Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

Bet sėti dar anksti g.gif Nors tokį lėtapėdi kaip buternutą, gal jau dabar bandyti dėti daiginimui?
Tiesa vieną paskutinę Mariną ir aš dar turiu. Bet kažkaip jaučiu, kad ateina jai "paskutinioji" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 24 kovo 2014 - 15:31
NERA, neskubėkite su moliūgais, bus galvos skausmas, kai pradės auginti trapias virkščias ant palangės...

svieske, Tonda Padana auginau kažkada, bet daugiau nenoriu. Labai graži išorė, ryškios ir spalvotos briaunos, parankus dydis, bet minkštimas vandeningas, skonis šiaip sau, spalva- žalsvai gelsva. Jame orkaitėje gaminau daržovienę, patiko tuom, kad oda labai kieta. Tik tiek.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 03 24, 15:55)
NERA, neskubėkite su moliūgais, bus galvos skausmas, kai pradės auginti trapias virkščias ant palangės...

Praeitais metais jis man mėnesį daiginosi doh.gif Paskui persodintas ilgai "stabo" ištiktas buvo.Pradėjo gyvuoti tik rudenį. Apie kitų daiginimą dar net minčių neturiu, bet va šitas stabdis pas mane doh.gif Nu bet sakot laukti, tai lauksiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 24 kovo 2014 - 16:19
QUOTE(NERA @ 2014 03 24, 17:18)
Praeitais metais jis man mėnesį daiginosi doh.gif

O kokia temperatūra ir kiek drėgmės buvo daiginant? Gal šios veislės sėklos buvo perdžiovintos? Nes bendrai paėmus, moliūgų sėklos būna daigios 5-7 metus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 24 kovo 2014 - 16:51
uf, radau seklas ax.gif
as tai siandien viena cukinijos sekla ikisau, padarysiu siltnamyje dar mini siltnamiuka, o gal net du gaubutus, kai lauke atsils iskasiu su kastuvu ir perkelsiu i lauka ...eksperimentas taip sakant cool.gif
Atsakyti
matuke, eksperimetavau panašiai, nes išdygo ne vietoj darže ir teko jau žydinčius perkelti kitur. Labai plati šaknų sistema, teko karučiu po vieną vežti su visu gumulu žemių. Galų gale naujoje vietoje susisuko lapai, nuvyto ir galiausiai išnyko...
Atsakyti
patarimo reikia,nupirkau vaikui arbuzu seklu,ant pakelio raso ,kad kova -balandi galima namuose pradet augint.Per kiek laiko arbuzai sudygsta? O gal butu geriau tiesiai i zeme kaip atsils pasodint?
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 24, 19:32)
patarimo reikia,nupirkau vaikui arbuzu seklu,ant pakelio raso ,kad kova -balandi galima namuose pradet augint.Per kiek laiko arbuzai sudygsta? O gal butu geriau tiesiai i zeme kaip atsils pasodint?

pirmam puslapy viskas surašyta.
Balandžio pabaigoje sėti į indelius.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 03 24, 18:47)
matuke, eksperimetavau panašiai, nes išdygo ne vietoj darže ir teko jau žydinčius perkelti kitur. Labai plati šaknų sistema, teko karučiu po vieną vežti su visu gumulu žemių. Galų gale naujoje vietoje susisuko lapai, nuvyto ir galiausiai išnyko...

Pas mane pernai į sodą atėjo nepažįstama kaimynė ir atnešė cukiniją su susiformavusiais žiedais, bet dar nežydinčią iškastą su visai nedaug žemių. doh.gif Iš mandagumo pasodinau į tuščią kampelį, būdama įsitikinusi, kad neprigis, bet prigijo ir net keletą cukinijų užaugino. lotuliukas.gif
Atsakyti
linksma, smagu, kad Jums pavyko, bet mano atveju kaltinčiau šaknų sistemos pažeidimus...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 03 24, 18:47)

tada padarysiu kitaip, sudaiginsiu namie, o veliau persodinsiu i lauka, uzgaubsiu nupjautu 5ltr bambaliu ax.gif
O beje ZS maciau tiek idomiu arbuzu- buvo ir zalia skura geltonu minkstimu, ir geltona skura raudonu minkstimu, ir tradiciniu Moliugai buvo Marina, Musc de provance ir Lunga Napoli, zodziu visai yra is ko pasirinkt
Atsakyti
Parašysiu savo tokį kaip "atradimą išradimą"
Viskas prasidėjo nuo to kad turėjau daug jurginų ir norėjau kad jie pradėtų anksčiau žydėti,taigi šiltnamyje iškasu normalią duobę įklodavau senos dieninės užuolaidos gabalą,ant jo pildavau žemių ir jau sodindavau jurgino šaknį,užuolaidos kampus palikdavau kyšot iš žemės,jurginai laisvai galėjo augti,o kai jau ateidavo laikas perkelt į lauką,tik pakeldavau už kampų visą kupstą ir viskas,šaknys beveik nenukentėdavo,kast nereikdavo,lauke sodinant užuolaidą nuimdavau.Manau taip pat būtų galima bandyt ir cukinijas,melionus,moliūgus augint šiltnamyje,o paskui perkelt į lauką
Atsakyti