QUOTE(Ingada @ 2016 02 21, 22:58)
Sudomino pyragas iš vaflių. Galima plačiau?
As viena karta dariau a'la pyraga su manu koses pertepimu.
Pertepimui:
2 st. pieno
4 v.s. manu kruopu
200 gr sviesto
150 gr cukraus
I puoda supilti piena ir kruopas, maisant uzvirti ir pavirinti kol sutirstes. Nuolat maisyti, kad koseje neatsirastu grudeliai. Atvesinti.
Sviesta isplakti su cukrumi kol pabals ir taps puri mase. I sia mase vis plakant deti po sauksta manu koses.
Dar papildomai reikes sausainiu (Selgos arba
petit beurre tipo), sokoladines arba paprastos slyvienes, sokoladinio/kakavinio apliejimo.
I forma deti sluoksni sausainiu, aptepti slyviene, puse kiekio koses mases, vel sausainiai - slyviene - kose - sausainiai - sokoladinis aplejimas.
Sluoksniu sausainiu/slyvienes/koses gali buti daugiau/maziau, priklauso nuo turimos formos dydzio ir jusu noro.
Jei kas bus neaisku, klauskit, rasiau is atminties, bet pertepimo kiekius pamenu.