Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 14:14)
kitoms rekomenduoju maziau pinigu isleisit ant trasu pirkimo; beje siandien senukuo trisdesimt proc. akcija;

kiek laiko jūs jau auginat pomidorus?
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 04 30, 11:40)
Nu ka "linksmybes" tesiasi  doh.gif
Meteo Perspėjimai
Gegužės 1-os naktį vietomis numatomos šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio. Gegužės 2–4-os naktimis 0–6 laipsnių šalnos apims daugelį rajonų. Gegužės 5-os naktį šalnų bus mažiau – kai kur 0–3 laipsniai šalčio.

Na ka, reikes ir man peciuka jungti, tik va su paprikom prasciau, teks kloti agro keliais sluoksniais ir bambaliu pametyti
Nu sia nakti nematau niekaip salnu, gal ne taip ziuriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 13:14)
kalio magnezija ir superfosfatas labaiu reikalingas kai mezgasi vaisiai;

cituoju iš to paties Emolus:
Granuliuotas superfosfatas – tai fosforo trąša, kurios ypač reikia jaunoms daržovėms. Jeigu trūksta fosforo, augalai menkai auga, vėliau net gausus tręšimas mažai padeda.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 13:14)
... perpuvusio karviu mesliuko ir tuo raugu palieti ir kitoms rekomenduoju maziau pinigu isleisit ant trasu pirkimo;
taipogi noreciau pridurti kiek buvo rasyta apie dilgeliu antpiliuka, drysciau teigti kad jis daugiau tinka pomidoru lapams, nes juo paliejus subujoja lapai tokie grazus pasidaro cool.gif

mano subjektyvia nuomone, tai tiek vienas, tiek kitas yra azoto bomba, tai kaip ir abu žaliajai masei augint panašiai tinkami smile.gif Su saiku reik naudot.
O tos trąšos, kur anksčiau minėjot, Emolus kompleksinės, savo sudėty taip pat azoto turi, tai ar nesigaus jo perteklius, jei ir tą, ir tą naudosit?
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 04 30, 12:05)
Nu va,o sianakt pas mus buvo salna,ryte 6,30 buvo balta.As vakar tiek reikalu turejau,kad i jokias prognozes paziuret neturejau kada,o mano lauke pasodintos paprikos,ir pomidoru likucius buvau isnesus i lauka,niekuo nedengti ir nenusalo  niekas ,kazkaip keista,,surfinijos zydi vazonuose lauke ir viskas  toliau klesti ,valio  lotuliukas.gif
Ryte galvoju jei nusalo ,tai ir gerai nereiks su tais likuciais tampytis,laikau tam atvejui ,jei siltnami kas nusaltu ar siaip numirtu.

matau, kad reiks dengti daigus dar minimum kokia savaite doh.gif o nekuriom naktim iz zvakes zibint. visgi uzpraeitos nakties salnos man kelis daigus apkramte. gerai, kad ne virsunes, o lapukai apsalo. pastebejau, kad labiausiai salnoms kliuva tas siltnamio galas, kurio nieks nepridengia- ant pliko lauko, o kur gyvatvore, kur arciau i kiema- ten maziau salna kabina...
neturiu kapininiu zvakiu doh.gif kiba reik iki parduotuves pavaziuot, jei jau cia sia nakti pomikus reiks liksminti g.gif
Atsakyti
rytorasa pomidorus auginu 10 metu ir pradejau nuo keliu daigu, auginu sau ir artimiesiems gaunasi kas metai apie 140 daigu;
saitlina del bombos sutinku, as tik parasiau arba ta arba ta galima naudoti arba trasa chemines sudietes arba trasa is karvutes kakucio, siaip kai gaunasi raugas jo sudetis silpnesne patampa;
Saitlina o del agronomes ka gi baigus 1997 m. o juk kas metai viskas tobulejo anksciau netgi nesigilinama buvo apie tresima naturaliu budu
kazi cia man ar uzsigauti uz komentara ka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 12:07)
fosforo ir magnio  pradžioje reikia labiau nei vėliau.

Tai gal superfosfatas tiktu vietoj tu zuvies miltu?
Atsakyti
Man tai mistika su ta žuvim ir fosforu g.gif Aš sutinku, kad ji pūdama azoto duoda, na bet fosforo, tai man nesitiki mastau.gif Gal kas esat kokią normalią tyrimo nuorodą užmatę?
Atsakyti
QUOTE(eglute-2002 @ 2014 04 30, 14:53)

tai žinoma, kad tinka.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 13:50)
kazi cia man ar uzsigauti uz komentara ka mirksiukas.gif

kodėl užsigauti? Aš gi parašiau, kad turit gerai toje srityje nusimanyti, nes vistiek tokie mokslai daug ką duoda. Aš irgi kartais gailiuosi, kad tokių mokslų nestudijavau, o į kokią tai ekonomiką nugrybavau. O kad ir seniau baigėt, vistiek pagrindus gerus gavot.
Atsakyti
QUOTE(eglute-2002 @ 2014 04 30, 14:53)

Jau perskaiciau, jog tinka smile.gif...O kiek jo deti kazin? g.gif Sauksta?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 04 30, 13:13)
Čia šiek tiek ne į temą - ne tik pomidorus šiltnamyje, bet ir viską, kas darže sudygę, dengti reikia, jei bus tokios šalnos??? Ir braškės jau žydi  g.gif

taip, kas bijo šalčio, reiks dengti. Žydinčias braškes ypač smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 14:59)
kodėl užsigauti? Aš gi parašiau, kad turit gerai toje srityje nusimanyti, nes vistiek tokie mokslai daug ką duoda. Aš irgi kartais gailiuosi, kad tokių mokslų nestudijavau, o į kokią tai ekonomiką nugrybavau. O kad ir seniau baigėt, vistiek pagrindus gerus gavot.

atsiprsau uz off topica
Saitlinut jau geriau su ekonomika nei su agro diplomu, ir kas is to nedirbau pagal profesija, nes tada reforma keitesi zu ir viskas, tad zinios su laiku suseno, o zmones geriau i rimtesnes profesijas ziur;i as gailiuosi, kad nebaigiau kitokiu mokslu smile.gif kurie pinigeli duotu, o daba paziuri kad agronome ir per usa sypsosi ech....nu nreikalinga as kaip darbuotoja niekur savo kaime
Atsakyti