Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

QUOTE(Iš Stiklo @ 2015 11 09, 00:03)
Turiu labai daug virtų grikių. Ką padaryti iš jų? Košės vaikai jau nenori

Grikius sumaisyti su sviestuku ir smulkiai virtu kiausiniu, iskepti lietinius. Mase deti i lietinius blynus, sulankstyti ir pakepti keptuveje, valgyti su grietine 4u.gif

Esame kazkada del estu kalbos neismanymo uzsisake siu blynu biggrin.gif, jau praejo daug metu, bet vis juos pagaminu ir visiems labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 09 lapkričio 2015 - 13:56
QUOTE(Iš Stiklo @ 2015 11 09, 00:03)

Nu tik jau nemeskit tokio daikto, ar pablūdot doh.gif
O kad kažkas nesugebėjo iš kopūsto likučių nieko padaryt - tai ne rodiklis. Nes visos kitos - sugebėjo!
O man iš grikių skaniausi kotletukai. Dedat svogūno, kiaušinių, miltų nedaug, dėl lipnumo ir ... santa maria maltos mėsos prieskonių rolleyes.gif (man jie jau kuris laikas topų topas blush2.gif ir "tinka" visur, kur nereikia cukraus biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 09 lapkričio 2015 - 19:09
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 11 09, 13:55)
ir smulkiai virtu kiausiniu

blink.gif Noriu issamaus sio virimo aprasymo .
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2015 11 08, 23:03)

as grikiu blynus darau

Grikiu blynai
Grikiu kose
pora kiausiniu
krakmolas
prieskoniai
Taip visada sunaudoju kosiu likucius- dedu pora kiausiniu, krakmolo, formuoju blynelius ir - i keptuve, ant virsaus sikart patepiau majonezo, uzberiau tarkuoto surio, paprikos, krapukai

user posted image
Papildyta:
QUOTE(gurmans @ 2015 11 09, 20:45)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif isverdi ir smulkiai supjaustai tongue.gif nu kas dar gali but neaiskaus ??????
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 09, 20:08)
Nu tik jau nemeskit tokio daikto, ar pablūdot  doh.gif
O kad kažkas nesugebėjo iš kopūsto likučių nieko padaryt - tai ne rodiklis. Nes visos kitos - sugebėjo!

O man iš grikių skaniausi kotletukai. Dedat svogūno, kiaušinių, miltų nedaug, dėl lipnumo ir ... santa maria maltos mėsos prieskonių  rolleyes.gif  (man jie jau kuris laikas topų topas  blush2.gif ir "tinka" visur, kur nereikia cukraus biggrin.gif)

Visos kitos sugebejo, ale irgi komentaruose rasesi, jog pirmas ir paskutinis kartas su tuo kopustu pyragu buvo lotuliukas.gif Man pirmiausia reikejo komentarus paskaityti, o paskui gaminti blush2.gif

Nu va, o man grikiu kotletai-vieni is baisiausiu, sugebu ir juos kepti, bet keliauja i siukslyna analogiskai, paragavus po viena ax.gif
Is Stiklo-va tau vienas neigiamas grikiu blynu komentaras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2015 11 09, 21:45)

lotuliukas.gif nesamone parasiau, isvirtas kiausinis smulkiai supjaustomas.
Papildyta:

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif isverdi ir smulkiai supjaustai tongue.gif nu kas dar gali but neaiskaus ??????
[/quote]
thumbup.gif kartais net nepastebi kokia nesamone parasai doh.gif
Atsakyti
Žinoma grikių blynai skonio reikalas, tačiau mums patinka tokia variacija:

Virti grikiai+smulkiai supjaustyta žalia vištiena (kulšelių mėsa arba krūtinėlė)+kiaušinis+prieskoniai

Svarbiausia neperkepti, kad nebūtų sausa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 10, 09:48)
Žinoma grikių blynai skonio reikalas, tačiau mums patinka tokia variacija:

Virti grikiai+smulkiai supjaustyta žalia vištiena (kulšelių mėsa arba krūtinėlė)+kiaušinis+prieskoniai

Svarbiausia neperkepti, kad nebūtų sausa smile.gif

Ir kepant nepasidaro kose?Blyneliai laiko forma?Reikes kada isbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2015 11 10, 10:28)
Ir kepant nepasidaro kose?Blyneliai laiko forma?Reikes kada isbandyti.

Jei grikiai nepervirti - košė nepasidaro. Aš asmeniškai grikių neverdu, o plautas kruopas užpilu karštu vandeniu maisto termose (santykiu ~ 1:1,5) ir palieku išbrinkti.
O dėl formos, tai storų nedarau, tai apačiai apskrudus nesunku apversti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 10 lapkričio 2015 - 10:16
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 10, 11:14)
Jei grikiai nepervirti - košė nepasidaro. Aš asmeniškai grikių neverdu, o plautas kruopas užpilu karštu vandeniu maisto termose (santykiu ~ 1:1,5) ir palieku išbrinkti.
O dėl formos, tai storų nedarau, tai apačiai apskrudus nesunku apversti.

Ačiū,bandysiu šiandien isšikepti.
Atsakyti
SOS, patarkite ka daryti: ismarinavau dvi antis ,o konvekcinis pecius man rodo didele raudona spyga su uzrasu EROR. Kaip tas antis man paversti i skanu patiekala kuri galeciau vyrams ideti i laiva (zvejybon plaukia),ta prasme ,kad butu galima valgyti salta ir nesiterliotu kaip koks troskinys.
Kepta orkaiteje supjaustydavau gabaliukais nulupdavau skura ir labai gerai jiems budavo ,o ka dabar daryt man is ju? doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 10 lapkričio 2015 - 10:53
QUOTE(gurmans @ 2015 11 10, 11:53)
SOS, patarkite ka daryti: ismarinavau dvi antis ,o konvekcinis pecius man rodo didele raudona spyga su uzrasu EROR. Kaip tas antis man paversti i skanu patiekala kuri galeciau vyrams ideti i laiva (zvejybon plaukia),ta prasme ,kad butu galima valgyti salta ir nesiterliotu kaip koks troskinys.
Kepta orkaiteje supjaustydavau gabaliukais nulupdavau skura ir labai gerai jiems budavo ,o ka dabar daryt man is ju? doh.gif  doh.gif

Pas kaimynus issikepti lotuliukas.gif
O jei rimtai, mano tevai ukiskai gyvendavo, augindavo daug ivairiu pauksciu, kiauliu. Tai mesa pamarinuodavo ir troskindavo iki tokio lygio, jog galedavo man, studentei, suvekuoti i stiklainius kaip konservus. Tokie stiklainiukai su vistiena, antiena, zasiena, kiauliena galedavo saugiai stoveti spintose, atidarius-valgyti su duona saltus thumbup.gif
Kazkoks panasus receptas:
http://www.ritosrece...liaudiskai.html
Atsakyti