Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(2Ditute @ 2014 04 30, 17:54)
Sveikos pomidorininkės, labai prašau pagalbos , kas mano pomidorams

[
dar kartą prašau pagalbos, čia vakar dienos foto, o šiandien dar baisiau atrodo doh.gif  doh.gif  doh.gif
ką daryt g.gif , kažkaip nepritaikau jokios ligos, gal trąšų trūkumas

As skaiciau kad lapai igauna violetini atspalvi kai truksta fosforo. Dr buvo parasyta, kad kai gruntas yra saltas, tai jei jame ir yra fosforo augalas jo nepasisavina, turi buti siltesne zeme. Cia neblogai aprasyti kaikurie pozymiai...
http://www.valdopata...alams-pozymiai/

Kazkada buvo merginos ikele pomikus su pabalusiais lapais, tai cia raso kad gali trukti gelezies.
Atsakyti
Pasidaviau masinei panikai ir vienam siltnamyje uzstaciau sildytuva,kad isijungtu paryciais, o kitame apkiutojau dviguba agro viska. Ziuresim,kaip cia mums seksis g.gif
Ai, dar klausimas man toks iskilo del Bananciko-koks jo aukstis?
Mulciaus i siltnami trukumas, tai eisiu kaimynu pievuciu sienauti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 30, 17:54)

dar kartą prašau pagalbos, čia vakar dienos foto, o šiandien dar baisiau atrodo doh.gif  doh.gif  doh.gif

gal kartais vertinga bus ši informacija
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 30, 18:54)
Sveikos pomidorininkės, labai prašau pagalbos , kas mano pomidorams

ką daryt g.gif , kažkaip nepritaikau jokios ligos, gal trąšų trūkumas

Per šalta žemelė jiems ir neįsisavina maisto medžiagų.

Pas mane taip būna kai kuriems indeliuose. Kaip bebūtų gaila, jų derlingumas mažesnis būna. Bent jau pas mane 4u.gif

Bet šiaip atsigaus. Tiksliau neturėtų numirt ax.gif biggrin.gif Aišku tie lapai nepažaliuos biggrin.gif Svarbu, kad toliau gražiai augtų.
Atsakyti
eee, rimtai dziovinti baravykai turi fosforo? pas mane irgi gyvas velnias biggrin.gif man atrodo uzpernyksciu dar biggrin.gif kiba reiks sunaudot ir imest po pora bent...gi nepakenks biggrin.gif
Atsakyti
O jus isisvaizduojat, kiek laiko turi praeiti kol zuvis supus g.gif Tai cia to fosforo tik kiteims (geriausiai) metams bus blink.gif
Atsakyti
As visgi siandien pasodinau 13 daigu, mano siltnamio viena siena ribojas su malkines siena, siltnamyje didele backa su vandeniu, pas mus prognozuoja iki pinus 2 tad manau siltnamy nesusals zemiau nulio.

Kadangi pirmi metai tai nzn ar teisingai viska dariau:
nusipirkom 15cm diametro bura zemei, padariau duobes i kozna duobe saukst kalio magnezija, saukst fosfato, koki puse stiklines pelenu, siektiek kiausu lukstu sumaisiau su pora sauju durpiu uzpyliau vandeniu, kai beveik susigere idejau daiga ir uzpyliau zemem, kaikurie daigai iki pirmu tikru lapu, kai kurie su visais pirmais lapais , nes buvo kaikuriu stiebai ilgi be lapu. turejau pasiruosus mulcio(pries pora dienu skarifikavom veja-tai daaug zoles pasidziovinom) apdejau kiekviena daiga
iskilo klausimu po pasodinimo:

kada daigas jau prisitaikys prie aplinkos-prigis? isvaziavau daigai nuvyte stovejo.
kada jau galima bus risti juos, dabar kolkas nieko nedariau.
kada sekantis laistymas turetu buti? uzmulciuoti dabar ir dar prie kozno po bambali ikasiau(ismeginsiu toki laistyma)

Dabar ant daigu uzdejau plona agro be atramu, jin lengvute, pamaniau nenulinks daigai...kazi ar nesuklydau.? tokia agro ridikeliai kuo puikiausiai iskele aukdami.
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 04 30, 07:33)
Salnu nebuvo, mano pomidorams as jau atsibodau su tais laipiojimais ir dangstymais hihihi.gif Didziaja dauguma reiktu jau parist, o tai linguoja kaip girti, bet kai parisiu problematika bus su uzdangstymu, tad teks pakentet iki kitos savaiteles  g.gif

As tai pastebejau, kad tie dangstymai pomidorams zymiai labiau nepatinka negu saltos naktys. Nes po danga aprasoja lapai labai smarkiai ir aisku kol dengi, tai lieciasi lapai su agro plevele kurie ne kurie. O nuo to lietimosi dazno matau gelsta, vysta... Tai dabar dengiu tik jeigu pranesa 2 silumos ir maziau. Ir viskas buna gerai. Kol kas prognozes nepavede ir pomidoru atsparumas tokiai temperaturai irgi.

O kada reikia pazastinius uglius pradet skabyt? As jau nuskabiau savo. Gerai padariau?
Ir dar klausimas. Mano kai kurie pomidorai su ziedais. Bet tik tie, kuriu daigai buvo prastesni ir labiau paliege. Jie visi nuo balandzio 19 auga siltnamyje, bet man tie ziedai tokiu laiku atrodo nesamone. Negi dabar jau laikas zydet ir megzt vaisius? Turiu dar ir "normaliu" daigu puodeliuose. Gal tuos, kur paliege ir su ziedais ismest lauk ir pasodint geriau atrodancius is puodeliu??? Isaiskinkite kaip ten viskas yra. Pomidorus auginu pirmi metai tik, tai nieko tame nesuprantu. Is forumo paskaitau ir darau smile.gif
Atsakyti
user posted image

Ateinu pasidziaugti smile.gif neidealus ,bet kaip kibirinis visai neblogai blush2.gif tikuosi nenusals doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 04 30, 20:46)
kada daigas jau prisitaikys prie aplinkos-prigis? isvaziavau daigai nuvyte stovejo.
kada jau galima bus risti juos, dabar kolkas nieko nedariau.
kada sekantis laistymas turetu buti? uzmulciuoti dabar ir dar prie kozno po bambali ikasiau(ismeginsiu toki laistyma)

Dabar ant daigu uzdejau plona agro be atramu, jin lengvute, pamaniau nenulinks daigai...kazi ar nesuklydau.? tokia agro ridikeliai kuo puikiausiai iskele aukdami.

Pas mane nuleipsta po issodinimo labai retas kuris, bet dazniausiai is ryto jau grazus stovi ir tie.
as dar nei vieno nerisau, nors prie zemaugiu kuoliukus sukisau, bet risti dar nelabai yra ka pas mane. Risu, kai daigas jau buna kokiu 30 cm aukscio g.gif
Laistykite, kai salia daigo ikisus pirsta i zeme visa jausite ,kad truksta ten dregmes. Sausa zeme. Jei nors kiek dregmes yra, tai nelaistau dar.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 04 30, 21:16)
Per šalta žemelė jiems ir neįsisavina maisto medžiagų.

Pas mane taip būna kai kuriems indeliuose. Kaip bebūtų gaila, jų derlingumas mažesnis būna. Bent jau pas mane 4u.gif

Bet šiaip atsigaus. Tiksliau neturėtų numirt ax.gif  biggrin.gif Aišku tie lapai nepažaliuos biggrin.gif Svarbu, kad toliau gražiai augtų.

Ačiū visoms padėjusioms, pagal mane, tai bus fosforo trūkumas g.gif
tai dabar klausimas, o ką toliau daryt doh.gif doh.gif doh.gif Nu, nesinori be pomidorų likt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 30, 21:55)
Ačiū visoms padėjusioms, pagal mane, tai bus fosforo trūkumas g.gif
tai dabar klausimas, o ką toliau daryt doh.gif  doh.gif  doh.gif Nu, nesinori be pomidorų likt verysad.gif

kol kas labai sunku pasakyti ko iš tiesų jiems trūksta. Įkišot į šaltą žemę, naktimis vos ne minusinė temperatūra, tai pomidorų daigai skursta, nes nesugeba tokiomis sąlygomis augti, negali pasisavinti maisto medžiagų iš žemės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 30 balandžio 2014 - 21:03