Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(kroshkyte @ 2014 06 12, 13:42)
va ir nežinom ka bedaryt, už tai kad kelio permanganatu nudegint bijom, o i druska gali irgi sureaguoti kaip nors ne taip, su deciu purkšti irgi neaišku kaip nes kirmėliukai tai po žeme esančią stiebelio dalį krampo.. ir patys ten pat tūno, kaži kiek jiems kibtų.. žodžiu košmaras  doh.gif


kalio permanganatu mergės laistė, kai pomidorus daigų žemėj kirmėlaitės buvo. Nieko nenutiko daigeliams. Pabandykit kelis daigelius paliet permanganatu, kelis sūroku vandeniu. Jei jau vistiek nuėda negrįžtamai, nelabai ką prarasit.
O, pala, o kokios tos kirmėlaitės? Ne karkvabalio lervos? Tas tai tik išrinkt reiktų perkasant.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 06 12, 10:48)
Tai kitai savaitei jau galvoju daryti įdarytas cukinijas su faršu  essen.gif

Nu va,gadins gerą daiktą doh.gif Cukinijas turiu omeny biggrin.gif .O tai žalios, gero sprindžio, su kokiu prieskoniuku ne skaniau tau?Nu,bent pas mani tai tik tas kotletas arba koks kitas įdaras būna iškrapštytas,o kepta cukinija fuu...šiukšliadėžėn varo.O žalias maliukes valgo.Nu,iki kol nieko gardesnio nepriauga ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 12 birželio 2014 - 14:57
QUOTE(adija5 @ 2014 06 12, 15:56)
Nu va,gadins gerą daiktą  doh.gif Cukinijas turiu omeny  biggrin.gif .O tai žalios, gero sprindžio, su kokiu prieskoniuku ne skaniau tau?Nu,bent pas mani tai tik tas kotletas arba koks kitas įdaras būna iškrapštytas,o kepta cukinija fuu...šiukšliadėžėn varo.O žalias maliukes valgo.Nu,iki kol nieko gardesnio nepriauga  ax.gif


man skanu ir keptos biggrin.gif labai pasiilgau, neseniai valgiau...... tai net seilėmis taškiausi lotuliukas.gif na bet po savaitės jau bus jų į valias - užteks viskam mirksiukas.gif aš jau moliūgėlių net laukiu......... man tai tie koldūniukais bais skanu buvo.
Papildyta:
Mergikės kalbant apie tuos virtinukus..... kas atsimena proporcijas? žinau kad vanduo, sviestas ir miltai. Druskos žiupsnelis ir svio. Ale va kiekių nepamenu..... seniai begaminau. Gal kuri atsimenat a? su uogom kokiom reiktų man gal juos padaryt, nes moliūgų tai dar negreit bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 06 12, 16:09)
man skanu ir keptos  biggrin.gif  labai pasiilgau, neseniai valgiau...... tai net seilėmis taškiausi  lotuliukas.gif  na bet po savaitės jau bus jų į valias - užteks viskam  mirksiukas.gif  aš jau moliūgėlių net laukiu......... man tai tie koldūniukais bais skanu buvo.
Papildyta:
Mergikės kalbant apie tuos virtinukus..... kas atsimena proporcijas? žinau kad vanduo, sviestas ir miltai. Druskos žiupsnelis ir svio. Ale va kiekių nepamenu..... seniai begaminau. Gal kuri atsimenat a? su uogom kokiom reiktų man gal juos padaryt, nes moliūgų tai dar negreit bus  biggrin.gif


Kopijuota:
Koldūnai įdaryti moliūgu

Tešlai reikia:
500 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g sviesto
300 ml verdančio vandens

Miltus persijoti, verdančiame vandenyje ištirpinti sviestą ir druską. Supilti mišinį į miltus, gerai šaukštu išmaišyti (atsargiai- karšta) ir minkyti ~3-4 min. Uždengus palaikyti ~10 min, kol paruošiamas įdaras. Kas naudojasi duonkepe- visus produktus sumesti į aparatą ir po 15 min išimti tešlos kamuoliuką.

Įdarui reikia:
kepto nevandeningo moliūgo minkštimo
prieskonių- pagal skonį tarkuoto imbiero, muskato bei druskos

Iškeptą minkštimą sutrinti su prieskoniais iki vientisos masės (galima naudoti bet kokį prieskonių derinį, tinkantį Jūsų šeimai). Formuoti ir įdaryti koldūnus (formos pagalba ar rankiniu būdu)- sumesti iš karto į verdantį vandenį arba sudėti į šaldiklį vėlesniam vartojimui. Tiekti pvz. su žolelių sviestu.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 06 12, 10:48)
...tuo pačiu metu sėta romanesco dar neaugina cikinijų. Čia gal kokios ankstyvesnės  g.gif

Maniškės visos Romanesco jau turi pasiruošusias žydėti užuomazgas, di Nizza- dar tolokai iki kamuoliukų, deja...


Avijacija, dėl virtinukų- šiuo metu įdaras gali būti sausmedžio uogos, žemuogės, braškės su juoduogio šeivamedžio žiedais. Uogų nereikia smulkinti, tiesiog į kiekvieną sudėti po 4-8 vnt priklausomai nuo virtinuko formos ir dydžio. Braškes su žiedais, cukrumi ir tarkuota tonka pupele verdu porą min, tol kol suminkštėja uogos. Sutirštinu gautą masę krakmolu ir atvėsusia įdarau virtinukus (skaniausia su grietine). Vaikai dėl pastarųjų likučių gali ir prie stalo susimušti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 13, 00:00)
Maniškės visos Romanesco jau turi pasiruošusias žydėti užuomazgas, di Nizza- dar tolokai iki kamuoliukų, deja...
[


romanesco užuomazgų jau daug tik dar nenužydėję, o va kitos jau ir žiedelius buvo numetusios. O sėtos kartu. Gal truputuką vėlesnės jos, bet ta savaitė nieko ir neišgelbės. Tik aišku tos žalumos norisi kuo anksčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avijacija: 13 birželio 2014 - 06:24
QUOTE(Avijacija @ 2014 06 13, 08:23)
romanesco užuomazgų jau daug tik dar nenužydėję, o va kitos jau ir žiedelius buvo numetusios. O sėtos kartu. Gal truputuką vėlesnės jos, bet ta savaitė nieko ir neišgelbės. Tik aišku tos žalumos norisi kuo anksčiau.


oi kaip cia skaniai kalbat,net seile nutyso biggrin.gif
sakykit ar didelis krumas auga romanesco cukiniju ? pasodinau tokiaias nemazais tarpais ,bet ziuriu kad nelabai jos pleciasi,sakau gal ka i tarpus pasodint galeciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 12, 14:51)
kalio permanganatu mergės laistė, kai pomidorus daigų žemėj kirmėlaitės buvo. Nieko nenutiko daigeliams. Pabandykit kelis daigelius paliet permanganatu, kelis sūroku vandeniu. Jei jau vistiek nuėda negrįžtamai, nelabai ką prarasit.
O, pala, o kokios tos kirmėlaitės? Ne karkvabalio lervos? Tas tai tik išrinkt reiktų perkasant.

buvo vyras į kolegiją pas dėstytoją kuri apie tuos dalykus dėsto, tai sakė kad čia kažkoks drugelis (pavadinimo nepamenu) ir kad purkšti reikėjo prieš padedant kiaušinėlius, kai dar skraidė (kad neskraidytų aplink), o dabar sako jau kaip ir po laiko, sako, nebent dar skystis iš f raidės kažkoks padėtų (vyras šiandien jo pirkt važiuoja) bet ir tai negarantavo kad suveiks doh.gif
Atsakyti
vaidastep, jis yra didesnis (platesnis, aukštesnis, net lapai kur kas didesni) lyginant su kitų cukinijų veislėmis (Black Beauty, di Nizza, Striato d'Italia, Goldline H, Astra Polka).
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 13, 00:00)
Maniškės visos Romanesco jau turi pasiruošusias žydėti užuomazgas, di Nizza- dar tolokai iki kamuoliukų, deja...
Avijacija, dėl virtinukų- šiuo metu įdaras gali būti sausmedžio uogos, žemuogės, braškės su juoduogio šeivamedžio žiedais. Uogų nereikia smulkinti, tiesiog į kiekvieną sudėti po 4-8 vnt priklausomai nuo virtinuko formos ir dydžio. Braškes su žiedais, cukrumi ir tarkuota tonka pupele verdu porą min, tol kol suminkštėja uogos. Sutirštinu gautą masę krakmolu ir atvėsusia įdarau virtinukus (skaniausia su grietine). Vaikai dėl pastarųjų likučių gali ir prie stalo susimušti  doh.gif

kazkaip nesupratau g.gif
braskiu jau turim daugiau nei suvalgom, virtinukus idarysiu braskem tiesiog jas pamaigius sakute ir iberus cukraus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 06 13, 11:42)
vaidastep, jis yra didesnis (platesnis, aukštesnis, net lapai kur kas didesni) lyginant su kitų cukinijų veislėmis (Black Beauty, di Nizza, Striato d'Italia, Goldline H, Astra Polka).


tada nieko nesodinsiu ir lauksiu kol subujos smile.gif ,nes jau beveik zydi o dydziu tai kazkaip neatrodo kad butu dideles,gal zeme nepatinka pas mane jom g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 06 13, 13:19)
dydziu tai kazkaip neatrodo kad butu dideles,gal zeme nepatinka pas mane jom g.gif

Nežiūrėk, kaip jos atrodo dabar, palauk gero mėnesio mirksiukas.gif
Atsakyti