Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

Pernai prisirinkau Sniegio sėklų smile.gif tai nusprendžiau išbandyti ar jos pas mane daigios. Prieš dvi dienas į šlapią servetėlę įvyniojau tris sėklas, įdėjau į margarino dėžutę, o dėžutę ant karšto gyvatuko. Taigi vakar vakare, jau vienas išdygo wub.gif Pernai irgi taip daiginau, tai per savaitę sudygo visos sėklos. jei šaltai laikote, tai ir dygsta mėnesį, taip ir supūti gali.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 03, 22:29)
Šiltnamį užsodinu balandžio pabaigoje, tai daigai bus pats tas. Jei gegužį būna kokios šalnelės, uždengiu su vazonais, kibirais nakčiai. O lauke sodinu gegužės vidury, tai po dviejų savaičių sėsiu ir laukui.
Arbūzai ir man ilgai dygsta.

gal palauksiu dar g.gif pas mus sodyboj 3 naktis is eiles 6,5 salcio buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2014 04 04, 07:26)
Pernai prisirinkau Sniegio sėklų smile.gif tai nusprendžiau išbandyti ar jos pas mane daigios. Prieš dvi dienas į šlapią servetėlę įvyniojau tris sėklas, įdėjau į margarino dėžutę, o dėžutę ant karšto gyvatuko. Taigi vakar vakare, jau vienas išdygo wub.gif Pernai irgi taip daiginau, tai per savaitę sudygo visos sėklos. jei šaltai laikote, tai ir dygsta mėnesį, taip ir supūti gali.

drinks_cheers.gif Pritariu 100 proc. Pati tuo įsitikinau. Sugebėjau pernai net numarinti servetėlėj sudygusias sėklas, kai įkišau jas į žemę ir vazonėliai negavo pakankamai šilumos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 04 balandžio 2014 - 11:33
pažįstama pasakė, kad jei nespėja nupjauti nedidelės cukinijos ir ta pavirsta į krokodilą, tai nupjauna cukinijos dalį, tiek kiek reikia, o ne visą. ir cukinija gyvena toliau, nevysta, tol kol prireikia tos likusios dalies. jei nenori, kad apdžiūtų nupjauta vieta, galima maistine plėvele apsukti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 25, 10:03)
tai, kad bėda tame, jog jurginų stiebai tvirti ir patys augalai tvirti, o su virkščiomis taip keliaut ( o kur dar šaknys trapios ) - reiktų bent keturių žmonių komandos ir dirbt kaip paramedikams su stuburo lūžiais biggrin.gif

o as pagalvojau: g.gif o jei i kokia kartonine deze isodinti? gal nespetu deze istizti? o paskui su visa deze i darza (gal dar sonus pabadyt) - popierius turetu suirti zemeje g.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus ,luktelsiu balandzio pabaigos ax.gif
Atsakyti
Pasiskubinau, mano arbuzai jau 5cm dydzio. Ka daryt? Gal po truputi grudinti, nesti i nesildoma patalpa, kad suletetu augimas?
Aciu,
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 05, 14:50)
Pasiskubinau, mano arbuzai jau 5cm dydzio. Ka daryt? Gal po truputi grudinti, nesti i nesildoma patalpa, kad suletetu augimas?
Aciu,

nesu spece,bet man atrodo,kad arbuzai labai siluma megsta,ar nesusals g.gif
Atsakyti
Mano supratimu, tai temperatūra arbūzams neturėtų nukristi žemiau 10 laipsnių, kad šaknys neapmirtų. Gal persodinti į didesnius vazonėlius ir bent dienai išnešti į nešildomą šiltnamį, o nakčiai galima šalia kanistrą su karštu vandeniu statyti ir viską apdengti agroplėvelės 2-3 sluoksniais. Žodžiu, kad per daug nesistiebtų, truputį pamažinti T ir padauginti šviesos.
Bet koks šaltas pavasaris. Pernai tokiu laiku sėjau šiltnamyje , dieną kaip reikiant įkaisdavo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 10, 12:21)

Bet koks šaltas pavasaris. Pernai tokiu laiku sėjau šiltnamyje , dieną kaip reikiant įkaisdavo. doh.gif

pavarčiau pernykščiu užrašus, tai balandžio 10 d. parašyta "gražiai sninga, tupim namie", balandžio 15 - "sodyboj dar sniegas, dar neįvažiuojama"
Atsakyti
Sveikos, turiu moliugu seklu, bet nezinau ar vertos kist i zeme biggrin.gif noriu patarimu. labiausiai noriu, kad butu ryskiai oranzines spalvos, gerai laikytusi ir butu saldstelejusio skonio. Turiu:

Tondo Scuro di Pianza
Volzskaja seraja tikva
Zolotaja grusa

Ar verta kuri demesio ? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
nu mergaitės moliūgėlių dar nesėjat? artėja balandžio vidurys....... su arbūzias tai viskas aišku kad kišiu balandžio pačiam gale. Bet o kaip merginos darot su melionais kuriuos auginat šiltnamy? gal kartu su moliūgais bandyt..... na laukui kelis tai kartu jau su arbūzais kišiu. Iš vis kada čia tos dienos tinakos a biggrin.gif nes pastaruoju metu vviską persodinėjau ir visai nežiūrėjau.
Atsakyti