Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 14

Labai prašau pasiskaityti forumo taisykles ir jų laikytis, pvz nekelti didelio formato nuotraukų (jei norite parodyti būtent tą vaizdą, įkelkite nuorodą), bei necituoti paklodžių jei norite tik pagirti ar pakomentuoti vieną konkretų aspektą. Kitaip tariant - palaikykime tvarką temoje 4u.gif

Keletas patarimų prededantiesiems:

1. pirmiausia apsižiūrėkite turimoje virtuvėje ir nuspręskite:

• kas patinka ir norėtumėt naujoje virtuvėje
• kas nepatinka ir tikrai nenorėtumėte
• dėl ko neesate tikri.

2. išsimatuokite visus svarbiausius atstumus, pvz pagrindinės darbo zonos ir įvertinkite ar tai jums tinka ar naujoje virtuvėje norėtumėt didinti/mažinti. Plepant apie skirtingus rekomenduojamus atstumus skaičiai gali atrodyti per daug dideli/maži, bet tai tik skaičiai, jie nieko nereiškia jei nežinote kaip tie atstumai atrodo. Be to, kas patogu vienam gali netikti kitam ir buti visiska oficialiu rekomendaciju priesingybe. Todėl BŪTINA atidžiai apžiūrėti ir išmatuoti jau turimą virtuvę.

3. pasidarykite sarašą jau turimų daiktų, jei tokių yra - šaldytuvai, stalai, kėdės.

4. taip pat pasidarykite sarašą didesnių virtuvinių prietaisų ar nestandartinių matmenų indų, kuriems reikės rasti vietos naujoje virtuvėje.

5. pasidomėkite virtuvių stiliais ir pasirinkite koks/kokie jums patinka labiausiai, apsvarstykite spalvų gamą.

6. pasidomėkit "pribambasais" ir jų kainomis. Blum lankstai gerai, bet ir kainuoja atitinkamai, pigesni atlieka tą pačia funkciją (gal ne taip maloniai “dirba”, bet jei neturite su kuo lyginti, nenusivilsite).

7. rinkites kokybiškiausius produktus kokius tik leidžia biudžetas. Susidarykite prioritetų sarašą, kad žinotumėte ką galite paaukoti visiškai, ką imti pigesnį variant, o ko neatsisakysite nė už ką.

8. Atsiminkite, kad skaičiuojant biudžetą, reikia skaičiuoti daikto kainą + jo pajungimą + įvairios smulkmenos kaipo rankenėlės, kojelės, kampučiai... Žodžiu ką bepaskaičiuosit, pridėkite apie 20 procentų viršaus nenumatytiems atvejams.

9. pasikalbėkite su tėvais, draugais, giminaičiais (visais kas turi virtuvę) ir pasiklauskite ką jie keistų savo virtuvėse. Nepraleiskite progos pasisukioti kitų virtuvėse, baldų salonuose. Semkitės idėjų iš kur tik galite, bet nepamirškite, kad virtuvė jūsų, joje šeimininkausite jūs todėl ji turi atitikti jūsų poreikius ir gyvenimo būdą.

10. pasidarykite patalpos planą (geriausia pradėti popieriaus lape), sužymėkite visus išmatavimus - sienų, langų, durų..., komunikacijas - vandenį, elektrą, ventiliaciją, katilus... Nuspręskita ar reikia/norite/galite griauti ir perstatyti sienas ar judinti komunikacijas. Paišant lape, svarbiausia atrasti vietas šaldytuvui, plautuvei ir viryklei, baldų visualizacija ateis vėliau.

11. maksimaliai išnaudokite plotą, apsvarstykite ar Jums tikrai reikia mažo ir brangaus kargiuko ar praktiškiau tą plotą padalinti šalimai esančioms spintelėms? Juk gaminatės baldus pagal užsakymą, todėl jie neturi būti standartinių išmatavimų jei jums tokie netelpa patalpoje.

12. vizualizuotis galima naudjant programėles kaip Ikea kitchen planner, Sketch up ir pan, pasiklauskite Googlo mirksiukas.gif Taip pat puikiai naudojama Powerpoint ir Paint programos (dvimačiams vaizdeliams).

Dažniausi patarimai:
• Patogiausia apatinėje virtuvės dalyje STALČIAI.
• Patogiausia darbo zona tarp plautuvės ir viryklės
• virtuvės trikampio (šaldytuvas-plautuvė-viryklė) kraštinės, t.y. atstumai tarp šių zonų turėtų būti minimum 1,2 metro ir maksimum 2,7 metro.
• PASISKAITYKITE BENT VIENĄ VIRTUVIŲ TEMĄ.

Jei norite gauti patarimų, komentarų apie savo planus - klauskite, bet BŪTINAI pasirodykite ką jau turite ar papasakokite apie ką kalbate. Nepamirškite paminėti ką keisti galima, ko ne. Į klausimus iš serijos "nieko nežinau" atsakyti neįmanoma, taip pat kaip ir komentuoti "standartinių" virtuvių be išmatavimų ir panašių detalių. Klausiant patarimu sutaupysite laiko jei iskart ikelsite visos patalpos plana (iskaitant svetaine, jei tai bendra erdve) ir nurodysite kur langai, durys, praejimai ir t.t. Temos dalyviai gales iskart komentuoti plana, o ne laukti papildomos informacijos 4u.gif

Svarbiausia nepamirškite, kad virtuvės kūrimas reikalauja laiko ir kantrybės, keleto perbraižymų popieriuje ir daugelio valandų renkantis plokštes, stalviršius, apšvietimą, rankenėles ir dar beagles smulkmenų... Tačiau tai bus JŪSŲ virtuvė ir ji to verta

Senesnės virtuvių temos:
Labai sena tema
Tema numeris 1
Tema numeris 2
Tema numeris 3
Tema numeris 4
Tema numeris 5
Tema numeris 6
Tema numeris 7
Tema numeris 8
Tema numeris 9
Tema numeris 10
Tema numeris 11
Tema numeris 12
Tema numeris 13
Primenu, kad virtuvinė technika turi atskiras temas. Taip pat atskiros temos yra baldų gamintojams ir virtuvės stiliams 4u.gif

Mažos virtuvės išplanavimo etalonas SM - Gabby_jz virtuvė wub.gif (matoma ir jos avatare)
štai čia senasis variantas su tapetu, žinutė nr 395
Ir naujesnis vaizdelis su plytelėm ir šviestuvu:
user posted image.
Plokštės, gamintojai ir išmatavimai aptarti, netingėkite paieškoti 4u.gif

Smagių plepėjimų ir sklandžios kūrybos 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 13, 19:34)
QUOTE(Žuolė @ 2014 05 13, 20:22)

Ne, ne visas virtuvinis, tik ta dalis, kur orkaitė pakelta ir palikta viena buvo biggrin.gif . O Jum patogu bus slaliukas kamputį g.gif ? Ar dar vieną stalą turėsit?
Nesižiūri durnai niekas. Ką keisčiau? Gal bandyčiau išlaužti U formos virtuvę..


Na staliukas ne visai mano poreikius patenkins, bet ka jau darysi. Sugalvojusi esu iseiti kai reikes didesnio stalo. O U forma tai cia darytumet spinteles ir po langu ir jokio staliuko? Ar kazkaip kitaip?

Ne viena tema perskaiciau ir didelis aciu uz patarimus, ne vienai cia tikrai pagelbejot 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Panos klausykit Juodai, jos deka ir as daug klaidu neprdariau. Laiku ir indaploves vieta pakeiciau, ir siaip visokiu niuansu sugaudziau. Aciu ja 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif i
Atsakyti
Laba 4u.gif
Mažai čia šnekejau,bet daaaaug rinkaus info,tad didelis dėkui visom pasisakiusiom 4u.gif atėjau padėkot,nes virtuvytė jau stovi,veliau ikelsiu foto smile.gif
Atsakyti
Juodai, klausei, kodėl nepatogu, kai viryklė prieš kriauklę.
Čia gal priklauso nuo įpročių. Man patogiausia darbo zona yra PRIE kaitlentės. T.y., jei kažką nusiplaunu tarkim, tai pjaustau ne toje pusėje, kur kriauklė, o persinešu. Čia jau kaip ir papildomas judesys. Antra, automatiškai pavarva ant grindų. Tas pats ir dėl indaplovės, ji dabar gavosi priešais kriauklę. Tai jei reikia nuskalauti nešvarumus, po to tą šlapią ir kartais varvančią lėkštę ar kokį indą neši per grindis ant jų palikinėdamas lašiukus. Tai nėra kažkas jau super duper tokio baisaus, tiesiog jei galėčiau rinktis, tai kriauklę ir kaitlentę dėčiau vienoje plokštumoje palikdama tarp jų darbui patogią zoną, nes toje vietoje dirbti man maloniausia.
Atsakyti
Ptashka, supratau smile.gif . Man taip pat tenka nešiotis nuo plautuvės nuplautus produktus, nes pjaustau prie kaitlentės irgi. Stengiuos po vieną nenešioti, o viską nusiplaunu, nusivalau - prie plautuvės tokių purvinesnių darbų stalviršis biggrin.gif - ir dubenyje pernešu prie kaitlentės. Tokiu būdu neprisitaško, o ir to nešimo tik pasisukinas į kitą pusę ir žingsnelis smile.gif . O vat kaip indaplovę susiplanavine ne šalia plautuvės g.gif ? Čia jau nelabai gerai. Indaplovė mano nuomone turi būti šalia plautuvės, nes taip yra patogiausia. Geriau lai jin būna kiek toliau nuo spintelių/stalčių į kuriuos dėsite išplautus indus, tačiau būtinai (aišku, kiek leidžia galimybės) prie plautuvės.
Pas mane ji tarp plautuvės ir indų laikymo stalčių.
Papildyta:
QUOTE(EB @ 2014 05 14, 11:07)
veliau ikelsiu foto smile.gif

Laukiam laukiam bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 05 14, 10:19)
Ptashka, supratau smile.gif . Man taip pat tenka nešiotis nuo plautuvės nuplautus produktus, nes pjaustau prie kaitlentės irgi. Stengiuos po vieną nenešioti, o viską nusiplaunu, nusivalau - prie plautuvės tokių purvinesnių darbų stalviršis  biggrin.gif - ir dubenyje pernešu prie kaitlentės. Tokiu būdu neprisitaško, o ir to nešimo tik pasisukinas į kitą pusę ir žingsnelis  smile.gif . O vat kaip indaplovę susiplanavine ne šalia plautuvės g.gif ? Čia jau nelabai gerai. Indaplovė mano nuomone turi būti šalia plautuvės, nes taip yra patogiausia. Geriau lai jin būna kiek toliau nuo spintelių/stalčių į kuriuos dėsite išplautus indus, tačiau būtinai (aišku, kiek leidžia galimybės) prie plautuvės.
Pas mane ji tarp plautuvės ir indų laikymo stalčių.
Papildyta:

Laukiam laukiam  bigsmile.gif


Čia ne planavimas kaltas, tiesiog atsivežėm senus baldus laikinai ir pabandėm įsprausti į esamą erdvę, kol vyksta rekonstrukcijos darbai. Todėl taip ir gavosi išmėtytai, nes daug niaunsų, tokių kaip pvz. radiatorius, kurio šiuo metu negali užastatyti, reikėjo apeiti. Bet tai davė progą suprasti, jog kai atsistos normali virtuvė, taip jau nebenorėčiau ir sala, kad ir kaip man gražiai atrodytų, virtuvėje pas mane itin pageidaujama nebus, nebent kaip papildomas stalviršis su spintelėmis smile.gif
Atsakyti
Labas,

Radau keleta kainu.stiklas virtuveje
Ir jos mazdaug uz 1 kv m. 450 Lt. Cia butu grudintas stiklas.
O yra negrudintintas dazytas stiklas, kaina nuo 200 Lt uz 1 kv m. Ar kas nors toki dejote? Ypac idomu salia eletrines virykles.

Kaina dviguba, tad idomu kokie butu grudinto pliusai. Duzta saugiau, bet vis tiek duzta. Atsparesnis karsciui. O kas daugiau?



Gal kas rekomenduosite stiklo specialistus, kurie stiklus gerai pagamina ir pakabina ant sienos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 14 gegužės 2014 - 12:03
Nezinau ka deti ant sienu..Po pakabinamo spintelem ir salia lango ( is abieju lango pusiu).

Stiklas, plyteles, plokste....? g.gif

Man grazu plokste, bet kaip ji atrodys toje saleleje netoli kriaukles..Matysis plokstes krastai... Ar nieko?

Ka manot?

Laukiu patarimu.

virtuve
Atsakyti
Nu, prasideda ir mums virtuvės planavimas...
Nu niekaip neįtelpa galvon, kaip viską tokioj sutalpint. Monolitiniam trylikaukšty virtuvė maža, mes ją planuojam jungt su balkonu - ėmėm balkono duris, langą laukan. Sienelės, kuri buvo po langu, neišgriaunam, mąstom, gal stalviršį dėt ir pasidaryt mini staliuką. Apvalų staliuką su kėdėm planuoju pasistatyt balkone, tai pačioj virtuvėj tam vietos kaip ir nereikia... O virtuvėj norisi sutalpint kriauklę, elektrinę kaitlentę, orkaitę, mikrobangę, 80 cm pločio šaldytuvą ir indaplovę... Misija neįmanoma?
Kadangi abu esam tikrai ne piešėjai, o ir vizualiai sunku įsivaizduot... Ką žmonės daro tokiose virtuvėse paprastai?

Buto planas http://www.part.lt/i...b5519924421.JPG

Planas pieštas http://www.part.lt/i...20d803f8184.JPG

Su išmatavimais http://www.part.lt/i...7b1a05d9614.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 14 gegužės 2014 - 20:03
QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 14, 21:32)
Nu, prasideda ir mums virtuvės planavimas...
Nu niekaip neįtelpa galvon, kaip viską tokioj sutalpint. Monolitiniam trylikaukšty virtuvė maža, mes ją planuojam jungt su balkonu - ėmėm balkono duris, langą laukan. Sienelės, kuri buvo po langu, neišgriaunam, mąstom, gal stalviršį dėt ir pasidaryt mini staliuką. Apvalų staliuką su kėdėm planuoju pasistatyt balkone, tai pačioj virtuvėj tam vietos kaip ir nereikia... O virtuvėj norisi sutalpint kriauklę, elektrinę kaitlentę, orkaitę, mikrobangę, 80 cm pločio šaldytuvą ir indaplovę... Misija neįmanoma?
Kadangi abu esam tikrai ne piešėjai, o ir vizualiai sunku įsivaizduot... Ką žmonės daro tokiose virtuvėse paprastai?

Buto planas http://www.part.lt/i...b5519924421.JPG

Planas pieštas http://www.part.lt/i...20d803f8184.JPG

Su išmatavimais http://www.part.lt/i...7b1a05d9614.png


Likimo drauge 4u.gif
As irgi deliojuosi tokia virtuve, rebusus sprendziu ka i balkona, ka palikt virtuvej. Kriaukles spintele galvoju daryt 45 laipsniu, salia jos indaplovei vieta. O visa kita dar vis paisausi.
user posted image
Kazka panasaus I sita planuoju:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *barbora*: 14 gegužės 2014 - 20:38
QUOTE(*barbora* @ 2014 05 14, 21:25)
Likimo drauge  4u.gif

Gal kaip nors bendrom jėgom smile.gif
Atsakyti