QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 04 13, 11:06)
Sveikos.
Vakar po triju dienu pertraukos nuejau pasportuot. Jauciausi puikiai, daug jegu ir t.t. Dalis pratimu darosi kaip cia pasakyt- per lengvi.

Na ta prasme galeciau drasiai dvigubinti atliekamu judesiu skaiciu. Ar galiu tai daryt nepasitarus su treneriu?
Kitas klausimas- yra pratimas, kuris man visdar kosmika.

Reikia padaryt 20 "nusileidimu", as ties 11-tu jau mirstu, tada padarau keliu sek.pertraukele ir tesiu. Tada padarau vel vos penkis, vel kelios sek.ilsiuosi. Ar taip gerai? Ar geriau padaryt 10, tada minute ilsetis. Tada vel 10 normaliai, o ne papirsciot po kelis?
Na ir kuna skauda zymiai maziau, nei po pirmu treniruociu, tai ir galvoju- ar cia man jau gaudyt treneri, kad pasunkintu programa, ar dar laukt bent kelias savaites?
Dar vienas klausimas, cia isvis praktiskai galima medali man duot uz isradinguma kvailuose klausimuose.

Sakykim jei dvi merginos daro koki pratima, na tarkim- gulincios kelia kojas ar kad ir tuos pratimus nuotrauoje auksciau, ar TEORISKAI sunkiau daryt tai merginai, kuri yra aukstesne, sunkesne? Tarkim 50kg sveriancios merginos kojos sveria maziau, nei 80kg sveriancios? Ar vistiek yra tas pats, nes abu kunai yra proporcingi ir abiem vienodai jegu reikia? Ar as cia jau grybauju ir dar miske pasiklystu?
Klausiu, nes per pirma treniruote su treneriu pamenu, kaip as dariau pratima gulint ant kilimelio (kojomis keliau kamuoli, tuo tarpu keldama krutine- presui) jis sake, kad priprasiu, veliau bus lengviau, mano kojos sunkios, nes as auksta ir mano kojos ilgos.

Tai jis megsta siaip pajuokaut, galvoju dabar- gal ir tada juokavo, guode mane?
Per lengviems pratimams padidink svorį, lėčiau juos daryt, su užlaikymu ir pan. Tada nebus jau taip ir lengva.
Kosmoso pratimą pirsčiok kaip išeina ir padaryk 20 jei visgi galiausiai padarai per savo pirsčiojimus.
Dėl tų sunkumų merginų diskuotinas klausimas. Stambiam žmogui turinčiam antsvorio žymiai sunkiau bus atlikti tuos pačius pratimus, nei lieknam, nes jam kai kurių dalykų tiesiog nepavyksta dėl antsvorio. Bet toks žmogus turi daug daugiau jėgos pats iš savęs, nei lieknas. Jam kasdien ne juokas ant savęs nešiotis tokį svorį, taigi jis lengviau iškels sunkius daiktus, nei lieknas žmogus.
Ir iš tiesų tarkim paimkim liekną žmogų su trumpomis rankomis ir stambuolį su ilgomis. Automatiškai tam pirmąjam bus lengviau daryti prisitraukimus, nei antrąjam.
Arba du kočiokus - vieną kokį nors steroidinį su milžiniškais krūtinės raumenims, o kitą atletiško sudėjimo. Pratimas štangos spaudimas, kur štanga turi būti nuleista iki pat krūtinės. Na tai tam pirmajam variantui ne tiek ir daug nuleist reikia, jam tuoj remsis į krūtinę, tuo tarpu antrajam reikia leisti daugiau ir tuo pačiu išspausti didesne amplitude, kas tuo pačiu yra sunkiau iš kart.
Tai lygiai taip pat stambesnei, aukštesnei merginai tricepso atsispaudimus gai būti daryti kiek sunkiau, nei smulkutei ir žemai, bet tai nebus didelis skirtumas, nes kiekvvienas mes esame pratę nešioti savo kūno svorį kiekvieną mielą dieną ir pakeliam jį be didesnių problemų
Papildyta:
QUOTE(Dwin @ 2014 04 13, 12:05)
cia del maitinimo taip padidejo ar kazkaip kitaip?
Pumpum pamenu klausei ar negaliu atlikt pratimu pilvui, rankoms, nugarai.. bet kaip tada apsilti? O ir pagrinde pas mane buvo riebalu deginimas...
beje jei taip pripranta organizmas prie tu paciu pratimu, tai kuom tada pakeist stebuklinguosius pritupimus

?
O ko neapšilsi? Galvoji ant bėgtakio apšyli ten jau labai kokias alkūnes? Vis tiek tai reikalauja papildomo apšilimo ir aš ant bėgtakių ar kitų kardio dažniausiai laiko net nelabai gaištu. Prasuku pečius, alkūnes, pasisukinėju į šonus, padarau tempimo pratimus, po to su visiškai mažu svoriu paimituoju būsimus pratimus, kad galutinai apšilt, ir einu sportuot.

pritūpimų yra visokių gi. Paprasti kai kojos pečių plotyje, kai kojos suglaustos, kai kojos labai plačiai. Su štanga, su hanteliais, su kamuoliu, su trx, su fiksuota štanga, su savo svoriu, ant balansinės lentos, tas pats leg press gali pakeisti įvairius pritūpimus. Prašau, lai liejasi fantazija