Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(Ingaja @ 2014 04 30, 11:40)
Nu ka "linksmybes" tesiasi  doh.gif
Meteo Perspėjimai
Gegužės 1-os naktį vietomis numatomos šalnos iki 0–2 laipsnių šalčio. Gegužės 2–4-os naktimis 0–6 laipsnių šalnos apims daugelį rajonų. Gegužės 5-os naktį šalnų bus mažiau – kai kur 0–3 laipsniai šalčio.

Nu va,o sianakt pas mus buvo salna,ryte 6,30 buvo balta.As vakar tiek reikalu turejau,kad i jokias prognozes paziuret neturejau kada,o mano lauke pasodintos paprikos,ir pomidoru likucius buvau isnesus i lauka,niekuo nedengti ir nenusalo niekas ,kazkaip keista,,surfinijos zydi vazonuose lauke ir viskas toliau klesti ,valio lotuliukas.gif
Ryte galvoju jei nusalo ,tai ir gerai nereiks su tais likuciais tampytis,laikau tam atvejui ,jei siltnami kas nusaltu ar siaip numirtu.
Atsakyti
gegužės 1, tai jau ši naktis? Matyt ir man jau fosforo reikia, nes smegenys suskystėję doh.gif
Aš kai pamatau vijoletos20 postą iš karto raustančių pomidorų foto tikiuosi biggrin.gif
Atsakyti
apie eksperimentinius pomidorus prisiminiau biggrin.gif
kazkada gal kovo pradzioj nuvaziavom i soda. Siltnamyje pasirode silta. Tai pabarsciau salotu, ridikeliu, kopustu, kalafioru. ... ir pomidoru 3 rusiu, tokiu, kokiu nesejau namie. Siaip sau. Uzdengiau agro ir palikau . sudygo viskas, isskyrus pomidorus . dabar jau atidengta viskas. Ridikeliu pora jau paragavom, bet dar mazulyciai . salotytes ispikiavau, tokios, kaip per pirstus jau didumo ... ir ... ziuriu ziuriu, ogi pradejo dygt pomidorai ( speju, turbut pomidorai , nes dartik dygt pradeje buvo) doh.gif biggrin.gif tai kada jie toki uzaugtu beveik du mensius po zeme pramiegoje blink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Su tom salnom tai doh.gif doh.gif doh.gif
Man cia toks klausimas iskilo g.gif jei tarkim as auginu pomidorus kurie skirti augint lauke, yra zemaugiai, tai gal jiem biski salcio nebaisu yra ? Dabar maniskiai balkone, ddieli jau daigai, vargt bijau prades jau tuoj, tai galvoju kada juos tremti lauk jau galeciau ax.gif Balkone jie jau antra savaite, visai gerai laikos, balkonas nestiklintas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 04 30, 11:40)
Nu ka "linksmybes" tesiasi  doh.gif
Gegužės 2–4-os naktimis 0–6 laipsnių šalnos apims daugelį rajonų.

tiesiog puiku doh.gif Kopūstai vėl liks šiltnamyje doh.gif
Ir į antrą šiltnamį reiks nešti šildytuvą, nes ten irgi jau pomidorais užsodinta..
Atsakyti
susidvejino zinutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beladona: 30 balandžio 2014 - 12:47
QUOTE(beladona @ 2014 04 30, 12:37)
  jei tarkim  as auginu pomidorus kurie skirti augint lauke, yra zemaugiai, tai gal jiem biski salcio nebaisu yra ?

baisu visiems. Kad ir biškis šalčio, t.y. žemiau 0, pomidorai be uždengimo nušals.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 10:59)
aš tai ir viršų pritvirtinu  smile.gif  Bet pas mane jų nedaug, vis gaila pinigų - mano dviem šiltnamiam daug reikia..
Papildyta:
kalio magnezijos kokį šaukštą.
O dėl žuvų miltų.. Gauvilė yr minėjus, kad pomidorai paskui prieskonį tokį turėjo..

kad kalio magnezija nelabai tinkamas daiktas
http://www.emolus.lt...o_magnezija_2kg
man asmeniskai labiau tinka
http://www.emolus.lt...pk_14-11-25_1kg
man jas rekomendavo patyre augintojai FB grupeje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 13:48)
kad kalio magnezija nelabai tinkamas daiktas
http://www.emolus.lt...o_magnezija_2kg
man asmeniskai labiau tinka
http://www.emolus.lt...pk_14-11-25_1kg
man jas rekomendavo patyre augintojai FB grupeje 4u.gif

Nu nu g.gif Kokia čia Fb grupė blink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 04 30, 12:48)

Jūs kaip agronomė turėtumėt geriau trąšose susigaudyt.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 10:41)
o tai ko jūs superfosfato nededat vietoj žuvies miltų? Bent jau kvapo tikrai neturi, nei katėms, nei šunims neįdomus  smile.gif

nededu, nes nežinau tokių blush2.gif Aš gi čia vos kojas apšilusi, nežinau visokių fintų dar g.gif Pernai į duobes pyliau tik pelenų, o paskui 2 kartus purškiau mimozos ekstraktu (tipo, prevencijai nuo ligų ir šiokia tokia trąša natūrali). Daugiau nieko negavo, nors mačiau, kad kai kuriems reikia.
Vakar pavarčiau "Sodo spalvų" paskutinį numerį, tai man plaukai piestu pasistojo, kiek kiekvienam augalui trąšų rekomenduoja. Mes išbarstėm Activit'o ir viskas, bus gana. Kurkliams be trąšų viskas labiau patinka doh.gif

Čia šiek tiek ne į temą - ne tik pomidorus šiltnamyje, bet ir viską, kas darže sudygę, dengti reikia, jei bus tokios šalnos??? Ir braškės jau žydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 30, 14:03)
Jūs kaip agronomė turėtumėt geriau trąšose susigaudyt..  ax.gif

kalio magnezija ir superfosfatas labaiu reikalingas kai mezgasi vaisiai;
as pas kaimyne bandysiu pasikasti is priekabos perpuvusio karviu mesliuko ir tuo raugu palieti ir kitoms rekomenduoju maziau pinigu isleisit ant trasu pirkimo; beje siandien senukuo trisdesimt proc. akcija;
taipogi noreciau pridurti kiek buvo rasyta apie dilgeliu antpiliuka, drysciau teigti kad jis daugiau tinka pomidoru lapams, nes juo paliejus subujoja lapai tokie grazus pasidaro cool.gif
Atsakyti