Įkraunama...
Įkraunama...

Arbúzai, moliúgai, melionai, cukinijos

matuke, ankstyvesniam derliui pakanka 1-2 augalų, vėliau ir vėliau lauke sodinti krūmai pasivys ir duos vaisių.

Lady Dy, thumbup.gif idėja
Atsakyti
Kad čia viskas iš beprotiško tingėjimo,dar sykį kastuvu mojuoti,capt už kampų į karutį ir veži kur reikia
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 03 24, 21:57)
Parašysiu savo tokį kaip "atradimą išradimą"
Viskas prasidėjo nuo to kad turėjau daug jurginų ir norėjau kad jie pradėtų anksčiau žydėti,taigi šiltnamyje iškasu normalią duobę įklodavau senos dieninės užuolaidos gabalą,ant jo pildavau žemių ir jau sodindavau jurgino šaknį,užuolaidos kampus palikdavau kyšot iš žemės,jurginai laisvai galėjo augti,o kai jau ateidavo laikas perkelt į lauką,tik pakeldavau už kampų visą kupstą ir viskas,šaknys beveik nenukentėdavo,kast nereikdavo,lauke sodinant užuolaidą nuimdavau.Manau taip pat būtų galima bandyt ir cukinijas,melionus,moliūgus augint šiltnamyje,o paskui perkelt į lauką

tai, kad bėda tame, jog jurginų stiebai tvirti ir patys augalai tvirti, o su virkščiomis taip keliaut ( o kur dar šaknys trapios ) - reiktų bent keturių žmonių komandos ir dirbt kaip paramedikams su stuburo lūžiais biggrin.gif
Atsakyti
O aš tai visada vieną cukiniją šiltnamyje auginu, paprastai turguje jau nemažą daigą perku ir balandžio viduryje sodinu. Prie durų kur nors, kad bitės susigundytų. Labai anksti būna.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 03 25, 08:03)
o su virkščiomis taip keliaut ( o kur dar šaknys trapios ) - reiktų bent keturių žmonių komandos ir dirbt kaip paramedikams su stuburo lūžiais biggrin.gif

Bet būtų akcija atrakcija visai šeimai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 03 25, 23:03)
O aš tai visada vieną cukiniją šiltnamyje auginu, paprastai turguje jau nemažą daigą perku ir balandžio viduryje sodinu. Prie durų kur nors, kad bitės susigundytų. Labai anksti būna.

Aš pernai buvau pasodinus doh.gif išsiplėtė, bujojo ale nemezgė rupučkė ir psio. Išgrūdau lauk, per daug jai ten matyt patiko, maivėsi prieš pomidorus- pažiūrėkite kokie mano žiedeliai biggrin.gif
Atsakyti
Startavau šiandien su melionais šiltnamiui, keturių veislių po keturis sutupdžiau į daigyklas. Ir tą vienišą cukiniją biggrin.gif
Atsakyti
Gal jau galima butu pradeti daiginti moliugus,melionus,arbuzus,kol dar sioks toks minusas lauke,tai pakurenam. Ka galvojat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2014 04 03, 19:16)
Gal jau galima butu pradeti daiginti moliugus,melionus,arbuzus,kol dar sioks toks minusas lauke,tai pakurenam. Ka galvojat? g.gif

be balandzio galo ne negalvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 04 03, 19:34)
be balandzio galo ne negalvoju  g.gif

Ot gerai, kad čia užėjau. O aš jau irgi mąsčiau sėti. Bet dabar palauksiu ir aš balandžio pabaigos.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 03, 19:27)
Startavau šiandien su melionais šiltnamiui, keturių veislių po keturis sutupdžiau į daigyklas. Ir tą vienišą cukiniją biggrin.gif

Cukinijas ir as vakar pasejau dvi :-)
QUOTE(Irikira @ 2014 04 03, 20:16)

As kaip tik galvoju daigint kai jau lauke silumos uzteks, tai daigyklas i siltnami isnest, namie tai pervesu. Man arbuzai ypac ilgai dygo praejusiais metais, vos ne menesi.
Atsakyti
Šiltnamį užsodinu balandžio pabaigoje, tai daigai bus pats tas. Jei gegužį būna kokios šalnelės, uždengiu su vazonais, kibirais nakčiai. O lauke sodinu gegužės vidury, tai po dviejų savaičių sėsiu ir laukui.
Arbūzai ir man ilgai dygsta.
Atsakyti