Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių kamarėlėje

Kodel uzvedziau tokia tema... Jauciuosi apsnigta rolleyes.gif .
As suprasciau, kad kysis dar galetu buti "norma" (ir tai doh.gif blink.gif ohmy.gif ).
Tai idomu koks yra gydytoju reketo paplitimas.
Papildyta:
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 04, 18:40)
tai dabar mane stabdysit kiekvieną kartą, kad butelį atiduočiau? :

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 04, 19:52)
Apklausa.
Ar esate susidure su gydytoju reketu? Ne apie kysius, kuri kaip ir savanoriskai nunesame, bet kai del tam tikro reikalo, pvz, darbingumo nustatymo(invalidumo), sanatoriju skyrimai, gydytojai atsisako kazka daryt be tam tikros pinigu sumos, nors tai butu pilnai kompensuojama ligoniu kasu.  ban.gif

mano mama sanitare dirbo kk cool.gif
tai tikrai prisižiūrėjo labai daug atviro reketo atvejų, kai tempia laiką, neskiria gydymo, kol nesulaukia kyšio...
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2014 06 04, 18:55)
mano mama sanitare dirbo kk  cool.gif
tai tikrai prisižiūrėjo labai daug atviro reketo atvejų, kai tempia laiką, neskiria gydymo, kol nesulaukia kyšio...

surrender.gif surrender.gif surrender.gif

Atsakyti
Tai dar jauciu mums pasiseke blink.gif . Neskyre sanatorijos, atseit, kvotos baigesi Panevezio ir Vilniaus apskriciai. Cia tokius reikalus geriausiai moka mano anyta issiaiskint, senes zino kas per generolas ji yr laugh.gif . Ir ka, ligoniu kasose visi buvo labai nustebe, nieks nesibaige. Net jeigu ir baigtusi, tokiems ligoniams buna pakoreguojama, jokiu problemu.
Nepraejus savaitei po drastiskos operacijos ligonis issiustas namo. Kaip palyginimui UK, po identiskos operacijos, ten, kur stacionaras ypac limituotas, laiko 10 dienu ir po to atitinkamu tarnybu priziurimas namie, veziojamas i reabilitacija NHS lesomis, jei yra vienisas.

Aisku, dar ne pabaiga. Sekantis vizitas po menesio. Zek gydymo neskirs blink.gif . Onkologijos Institutas cool.gif .
Atsakyti
Kuzia mano anytai po op neskyre sanatorijos vien del to kad onkologija ...
Atsakyti
Kuzia, na mano akimis tavo aprasytas atvejis-iprastas reikalas. Galit uzmetyt mane akmenimis (kas nesusidure, tam pasiseke), bet as per akis maciau ir susiduriau su tokiai atvejais.
Akivaizdus reketas "zydi", ir jokie draudimai, gasdinimai, istatymu pataisos ir atitinkamu instituciju tikrinimai neuzkerta tam kelio... DEJA verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Ir jokie diktofonai ir pokalbiu irasai irgi nieko neduos, jei ateityje reikes bendraut, gydytis ir t.t. atitinkamose istaigose del atitinkamu arba gretimu ligu toliau... nes neimanoma sunaikinti gyvate, kurios galva ir uodega vienoje vietoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 05 birželio 2014 - 08:57
QUOTE(Ikulia @ 2014 06 05, 06:56)
Kuzia, na mano akimis tavo aprasytas atvejis-iprastas reikalas. Galit uzmetyt mane akmenimis (kas nesusidure, tam pasiseke), bet as per akis maciau ir susiduriau su tokiai atvejais.
Akivaizdus reketas "zydi", ir jokie draudimai, gasdinimai, istatymu pataisos ir atitinkamu instituciju tikrinimai neuzkerta tam kelio... DEJA  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Ir jokie diktofonai ir pokalbiu irasai irgi nieko neduos, jei ateityje reikes bendraut, gydytis ir t.t.  atitinkamose istaigose del atitinkamu arba gretimu ligu  toliau... nes neimanoma sunaikinti gyvate, kurios galva ir uodega vienoje vietoje...

unsure.gif
Bet gi tai baisu unsure.gif .
Ir baisiausia ne tai, kad duoda... Kai rimtai sergi, nori gyvent, tai ir duodi. Cia nera kalbos. Man dede buvo nupirkes mano tevui 12 metu gyvenimo. Gave pinigo susauke konsiliuma ir nusprende kad reikia gydyt vegetacines bukles zmogu. Ir pagyde. Pilnumoj. Nors pries tai buvo nurase... Bet pinigo reikejo daug. As buvau vaikas, skaityk, 18m, broliai ciut ciut vyresni. Dirbau ligoninej, pilna jaunatvisko maksimalizmo idealizavau medikus biggrin.gif . Gerai, kad uzteko smegenu paskambint is nevilties lygiai pries metus mirusios mamos broliui. Svogeris tevui mano, net negimine lotuliukas.gif , bet jis uzsuko rata sistemoj.
Beje, apie mamos atveji. Butume dave pinigo, gal but butu neisleide is ligonines su kraujo uzkretimu namo g.gif . O dabar lengvai... Mire nuo sepsio. Per 3 dienas. Rytojaus diena neteko samones, greitoji nenorejo net vaziuot(???!!!), bet visgi atvaziavo, nes jai buvo tik 45 metai.

Baisiausia net ne tai, kad daktrai ima. Zinot, duoda - imk... Bet kad praso surrender.gif , neskirdami tam tikro gydymo.
Musu atveju, brolis yra vienisas, jis pats savo rankom uzdirba pinigus - jokiu bileteniu nieko... Pats save islaiko. Dabar serga. Nedarbingas. Kol kas kysius mokasi pats. Sumos dideles unsure.gif . Bet kas butu jei pritruktu? Zinoma, as pasirengus parduot savo turta LT del jo, bet viena, tai uzima laiko, antra, jis ganetinai principingas ir apie piniginius reikalus jis net nekalbetu, nes tai ne vaisto kaina. O nemokamos sveikatos apsaugos kaina doh.gif . Sprendziant is to, kad jis jau namie, nors kitas brolis sake duos pinigo del sanatorijos, jis to atsisake. Ikyri mintis lenda galvon, kad jau tuoj dirbt eis. Lygiai kaip ir pries operacija dirbo iki pat paskutines dienos. Nuo ankstyvo ryto iki velaus vakaro.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 05, 12:20)
Bet gi tai baisu unsure.gif .

Baisu. Ir, manau, kitaip nebus, nes:
"O etika, moralė – ne šio pasaulio dimensijos yra, todėl sunku man būtų komentuoti"(Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas).
Deja, bet kvestionuodami visas iš eilės vertybes nusiritome iki tokio lygio ir vargu ar greit iš jo pakilsime. Gera yra tai, kas man patogu - toks mūsų gyvenimo devizas. Medikai yra tos pačios terpės atstovai. Stebuklas, kad tarp jų pasitaiko ir kitokių.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2014 06 05, 13:20)
Medikai yra tos pačios terpės atstovai. Stebuklas, kad tarp jų pasitaiko ir kitokių.

Tikrai pasitaiko. Meluosiu, jei pasakysiu, kad nesutikau tokiu. Bet turetu tai buti norma, o ne retkarciais pasitaikanti isimtis...
Atsakyti
Kuzia, baisu... bet taip yra, ir ko sunkesnė yra lyga, ko brangesnis yra gydymas, to daugiau tokio reketo pasitaiko...nes pinigus su savimi nepaimsi, todėl rinkis arba duot ir padės, arba neduot ir bus kaip bus....Ko brangesnis ir geresnis vaistas reikalingas gydymui, to įžūliau reikalaus atlygio už jo išrašymą...
Atsakyti
Siand vyra "nutempiau" pas gydytoja seimos(jis pats tai nemate per daug tam reikalo) cool.gif Iejus sakau:jis mano 3 vaiku tevas,reikia,kad butu visas ciki piki cool.gif Isejom su siuntimais pas odos,kraujo pilnu,slapimo tyrimais,EKG.As sau taip pat pasiemiau keleta siuntimu.
Veliau su dicke ejom pas hematologe.Jauna,talentinga.. Atidziai,idemiai isziurejo,isklausinejo,apciupinejo.. Uz duru N ligoniu,o ji smulkiai domisi musu reikalais(apie gera puse val.).. Iskart papildomu kraujo tyrimu,echoskopo..Po keliu dienu vel ateiti,aptarsim gydyma.. Hemoglobinas zemokas,lyg limfmazgis padidejes.Nejaukiai pasijutau iskart..Pasamonej matomai ikalta,kad medikas atsainiai i pacientus ziuri,o jei jau tau rodo demesi malonu-trauk is rankinuko ka nors... huh.gif
Tikiu,kad jaunoji karta nebe tokia ir nebekisa medikams kysiu uz ju darba privaloma.Nesenai fb mamu diskusija stebejau.. Kas kam ir kiek dave gimdymo metu.. Dziaugiuos,kad tikrai daugiau nei puse nedave ir nesiruosia.. Jaunimas kitaip manau masto jau.. Nebent mamules,babules priskiepija,kad reik,ne kitaip..
Giminaite nesenai operavosi tulzi.. Nu niekaip neitikinom,kad nekistu i kisene nieko doh.gif Su diagnoze,siuntimu,eiles islaukimu,bet ne,reikia matai,"visi" duoda doh.gif Kol tokiu mastanciu bus,tol tame nieko nesikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gina: 05 birželio 2014 - 15:17
Vajeeee sad.gif Daug prasčiau nei galvojau. Galiu tik padūsauti sad.gif Vadinasi man tik pasisekė.
Atsakyti