Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

Na ką, kadangi mano nabagai dar indeliuose, vadinasi keliaus naktimis namo g.gif Labai aš jau tingėsiu juos dangstyti doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 14:50)
pomidorus auginu 10 metu ir pradejau nuo keliu daigu, auginu sau ir artimiesiems gaunasi kas metai apie 140 daigu;

Kas čia dar visai neseniai verkė ir vėliau dėkojo Auksei bei Marmeladui berods už pagalbą daigais? Kas čia verkė dėl mažulyčių daigų ir klausinėjo kuo 'primaitint'?
Beje, niekas nedraudžia žinias atnaujinti, pagilinti. Info prieinama visiems 4u.gif

Lusasita, o po sėjos pomidorų sėklos gaudavo drėgmės, laistydavot? Nes, tarkim, maniškiai tiek sėti tiesiai į dirvą, tiek namie, vienodo dydžio. Tik šiltnaminiai žymiai geriau atrodo
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 30, 15:40)
Kas čia dar visai neseniai verkė ir vėliau dėkojo Auksei bei Marmeladui berods už pagalbą daigais? Kas čia verkė dėl mažulyčių daigų ir klausinėjo kuo 'primaitint'?

va, todėl ir paklausiau... rolleyes.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 14:42)
Granuliuotas superfosfatas – tai fosforo trąša, kurios ypač reikia jaunoms daržovėms. Jeigu trūksta fosforo, augalai menkai auga, vėliau net gausus tręšimas mažai padeda.

Bet va tą fosforą labai lėtai įsisavina augalai,net ir vandeny tirpų g.gif O pomidorai viens du ir užauga,derėt pradeda ir tada jau kitų elementų reik.Aš jau prieš kokį mėnesį šiltnamiuose to fosforo pribarsčiau,gal greičiau daigai jo gaus ax.gif

Čia apie trąšas:
Iki vaisių mezgimo reikia mažiau azoto, daugiau fosforo trąšų. Fosforas įtakoja šaknų
sistemos formavimąsi. Kai pradeda augti vaisiai reikia daugiau azoto, kai noksta
– daugiau kalio trąšų. Kai pradeda formuotis vaisiai, fosforas su kaliu lemia,
greitesnį žydėjimą, vaisių nokimą, padidina atsparumą augalų ligoms.
Pomidorams yra labai svarbus kalcis, lemiantis vaisiaus išvaizdą, kietumą,
turintis įtakos vaisių spalvai ir skoniui.

Atsakyti
Gaudvile prasom nesikandzioti taip mergaites dave, o as atsisejau jau velesnius tai "Uragan", "Citrininiai", "Marmande", taip Auksei dekoju mes graziai apsikeitem as pomidoriuku gavau ji geliuku smile.gif Marmaledukes sekliukes saugau kitiems metams; o daigiukai dar truputukas ir dasivys anuosiuos, nes ankstesnius daigelius nenoriu labai siltai laikyti, tuomet istysta tad grudinames, maziukai dar ant sauletos palanges....
aisku visi hibridukai symet bet dziaugiuosi ir tuo, o cia kaip kam iseina siais laikais tas ir tresia ir seja, tarkim FB darzininku grupeje dabar bandome auginti pomidorus aukstyn kojomis smile.gif speju Marmaleduke mate Vinces monus smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 30 balandžio 2014 - 14:59
ar tikrai zuvytese taip jau daug fosforo?Baravykuose daugiau
Atsakyti
QUOTE(vaiva 2 @ 2014 04 30, 16:36)
ar tikrai zuvytese taip jau daug fosforo?Baravykuose daugiau

blink.gif Nu,bet baravykucių ,tai aš tikrai nekasiu biggrin.gif .Man ir pačiai skanu.O kur jų tokiu laiku gaut pasirinkt ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 30, 16:47)
blink.gif Nu,bet baravykucių ,tai aš tikrai nekasiu  biggrin.gif .Man ir pačiai skanu.O kur jų tokiu laiku gaut pasirinkt ?

pas mane kieme tik bobausiai auga lotuliukas.gif siuo metu.....
Atsakyti
žuvyje gausu fosforo, geležies, vario, kalio, seleno, jūrų žuvyse – jodo, tik ar pomidorai visa tai pasisavina, tai nežinau. nu bet jei mėšlą ir trąšas pasisavina, tai ko žuvies nepasisavint ...
Atsakyti

Sveikos pomidorininkės, labai prašau pagalbos , kas mano pomidorams

user posted image

apatiniai lapai gelsta, o dar gražiau, kad tapo violetiniai apatinė pusė

user posted image

dar kartą prašau pagalbos, čia vakar dienos foto, o šiandien dar baisiau atrodo doh.gif doh.gif doh.gif
ką daryt g.gif , kažkaip nepritaikau jokios ligos, gal trąšų trūkumas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2Ditute: 30 balandžio 2014 - 18:06
QUOTE(adija5 @ 2014 04 30, 16:47)
blink.gif Nu,bet baravykucių ,tai aš tikrai nekasiu  biggrin.gif .Man ir pačiai skanu.O kur jų tokiu laiku gaut pasirinkt ?

O džiovinti netiktų? Pas mane jų gyvas biesas bigsmile.gif
Atsakyti
Nu va apkutavojau savo mazulius, ryt iseigine galesiu is ryto duot ilgiau pamiegot ir ramiai nudengsiu ax.gif
Atsakyti