Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

Galva plysta , sloga didziausia , baiges mano sportai sia savaite doh.gif verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2014 03 28, 08:44)
Galva plysta , sloga didziausia , baiges mano sportai sia savaite  doh.gif  verysad.gif

As ejau sirgdama,tai vos nenukritau saleje biggrin.gif,taip bloga pasidare,o neiti negalejau,sazine butu uzgrauzus biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 03 27, 17:09)
Tinute84, kodel blogai gerti vandeni darant paskutini kardio?  As tai 1 l isgeriu per treniruote, negeriant man koma butu, is karto burna dziusta, atrodo seiles kazkokios tirstos pasidaro, nemalonus jausmas... Po truputuka visa laika geriu... Gal todel ir prakaituoju tiek daug  g.gif

as pastebejau toki niuansa- kuo daugiau geri vandens tuo daugiau jo nori... Seniau dienos metu praktiskai vandens negerdavau, uztekdavo pora puodeliu arbatos ir vieno kavos (nekalbu apie treniruotes metu), dabar kai dienos begyje vis isgeriu- tai vakare kazkodel pradedu jaust sausuma burnoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 03 28, 08:02)
As ejau sirgdama,tai vos nenukritau saleje biggrin.gif,taip bloga pasidare,o neiti negalejau,sazine butu uzgrauzus biggrin.gif .

negalima sportuoti sergant ...
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 03 27, 23:24)
Kartais toks jausmas, kad klausia bile klaust čia  biggrin.gif  dabar įjunkim loginį mąstymą ir pamąstykim, ar sugebėtume be pertraukos 10min kočioti bicepsą? Arba 8min spaust štangą ir daryt atsispaudimus non stop?  biggrin.gif  aišku kad skirtingas raumenų grupes reikia jungt, bet reikia ir žinot kokias jungt ir kaip efektyvu būtų. pati jei neišmanyčiau nesusidarinėčiau crossfito  mirksiukas.gif

ne,ne bile klausiu tongue.gif suprantu kad pratimai nebutu vien bicui,bet pvz.virsutinei kuno daliai arba apatinei,bet tiek to ieskosiu kitur info smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

jau senai cia skaitalioju bet vis nieko neparasau smile.gif

reikia gal junktis i pokalbius ir man smile.gif

Sportuoju nuo liepos mėnesio, iš pradžių buvau taip užsikabliavus kad variau kiekvieną dieną į treniruoklius, o nuo lapkričio mėnesio užkniso viskas ir nuo tada iki dabar varau tik į grupinius užsiėmimus....
nuo pirmadienio jau vėl esu pasiryžus grįžti prie treniruoklių bet ir grupinių nepaliksiu nuošaly...

turiu tokia info issisaugojus, galvoju pasidalinsiu smile.gif

Maistas, tinkamas prieš treniruotę:
Angliavandeniai, valgant prieš treniruotę, yra būtini tam, kad aprūpintų raumenis ir smegenis energija. Taigi tinka ryžiai, avižiniai dribsniai, grikiai.
Tačiau netinka tokie angliavandeniai kaip: cukraus ar medaus. Nes jų energijos antplūdis užtrunka tik apie 30 minučių, kol cukrus patenka į kraują.

Maistas po treniruotės:
Per pirmąsias 20 minučių po treniruotės reikia vagyti baltymų ir angliavandenių (bet ne riebalų), nes maistas turi būti naudingas raumenų atstatymui. Organizmas labiausiai apsidžiaugs gavęs angliavandenių skystama pavidale, ypač jį pradžiugins vynuogių ar spanguolių sultys, nes šiuose gėrimuose ypač daug yra gliukozės. Po treniruotės pieno produktus reiktų vartoti atsargiai, nes juose dažnai yra nemažai riebalų. Tačiau, taisyklė „Po treniruotės maistas turi būti be riebalų”, turi savas išimtis. Šiuo atveju išimtis yra riebi žuvis, kurią drąsiai galima valgyti net po fitneso treniruotės, tik žuvis neturėtų būti kepta.

Sportuojant nepamirškite, kad reikėtų:
* Laikykitės tinkamos mitybos – tai reikšminga ne tik tuomet, kai kovojate su viršsvoriu. Sportuojant prarandame daug energijos, kurią kompensuoti reikia gerai subalansuotu pilnaverčiu maistu. Lengvai užkąsti galima likus 1 valandai iki treniruotės, o stipriau pavalgius 2,5 valandos nereikėtų sportuoti. Sportuojant patartina per valandą mažais gurkšneliais išgerti apie 0,5 litro.
* Neišsikelkite sau nerealių tikslų – sportuojant galima koreguoti tam tikras raumenų grupes, tačiau kuri nors viena vieta pasikeisti negali: jei svoris krenta, tai visur proporcingai, jei treniruojame raumenų grupę, ji įgauna tam tikrą, jai būdingą formą.
* Vandens procedūros – puiki treniruotės pabaiga. Kontrastinis dušas grūdina organizmą, stimuliuoja kraujotaką. Atsargiau su šalto vandens apsipylimais, kuris įkaitusiam ir nepratusiam organizmui, nuvargusiam po fizinio krūvio gali būti pernelyg didelis stresas – nepersistenkite.

Produktai, trukdantys sportuoti:
Energiniai gėrimai
Dauguma energinių gėrimų yra gazuoti ir turi daug cukraus (ar net dirbtinių saldiklių). Tai gali sukelti pilvo pūtimą ir nuovargį. Jie taip pat netinka, jei norite aprūpinti organizmą vandens atsargomis, kurios būtinos intensyviai sportuojant.
Geriau rinkitės daug antioksidantų turinčią žaliąją ar juodąją arbatą ar net liesą late kavą, iš kurios gausite ne tik energijos, bet ir šiek tiek baltymų. Pasirinkite prie jos tinkamą baltymų batonėlį ir turėsite puikų derinį.
Džiovintų vaisių ir riešutų mišiniai
Nors tokie mišiniai atrodo puikus užkandis, kurį galima nešiotis su savimi ir visada turėti po ranka, prieš sporto treniruotę jų geriau nekramsnoti. Džiovinti vaisiai ir riešutai yra ilgai virškinami ir kai kuriems žmonėms gali sukelti pilvo pūtimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kažkada: 28 kovo 2014 - 11:29
QUOTE(Filotijia @ 2014 03 28, 11:05)
ne,ne bile klausiu  tongue.gif suprantu kad pratimai nebutu vien bicui,bet pvz.virsutinei kuno daliai arba apatinei,bet tiek to ieskosiu kitur info  smile.gif

turiu n crossfito programų ir šiuo metu sudarinėju dar porai žmonių smile.gif nėra ten taip paprasta ir pradedantiesiems net nerekomenduočiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(tinute84 @ 2014 03 28, 00:56)
Aisku tada,  aciu merginos uz nuomeone, zinosiu tada kad gerti butina  4u.gif
As kai einu i spin klases, tai trenere sake, vengti gerti kai intensyviai mini dvirati ar begi .... nes negerai sirdziai, nebet jeigu labai nori, tai tik maza guksnele. O tik pabaigus-  giliai ikvepti kelis kartus , palaukti ir tik poto atsigerti kiek sirdis geidzia . Tai va..ir pasimeciau kaip cia kas  blush2.gif

tai tame ir esmė, kad intensyiai sportuojant nemauksi to vandens puodais pasiėmus biggrin.gif bet mažyčiais gurkšneliais reiktų nuolat gurkšnot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Salt* @ 2014 03 28, 09:02)

sergant organizmui reikia gulėt ir ilsėtis su daug skysčių, o ne prakaituot salėj. net su sloga nuėjus į salę tikimybė rimtai įsisirgt padidėja ne vieną ir ne du kartus. nekalbu apie rimtesnį sirgimą. smile.gif geriau praleist 1-2 treniruotes kol pasveiksi nei po to 2sav visai negalėt sportuot
Papildyta:
QUOTE(Dwin @ 2014 03 28, 09:41)
as pastebejau toki niuansa- kuo daugiau geri vandens tuo daugiau jo nori... Seniau dienos metu praktiskai vandens negerdavau, uztekdavo pora puodeliu arbatos ir vieno kavos (nekalbu apie treniruotes metu), dabar kai dienos begyje vis isgeriu- tai vakare kazkodel pradedu jaust sausuma burnoje  g.gif

dėl šito nesigilinau per daug, bet ir man tas pats. man atrodo, kad reikalas tame, jog jei negeri skysčių tai organizmas juos kaupia. čia toks paradoksas, jei trūksta skysčių tai jie kaupiami. tai pateisinčiau tai tuo, kad gaunant pakankamai skysčių organizmas jų nebekaupia todėl ir gert norim dažniau. manau taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 03 28, 13:14)

dėl šito nesigilinau per daug, bet ir man tas pats. man atrodo, kad reikalas tame, jog jei negeri skysčių tai organizmas juos kaupia. čia toks paradoksas, jei trūksta skysčių tai jie kaupiami. tai pateisinčiau tai tuo, kad gaunant pakankamai skysčių organizmas jų nebekaupia todėl ir gert norim dažniau. manau taip  smile.gif

Man su vandeniu yra šitaip. Jei keletą dienų negeriu vandens, kaip įprasta po 2 ltr "bambalį" per dieną, tai tą savaitę sveriu 1 - 2 kg mažiau, o jei geriu kiekvieną dieną vandenį, po 2 ltr , tai svoris didesnis, tais 1 - 2 kg, kad ir kiek kartų einu į wc per dieną, kad ir kas 15 min šlapinuosi, taigi įtariu, kad vanduo pas mane kaupiasi. g.gif g.gif tai gal inkstai neveikia? bet patinusi tikrai nesu.

Per patį sportą visada išgeriu kokį 1ltr vandens
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 03 28, 13:28)
Man su vandeniu yra šitaip. Jei keletą dienų negeriu vandens, kaip įprasta po 2 ltr "bambalį" per dieną, tai tą savaitę sveriu  1 - 2 kg mažiau, o jei geriu kiekvieną dieną vandenį, po 2 ltr , tai svoris didesnis, tais 1 - 2 kg, kad ir kiek kartų einu į wc per dieną, kad ir kas 15 min šlapinuosi, taigi įtariu, kad vanduo pas mane kaupiasi.  g.gif  g.gif tai gal inkstai neveikia? bet patinusi tikrai nesu.

Per patį sportą visada išgeriu kokį  1ltr vandens

oi nepasakysiu šito smile.gif
Atsakyti

nezinau ar atidarys foto, bet ka manot apie tai? power plate? pas mane salej stovi tokie trys, zmones eina...o as kazkaip dar nebandziau...Maciau ten kaip tempimo pratima darytu, ir stovi isitempia,vibruoja juos ten.... power plate
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2014 03 28, 18:11)
nezinau ar atidarys foto, bet ka manot apie tai? power plate? pas mane salej stovi tokie trys, zmones eina...o as kazkaip dar nebandziau...Maciau ten kaip tempimo pratima darytu, ir stovi isitempia,vibruoja juos ten.... power plate

esu bandžius biggrin.gif kiek veiksmingas net nenutuokiu biggrin.gif
Atsakyti
tai tada reikes ir man pabandyti biggrin.gif
Atsakyti