Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo?
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo?
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo?
Isvirciau charcio sriuba
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2015 11 13, 11:34)
Galima pagaminti koki guliasa su pievagrybiais.
QUOTE(b.kite @ 2015 11 13, 11:48)
guliasai ivairus..
sumalti ir kotletukai, jie niekada nebuna sausi..
pamarinavus kepti orkaiteje, kepimo rankoveje.
sumalti ir kotletukai, jie niekada nebuna sausi..
pamarinavus kepti orkaiteje, kepimo rankoveje.
Per mazai mesos,kotletams.Padariau blyno kotletus,kaip gamina su vistiena.Smulkiai vistiena,cesnakas,kiausinis,majonezas,krakmolas.Visai skaniai buvo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo?
Kadangi laikausi nuomonės, kad praktiškai nėra nieko iš ko negalima būtų blyno padaryti tai mėginčiau formuoti blynelius/kotletukus ir kepti ant keptuvės, įdėčiau kokį kiaušinį, krakmolo/miltų, gal kokių daržovių daugiau (pagal šaldytuvo turinį), prieskonių
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 16:48)
Nebutu tiek gausiai mesos, sumaisyciau su farsu ir pridaryciau balandziu, o dabar?
O jei tą visą plovą permalti/pertrinti? Ir jei skystoka - ryžių ar miltų ar krakmolo? Ir tada formuot balandžius?
Arba daryt kaip apkepą - sluoksnį stambiai pjaustytų kopūstų, tada - pakepintų morkų, svogūnų. Tada sluoksnį plovo. Kartoti kopūstų - daržovių sluoksnį ir t.t. Jei dar viršų f. sūriu pabarstyt
O jei daug mėsos ir neitin gausiai pomidorų padažo, tai, taip pagalvojau, gal net tokį netikrą šiupinį galima sukurpt: susitarkuojat bulvių kaip kugeliui ir viską darot kaip kugeliui, tik ne per daug, kad dar ir nors kiek plovo tilptų. Galima dar kokių greit suverdančių kruopų įmaišyt. Tokį šiupinį geriausia ilgai ir lėėėėėtai, lėėėėtai troškinti "britvonuose" uždengiamuose arba bent jau po folija.
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 17:46)
Kiek rašėt, tai visai nemažai ten mėsos, jei ... normaliai mirkyto batono pridėti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 18, 18:11)
Kiek rašėt, tai visai nemažai ten mėsos, jei ... normaliai mirkyto batono pridėti
Gaminu dviem dienom,tai kazkas liktu sekancia diena be kotleto,ir norisi,kad butu daugiau mesos,o ne batono
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 17:46)
Oi, kaip as buvau sia fantastine sriuba pamirsus
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 18, 17:53)
Kadangi laikausi nuomonės, kad praktiškai nėra nieko iš ko negalima būtų blyno padaryti tai mėginčiau formuoti blynelius/kotletukus ir kepti ant keptuvės, įdėčiau kokį kiaušinį, krakmolo/miltų, gal kokių daržovių daugiau (pagal šaldytuvo turinį), prieskonių
Pradžiai kelis iškepčiau, paragavimui. Turėtų būt skanu 
Blynai atkrenta, seima nemegsta ju
QUOTE(pašnekutė @ 2015 11 18, 18:11)
Arba daryt kaip apkepą - sluoksnį stambiai pjaustytų kopūstų, tada - pakepintų morkų, svogūnų. Tada sluoksnį plovo. Kartoti kopūstų - daržovių sluoksnį ir t.t. Jei dar viršų f. sūriu pabarstyt
O jei daug mėsos ir neitin gausiai pomidorų padažo, tai, taip pagalvojau, gal net tokį netikrą šiupinį galima sukurpt: susitarkuojat bulvių kaip kugeliui ir viską darot kaip kugeliui, tik ne per daug, kad dar ir nors kiek plovo tilptų. Galima dar kokių greit suverdančių kruopų įmaišyt. Tokį šiupinį geriausia ilgai ir lėėėėėtai, lėėėėtai troškinti "britvonuose" uždengiamuose arba bent jau po folija.
Apkepas su kopustu-variantas, aciu
Siupinys su tarkiais, kruopom jau man neskaniai skamba, nerizikuosiu
Nanita, rytdienai nusipirkau 300 gr mesos. Jos uzteks musu 5 asmenu seimai dviem kartams. Zinai, ka darysiu? Sumalem, desim piene mirkytu dziuveseliu, prieskoniu, formuosim plonus kotletukus, apkepsim ir desim toliau kepti i orkaite, kad riebu nebutu. Vyras pripirko hamburgeriniu bandeliu, vaikai, grize is mokslu, pasidarys hamburgerius. Is 300gr mesos iseina 12 vnt hamburgeriniu kotletuku, vadinasi, dviem dienom. As ju nevalgau, manes ryt lauks charcio sriuba
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 21:53)
Hamburgeriai gerai,megstame
Charcio ir as rytoj virsiu
Su plovu kaip ir issiaiskinome
QUOTE(Nanita @ 2015 11 18, 22:26)
Patarkite dabar kur,iskepta griezineliais,apvoliota miltuose,panaudoti baklazana?Suktinukai su varskes idaru,atkrenta,nevalgis seima.
Žiūrint kiek to gėrio yra. Jei daug - sluoksniuoti apkepą, pvz baklažanai, paukštienos faršas, kitos daržovės, užkepti orkaitėj.
O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 11 18, 15:48)
Sakykim, yra mesa-galima ja panaudoti kepant kotletus, darant troskinius, lietinius, plova. O ka daryti is likusio plovo?
Galima ir ne charcio sriuba, o tiesiog sriuba padaryt. Pas mane daznai sriubos buna is likuciu
Patarkite ir man, prasau, ka dar galima padaryti is obuoliu be pyragu ir bandeliu visokiu, na ir be keptu obuoliu?
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 19, 08:56)
O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau
papasakokit kaip darot, skaniai skamba, noriu ismeginti
QUOTE(Okokionera @ 2015 11 19, 09:56)
Žiūrint kiek to gėrio yra. Jei daug - sluoksniuoti apkepą, pvz baklažanai, paukštienos faršas, kitos daržovės, užkepti orkaitėj.
O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau
O šiaip baklažanai mums skaniausi su užtepėle iš smulkintas kietasis sūris(pvz džiugas)+graikiniai riešutai+daug česnako+majonezas. Net pati berašydama užsimaniau
Apie 10 griezineliu.Vienam sluoksniui pakaktu.O skysciu pilate i apkepa?Ar pakanka nuo mesos ir darzviu?
Kodel man kepant baklazanus,jie gaunasi kaip lepsiai,minksti,slydus??
QUOTE(Sunreja @ 2015 11 19, 09:26)
Patarkite ir man, prasau, ka dar galima padaryti is obuoliu be pyragu ir bandeliu visokiu, na ir be keptu obuoliu? 
Mes mėgstame salotas - obuoliai, kepta duona, sūris, česnakas, majonezas. Aišku, čia tų obuolių ne tiek daug susinaudoja, bet nežinau ir kiek turit
Arba dar tokia mišrainė: http://zivile1984.bl...oliais-876.html
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2015 11 19, 09:31)
papasakokit kaip darot, skaniai skamba, noriu ismeginti
Mes kažkada darėm, buvo skanu
http://www.delfi.lt/...is.d?id=3033072





