  nuotraukoje du gražuoliai tai patinėlis ir patelė, taip? Patinėlis taip akivaizdžiai didesnis už patele? Ar čia tik nuotraukoje taip atrodo.

Sie sunys yra skirtingu "krauju" liniju- mazoji - turi prancuzisku krauju, o patinas ispanisku ir anglisku. Gali ir patinas but mazas ir kale didele smile.gif Na siaip pagal nauja FCI standarta 6-10kg ir 28cm ties ketera berods smile.gif
Na va foto abieju patinu atviros klases
Ir visos suaugusios kales (4)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 09 birželio 2014 - 20:29