Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik...

help.gif Kai yra grynas produktas-ji panaudoti dar galima keliuose patiekaluose, bet ka daryti is jau antrinio produkto? g.gif
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo? help.gif Liko jo dar puse puodo, vaikai nebevalgo, o as pati irgi nosi suku. I saldikli deti nenoriu, vargu, ar kas gero butu is saldymo. Ka is plovo dar galima padaryti? Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
help.gif  Kai yra grynas produktas-ji panaudoti dar galima keliuose patiekaluose, bet ka daryti is jau antrinio produkto? g.gif
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo? help.gif  Liko jo dar puse puodo, vaikai nebevalgo, o as pati irgi nosi suku. I saldikli deti nenoriu, vargu, ar kas gero butu is saldymo. Ka is plovo dar galima padaryti? Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?

Isvirciau charcio sriuba g.gif
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2015 11 13, 11:34)
Galima pagaminti koki guliasa su pievagrybiais.



QUOTE(b.kite @ 2015 11 13, 11:48)
guliasai ivairus..
sumalti ir kotletukai, jie niekada nebuna sausi..
pamarinavus kepti orkaiteje, kepimo rankoveje.

Per mazai mesos,kotletams.Padariau blyno kotletus,kaip gamina su vistiena.Smulkiai vistiena,cesnakas,kiausinis,majonezas,krakmolas.Visai skaniai buvo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
help.gif  Kai yra grynas produktas-ji panaudoti dar galima keliuose patiekaluose, bet ka daryti is jau antrinio produkto? g.gif
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo? help.gif  Liko jo dar puse puodo, vaikai nebevalgo, o as pati irgi nosi suku. I saldikli deti nenoriu, vargu, ar kas gero butu is saldymo. Ka is plovo dar galima padaryti? Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?



Kadangi laikausi nuomonės, kad praktiškai nėra nieko iš ko negalima būtų blyno padaryti tai mėginčiau formuoti blynelius/kotletukus ir kepti ant keptuvės, įdėčiau kokį kiaušinį, krakmolo/miltų, gal kokių daržovių daugiau (pagal šaldytuvo turinį), prieskonių g.gif Pradžiai kelis iškepčiau, paragavimui. Turėtų būt skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 18 lapkričio 2015 - 16:54
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?

O jei tą visą plovą permalti/pertrinti? Ir jei skystoka - ryžių ar miltų ar krakmolo? Ir tada formuot balandžius?
Arba daryt kaip apkepą - sluoksnį stambiai pjaustytų kopūstų, tada - pakepintų morkų, svogūnų. Tada sluoksnį plovo. Kartoti kopūstų - daržovių sluoksnį ir t.t. Jei dar viršų f. sūriu pabarstyt rolleyes.gif

O jei daug mėsos ir neitin gausiai pomidorų padažo, tai, taip pagalvojau, gal net tokį netikrą šiupinį galima sukurpt: susitarkuojat bulvių kaip kugeliui ir viską darot kaip kugeliui, tik ne per daug, kad dar ir nors kiek plovo tilptų. Galima dar kokių greit suverdančių kruopų įmaišyt. Tokį šiupinį geriausia ilgai ir lėėėėėtai, lėėėėtai troškinti "britvonuose" uždengiamuose arba bent jau po folija.
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 17:46)

Per mazai mesos,kotletams.

Kiek rašėt, tai visai nemažai ten mėsos, jei ... normaliai mirkyto batono pridėti mirksiukas.gif Iš tokio kiekio galima ir daugiavaikę šeimą pamaitint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 18, 18:11)

Kiek rašėt, tai visai nemažai ten mėsos, jei ... normaliai mirkyto batono pridėti  mirksiukas.gif  Iš tokio kiekio galima ir daugiavaikę šeimą pamaitint  rolleyes.gif

Gaminu dviem dienom,tai kazkas liktu sekancia diena be kotleto,ir norisi,kad butu daugiau mesos,o ne batono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 17:46)
Isvirciau charcio sriuba  g.gif


Oi, kaip as buvau sia fantastine sriuba pamirsus thumbup.gif

QUOTE(Okokionera @ 2015 11 18, 17:53)
Kadangi laikausi nuomonės, kad praktiškai nėra nieko iš ko negalima būtų blyno padaryti tai mėginčiau formuoti blynelius/kotletukus ir kepti ant keptuvės, įdėčiau kokį kiaušinį, krakmolo/miltų, gal kokių daržovių daugiau (pagal šaldytuvo turinį), prieskonių  g.gif Pradžiai kelis iškepčiau, paragavimui. Turėtų būt skanu  mirksiukas.gif

Blynai atkrenta, seima nemegsta ju blush2.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 18, 18:11)

Arba daryt kaip apkepą - sluoksnį stambiai pjaustytų kopūstų, tada - pakepintų morkų, svogūnų. Tada sluoksnį plovo. Kartoti kopūstų - daržovių sluoksnį ir t.t. Jei dar viršų f.    sūriu pabarstyt  rolleyes.gif 

O jei daug mėsos ir neitin gausiai pomidorų padažo, tai, taip pagalvojau, gal net tokį netikrą šiupinį galima sukurpt: susitarkuojat bulvių kaip kugeliui ir viską darot kaip kugeliui, tik ne per daug, kad dar ir nors kiek plovo tilptų. Galima dar kokių greit suverdančių kruopų įmaišyt. Tokį šiupinį geriausia ilgai ir lėėėėėtai, lėėėėtai troškinti "britvonuose" uždengiamuose arba bent jau po folija.


Apkepas su kopustu-variantas, aciu 4u.gif
Siupinys su tarkiais, kruopom jau man neskaniai skamba, nerizikuosiu biggrin.gif Plius, vaikai darzovieniu nevalgo, o jei dar ten bus kose makalose, tai busiu susaudyta lotuliukas.gif

Nanita, rytdienai nusipirkau 300 gr mesos. Jos uzteks musu 5 asmenu seimai dviem kartams. Zinai, ka darysiu? Sumalem, desim piene mirkytu dziuveseliu, prieskoniu, formuosim plonus kotletukus, apkepsim ir desim toliau kepti i orkaite, kad riebu nebutu. Vyras pripirko hamburgeriniu bandeliu, vaikai, grize is mokslu, pasidarys hamburgerius. Is 300gr mesos iseina 12 vnt hamburgeriniu kotletuku, vadinasi, dviem dienom. As ju nevalgau, manes ryt lauks charcio sriuba thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 21:53)

Nanita, rytdienai nusipirkau 300 gr mesos.

Hamburgeriai gerai,megstame drinks_cheers.gif bet man reikejo,is to kiekio,kazka sotaus,pietums pagaminti.Valgome mesa su darzovemis,tai vyrukai po du,ar net trys kotletus sukapoja.

Charcio ir as rytoj virsiu drinks_cheers.gif biggrin.gif

Su plovu kaip ir issiaiskinome biggrin.gif Patarkite dabar kur,iskepta griezineliais,apvoliota miltuose,panaudoti baklazana?Suktinukai su varskes idaru,atkrenta,nevalgis seima.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 22:26)
Patarkite dabar kur,iskepta griezineliais,apvoliota miltuose,panaudoti baklazana?Suktinukai su varskes idaru,atkrenta,nevalgis seima.


Žiūrint kiek to gėrio yra. Jei daug - sluoksniuoti apkepą, pvz baklažanai, paukštienos faršas, kitos daržovės, užkepti orkaitėj.

O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 19 lapkričio 2015 - 08:57
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 15:48)
help.gif  Kai yra grynas produktas-ji panaudoti dar galima keliuose patiekaluose, bet ka daryti is jau antrinio produkto? g.gif
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo? help.gif  Liko jo dar puse puodo, vaikai nebevalgo, o as pati irgi nosi suku. I saldikli deti nenoriu, vargu, ar kas gero butu is saldymo. Ka is plovo dar galima padaryti? Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?


Galima ir ne charcio sriuba, o tiesiog sriuba padaryt. Pas mane daznai sriubos buna is likuciu smile.gif

Patarkite ir man, prasau, ka dar galima padaryti is obuoliu be pyragu ir bandeliu visokiu, na ir be keptu obuoliu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunreja: 19 lapkričio 2015 - 09:27
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 19, 08:56)

O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau  biggrin.gif

papasakokit kaip darot, skaniai skamba, noriu ismeginti
Atsakyti
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 19, 09:56)
Žiūrint kiek to gėrio yra. Jei daug - sluoksniuoti apkepą, pvz baklažanai, paukštienos faršas, kitos daržovės, užkepti orkaitėj.

O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau  biggrin.gif

Apie 10 griezineliu.Vienam sluoksniui pakaktu.O skysciu pilate i apkepa?Ar pakanka nuo mesos ir darzviu?

Kodel man kepant baklazanus,jie gaunasi kaip lepsiai,minksti,slydus?? g.gif Mama kepa,ligiai taip pat,apvolioja miltuose,i keptuve siek tiek aliejaus,po min. is abieju pusiu,reziume graziai apskrude,su traskia plutele.Pas mama dujine virykle,mano elektrine,ar tai itakoja?
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 11 19, 09:26)
Patarkite ir man, prasau, ka dar galima padaryti is obuoliu be pyragu ir bandeliu visokiu, na ir be keptu obuoliu?  g.gif


Mes mėgstame salotas - obuoliai, kepta duona, sūris, česnakas, majonezas. Aišku, čia tų obuolių ne tiek daug susinaudoja, bet nežinau ir kiek turit smile.gif

Arba dar tokia mišrainė: http://zivile1984.bl...oliais-876.html
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2015 11 19, 09:31)
papasakokit kaip darot, skaniai skamba, noriu ismeginti


Mes kažkada darėm, buvo skanu smile.gif
http://www.delfi.lt/...is.d?id=3033072
Atsakyti