Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių kamarėlėje

QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 16:07)
Siand vyra "nutempiau" pas gydytoja seimos(jis pats tai nemate per daug tam reikalo)  cool.gif Iejus sakau:jis mano 3 vaiku tevas,reikia,kad butu visas ciki piki  cool.gif  Isejom su siuntimais pas odos,kraujo pilnu,slapimo tyrimais,EKG.As sau taip pat pasiemiau keleta siuntimu.
Veliau su dicke ejom pas hematologe.Jauna,talentinga.. Atidziai,idemiai isziurejo,isklausinejo,apciupinejo.. Uz duru N ligoniu,o ji smulkiai domisi musu reikalais(apie gera puse val.).. Iskart papildomu kraujo tyrimu,echoskopo..Po keliu dienu vel ateiti,aptarsim gydyma.. Hemoglobinas zemokas,lyg limfmazgis padidejes.Nejaukiai pasijutau iskart..Pasamonej matomai ikalta,kad medikas atsainiai i pacientus ziuri,o jei jau tau rodo demesi malonu-trauk is rankinuko ka nors... huh.gif
Tikiu,kad jaunoji karta nebe tokia ir nebekisa medikams kysiu uz ju darba privaloma.Nesenai fb mamu diskusija stebejau.. Kas kam ir kiek dave gimdymo metu.. Dziaugiuos,kad tikrai daugiau nei puse nedave ir nesiruosia.. Jaunimas kitaip manau masto jau.. Nebent mamules,babules priskiepija,kad reik,ne kitaip..
Giminaite nesenai operavosi tulzi.. Nu niekaip neitikinom,kad nekistu i kisene nieko doh.gif Su diagnoze,siuntimu,eiles islaukimu,bet ne,reikia  matai,"visi" duoda  doh.gif Kol tokiu mastanciu bus,tol tame nieko nesikeis.
*Gina butent del ko blogai pasijautei? gal nieko baisaus ir nera dukrai? 4u.gif
mano mazajai pernai limfmazgis buvo padidejas, tik db praejo. atlaike maze 2 antibu kursus ir siuntinejimus po vietinius dantu chirurgus ir net siunte i KMUK nes tyrimai negerejo. kaledoms vos neatgulem ten tyrimams doh.gif o vyras jau net melstis buvo pradejas, kad tik nebutu baisios ligos. nes mano ir jo mamos mire nuo onkologines ligos unsure.gif doh.gif doh.gif
na ir diskusija... g.gif kysiu niekad nenesem(beveik) ir tuo musu nereketavo.... kazkada seimos daktarytei nese mama, kai gimdziau pirmagime mano mama nese tam kuris prieme gimdyma(bet kol nebaige darbo tol neziurejo visiskai i ta puse. pries nepilna menesi mire sis ginekologas. vyrui nebuvo nei 50metu, o mire nuo sirdies smugio unsure.gif ), as nedaviau nei karto ir prieziura neprastesne buvo nei tada kai dave mama rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 05 birželio 2014 - 16:36
QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 13:07)
Nebent mamules,babules priskiepija,kad reik,ne kitaip..

Giminaite nesenai operavosi tulzi.. Nu niekaip neitikinom,kad nekistu i kisene nieko doh.gif Su diagnoze,siuntimu,eiles islaukimu,bet ne,reikia  matai,"visi" duoda  doh.gif Kol tokiu mastanciu bus,tol tame nieko nesikeis.

Nea, bloga ankstesne patirtis tai itakoja. Asmeniska, seses, mamos, drauges...

Turejau keleta narkoziu. Geriausia patirtis, kai anesteziologe buvo padruzke cool.gif . Nu ko jin man ten uzdave tai nezinau lotuliukas.gif , dar nenubudus jauciau, kad juokiuos balsu laugh.gif . Ir nubudinedama juokiaus. Kai atsipaipalojau, net biski geda buvo pasidare lotuliukas.gif . Blogiausia patirtis - kai operavo ypac patyre daktarai ir a-la juokeliais metydamiesi migde mane... Tai narkozes busenoj jauciaus kaip filme - Zvaigzdziu karai. Irankiai zvanga, balsai girdisi, skauda, as bejege negaliu sujudet, nors rodos imsiu ir atsimerksiu. Noriu saukt, o negaliu. Ir po operacijos dar mirinejau mazdaug para.
Va toks ir skirtumas... Kiekvieno teise rinktis.
Atsakyti

Biški ne į temą, bet irgi apie daktarus.

Buvau pas daktarę šiandien. Vizito metu jai paskambino į mobilų, kaip supratau, spec. skambutis, tokį ji atsiliepia visada. Po pokalbio grįžo prie manęs, bando kažką sakyti, ir žiūriu, akyse ašaros, sako, negaliu ... ką tik sužinojo, kad vienam iš jos priimtų ekstra operacija dvynukėlių, priešlaikinių, labai blogai, turės atjungti sad.gif
Toks daktarės jautrumas, iki ašarų... sujaudino ir mane verysad.gif
Atsakyti
audryta-nezinom dar tiksliai(antrad echo parodys,aciu Die dabar kraujo tyrimu formule negasdinanti),kakle pries pora men guzas/guzelis pasirode..Zinau,kad daug kam taip yra buve ir yra lyg siol.. Bet kaip bijau tai pzzzzzzz doh.gif Ot tryzna,negaliu bash.gif (toks jausmas lanko daznai,kad negali viskas but laimingai ir ilgai,tuoj gausi motin kazkoki isbandyma gyvenimo sad.gif ) Uz duru maciau musu televizijos vedeja su savo 5m.dukra..plaukuciai vos cm..Aisku po ko sad.gif Atejo kaip ir mes,po ausim limfmazgis iskiles.
Gydytoja sako,kad gal koks dantis puliuojantis yra?Nesimato,bet gal ir yra.Lai tik buna.
Kuzia-anksciau visos buvo narkozes slykscios,pati esu apturejusi tuo metu(pries koki 18m.),mama mijo doh.gif Visa nejautros laika kolege girdejau telefonu kalbancia,haliucinacijos zodz juodos doh.gif Dabar jau nezinau,kokie 7m.jos geros,labanaktis,atsibundi kaip niekur nieko mirksiukas.gif
Ta giminaite labiausiai ir bijojo narkozes,nes buvo patyrusi ka ji sukelia(pries n,n metu(nestovi farmacija vietoj berods?))..Ikiso i kisene ir isivaizdavo,kad del to puikiai jautesi biggrin.gif
Papildyta:
Nata-mano vaiku gydytojai visad skambuciai buna per apsilankymus.. Uz duru eile zmoniu ir skambinanciuju kas 10min.. Trigubai nei norma virsija pacientu skaiciu.
Gal si seima daugiau artima jai buvo.. 10m.maciau kas yra naujagimio mirtis,skausmas.Man slabakei-nepakeliama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 05 birželio 2014 - 18:16
QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 16:13)
Kuzia-anksciau visos buvo narkozes slykscios,pati esu apturejusi tuo metu(pries koki 18m.),mama mijo  doh.gif Visa nejautros laika kolege girdejau telefonu kalbancia,haliucinacijos zodz juodos  doh.gif Dabar jau nezinau,kokie 7m.jos geros,labanaktis,atsibundi kaip niekur nieko mirksiukas.gif
Ta giminaite labiausiai ir bijojo narkozes,nes buvo patyrusi ka ji sukelia(pries n,n metu(nestovi farmacija vietoj berods?))..Ikiso i kisene ir isivaizdavo,kad del to puikiai jautesi biggrin.gif

Na, mano narkozes buvo seniai, bet tam paciam laiko intervale - kas pusmeti. Geriausia nebuvo paskutine tikrai biggrin.gif . Ir kas tuomet trukde ta geraja tuo metu velesniais atvejais man skirt?
Idomumo delei, tie profai buvo anuomet teismo nusalinti nuo gimdymu del dvieju gimdyviu ir vieno naujgimio mirciu po kraujo uzkretimo. Taigi, perkelti is gimdymo namu i ginekologini skyriu. Cia velgi griztam prie klausimo duot pinigo ar neduot.
Atsakyti
As galeciau begales pripasakot kaip susimokejus gerokai-kliurku baisuliniu pridaryta lotuliukas.gif Pvz tecio podukrai-paliko metalo gabala po cerario biggrin.gif Nesvarbu susikrauta "i kisene" ar ne,po kiekvienos bedos apsikakoje medikai laksto.Tiurma gresia galu gale,kaip gali but neramus. Uz "kisene" tu gausi malonia sypsena,paglostyma papildoma gal but.. Be "kisenes" galir negausi.. nes anam,kuris idejo-"issitaske".. Savo akimis matydavau kaip vienui vienodai laksto-ar tu N prikises i skvernus ar lauko tuolete gimdes cool.gif
Kaip bebutu,tikiu,kad stojantieji i tokia profesija,turi bent kiek dalelytes pasaukimo.. Sugadina tik juos tie pakisukai..
Tiek mokslo atkale(berods 12?)ir tokia atsakomybe nesantieji.. manau nusipelne daugiau nei 3 tukstanciu poliklinijoj ar pan..Bet tikiu,kad ne atlyginime visa esme,o zmogiskume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 05 birželio 2014 - 19:02
Arba atsimenu seima pasigimde neigalu vaika(gimdymo trauma),tai jau sekanciam nestumui pasirinko pacia paciausia mieste kaip beimanoma.Apie naturalu gimdyma ne kalbos,tik cezaris.Nu ispjove,nu sveikutis,grazutis naujagimis.. Tik verkia kazi ko daug ir baisiai..Nesiojamas mediku ant ranku ir pan.vistiek klykia,cypia.. Ogi ziu,raktikaulis islauztas.Kokiu budu?Tik traukiant is gimdos.. Ir tokiu pavyzdziu begales.. Nereikia per daug mastyt koki ale dideli pliusa kysiai duoda.
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 16:58)
As galeciau begales pripasakot kaip susimokejus gerokai-kliurku baisuliniu pridaryta  lotuliukas.gif Pvz tecio podukrai-paliko metalo gabala po cerario biggrin.gif Nesvarbu susikrauta "i kisene" ar ne,po kiekvienos bedos apsikakoje medikai laksto.Tiurma gresia galu gale,kaip gali but neramus.  Uz "kisene" tu gausi malonia sypsena,paglostyma papildoma gal but.. Be "kisenes" galir negausi.. nes anam,kuris idejo-"issitaske".. Savo akimis matydavau kaip vienui vienodai laksto-ar tu N prikises i skvernus ar lauko tuolete gimdes cool.gif
Kaip bebutu,tikiu,kad stojantieji i tokia profesija,turi bent kiek dalelytes pasaukimo.. Sugadina tik juos tie pakisukai..
Tiek mokslo atkale(berods 12?)ir tokia atsakomybe nesantieji.. manau nusipelne daugiau nei 3 tukstanciu poliklinijoj ar pan..Bet tikiu,kad ne atlyginime visa esme,o zmogiskume.

Gina, ar tu neskaitei, ka siandien auksciau parasiau, ar galu nesuvedi? Sypsenu is gydytoju nereikia. Kad nebutu abejingi - taip, labai reikia. Mano isvardinti atvejai, kai buvo pirkta gyvybe, tiesiogia to zodzio prasme, ne vieninteliai. Tik labai akivaizdus. Nejutau jokio gydytoju prisisikimo, kai tevas nereagavo i aplinka. Gydytoju nuomone aj, diabetas irnesakyk.gif . Po konsiliumo ir issamesniu tyrimu(jau susimokejus) nustato nervinio pobudzio encefalita, skubiai atgal i reanimacija ir ten dar gaivino 3 savaites (!!!). O dabar isivaizduojam scenariju be pinigu. Butu ir numires ten endokrinologiniam beziuredamas negyvu zvilgsniu i lubas. Kas tada svarbiau - principai isauklet nedorus gydytojus ar artimojo gyvybe?
O ar irgi neduotum, jei tavo artimiausiam zmogui gydymo neskirtu, kol nedavei pinigo? Gali draskytis kiek nori, viskas butu nurasyta umiai ligos eigai.
Papildyta:
QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 17:23)
Arba atsimenu seima pasigimde neigalu vaika(gimdymo trauma),tai jau sekanciam nestumui pasirinko pacia paciausia mieste kaip beimanoma.Apie naturalu gimdyma ne kalbos,tik cezaris.Nu ispjove,nu sveikutis,grazutis naujagimis.. Tik verkia kazi ko daug ir baisiai..Nesiojamas mediku ant ranku ir pan.vistiek klykia,cypia.. Ogi ziu,raktikaulis islauztas.Kokiu budu?Tik traukiant is gimdos.. Ir tokiu pavyzdziu begales.. Nereikia per daug mastyt koki ale dideli pliusa kysiai duoda.

O tau paciai kas geriau atrodo - cerebrinis paralyzius ar luzes raktikaulis, beje labai dazna trauma ir gimdant naturaliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuzia: 05 birželio 2014 - 19:32
QUOTE(*Gina @ 2014 06 05, 19:13)
audryta-nezinom dar tiksliai(antrad echo parodys,aciu Die dabar kraujo tyrimu formule negasdinanti),kakle pries pora men guzas/guzelis pasirode..Zinau,kad daug kam taip yra buve ir yra lyg siol.. Bet kaip bijau tai pzzzzzzz doh.gif  Ot tryzna,negaliu  bash.gif (toks jausmas lanko daznai,kad negali viskas but laimingai ir ilgai,tuoj gausi motin kazkoki isbandyma gyvenimo sad.gif ) Uz duru maciau musu televizijos vedeja su savo 5m.dukra..plaukuciai vos cm..Aisku po ko  sad.gif Atejo kaip ir mes,po ausim limfmazgis iskiles.
Gydytoja sako,kad gal koks dantis puliuojantis yra?Nesimato,bet gal ir yra.Lai tik buna.

laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif limfmazgis dazniausiai uzdegima rodo ir iskilti bet kada gali. kaip mano mazyles atveju. tikekis geriausio 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 05, 21:34)
Gina, ar tu neskaitei, ka siandien auksciau parasiau, ar galu nesuvedi?
O tau paciai kas geriau atrodo - cerebrinis paralyzius ar luzes raktikaulis,

Tiesa pasakius,per daug neskaiciau,galu jokiu neieskojau,nesigilinau(laiko nebuvo,nuotaika ne ta). Parasiau tik savo nuomone kysiu tema.
Nei tas nei anas man neatrodo geriau.
Uzjauciu del tokios isgyventos patirties.Cia tavo asmenine,artima patirtis,nesiruosiu su savo nuomone draskyti randu ir pan.
Man aciu Dievui neteko susidurt su "reketu".Ai tiesa,gi "nemokamai" dantis norejau pasigydyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet ten tokia furija buvo,kad neskaitau uz gydytoja jos irnesakyk.gif
O seip tai esu maciusi begales jau merdejanciu lavonu,valkatuzu visokiu,kurie sekmingai buvo statomi ir pastatyti ant koju.Pavieniai atvejai neirode man nieko gyvenime,o tik bendra visuma.
Labiausiai mane liudina kai del nieko kisami pinigai.. Sveikos gimdyves,paprasciausios operacijos ir pan..

audryta,aciu 4u.gif Tai vat ir tikiuosi,kad cia koks gal dantis pagedes yra jai..Taip ir norisi nelaukt iki to antradienio,o nubegt ir patikrint pas dantiste biggrin.gif Na bet jau islaukt ramiai to antradienio bandysiu ax.gif
Atsakyti
Nataliuncik visai neblogas poilsis bigsmile.gif o kaip sveikatos? mums tai tie priepoliai nesikartoja,buna 2 kart i metus,bet cukrus ti svyruoja nuo 3.8 iki 5.0 ziuresim,kolkas jie net tyr jokiu nepaskyre blush2.gif

baigiu nukvankti paskutinem dienom,nes smegenys jau nebepanesa info,kuris vaiks kuriom dienom i kokia mokykla eina ''bandomuju pamoku'',kada kokioj mokykloj tevu susirenkimas it t.t dar viska susiderint su vyru grafiku,kazkokia aukle rast blink.gif Vyras darbe gavo nuobauda uz ''sergimus'',nes praleido 5 dienas per metus,o kita savaite vel vaikus vezt i raidos centra doh.gif
Atsakyti
sveikos,kur isos pradingosios? atostogaujat?

gal kas nauduojat apyrankes nuo pykinimo kelioniu metu? kokias rekomenduotumet?
Atsakyti