QUOTE(Avijacija @ 2014 06 12, 16:09)
man skanu ir keptos

labai pasiilgau, neseniai valgiau...... tai net seilėmis taškiausi

na bet po savaitės jau bus jų į valias - užteks viskam

aš jau moliūgėlių net laukiu......... man tai tie koldūniukais bais skanu buvo.
Papildyta:
Mergikės kalbant apie tuos virtinukus..... kas atsimena proporcijas? žinau kad vanduo, sviestas ir miltai. Druskos žiupsnelis ir svio. Ale va kiekių nepamenu..... seniai begaminau. Gal kuri atsimenat a? su uogom kokiom reiktų man gal juos padaryt, nes moliūgų tai dar negreit bus
Kopijuota:
Koldūnai įdaryti moliūgu
Tešlai reikia:
500 g miltų
žiupsnelis druskos
50 g sviesto
300 ml verdančio vandens
Miltus persijoti, verdančiame vandenyje ištirpinti sviestą ir druską. Supilti mišinį į miltus, gerai šaukštu išmaišyti (atsargiai- karšta) ir minkyti ~3-4 min. Uždengus palaikyti ~10 min, kol paruošiamas įdaras. Kas naudojasi duonkepe- visus produktus sumesti į aparatą ir po 15 min išimti tešlos kamuoliuką.
Įdarui reikia:
kepto nevandeningo moliūgo minkštimo
prieskonių- pagal skonį tarkuoto imbiero, muskato bei druskos
Iškeptą minkštimą sutrinti su prieskoniais iki vientisos masės (galima naudoti bet kokį prieskonių derinį, tinkantį Jūsų šeimai). Formuoti ir įdaryti koldūnus (formos pagalba ar rankiniu būdu)- sumesti iš karto į verdantį vandenį arba sudėti į šaldiklį vėlesniam vartojimui. Tiekti pvz. su žolelių sviestu.
Skanaus