Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant III

Tobulas meniu turbut butu imanomas, jei visiskai nesinoretu jokiu nesamoniu biggrin.gif

Kita vertus gi nesiruosiam varzyboms, kad jau viskas pagal taisykles butu.

Man zuzi_soka meniu toks zmogiskas, pagrindas geras, yra ir nukrypimu, bet viskas ok. Taip galima valgyti visa gyvenima, o ne trumpa laikotarpi smile.gif

Vakar pries sporta isbandziau jogurta, visai nebuvo laiko papusryciauti, tai lekdama per duris pasigriebiau geriamo jogurto (to nesveiko su skoniu, cukrumi ir pan.), kol nuvaziavau isgeriau gal kokius 400 ml. Ir labai gerai man sportavosi, net nustebau, energijos pilnai uzteko (gal del cukraus jame). Ir skrandis nebuvo pilnas, nors paskutinis gurksnis buvo jau vos ne einant i sportklubi smile.gif
Atsakyti
Aciu merginos, as pati viska suprantu. Siai dienai jau minus 12 kg, tai svoris vistiek tirpsta nors tu ka jam padaryk.
Manau, man reikia arba kurti nauja tema kitam skyriuj, arba ieskoti tokios, kurios esme butu "Valgau ir liekneju".Nes cia, as ir pati labai daznai pagalvoju- na nesamone rodytis temoj"Maistas sportuojant". Galiu rodytis kitur, o cia labiau diskutuos, kas naudinga, nenaudinga, kas reikalinga sportuojant.

Del majonezu ir suriu- pagalvoju vis "na reiks reiks jau kada mazint", bet kolkas negaliu ir nenoriu.

Jausti alki, ar taip vadinamus "cravingsus" (kai mirsti kaip nori kokio maisto)- ne man. O dabar, PAGAl SAVE subalansuodama maista - sveikas plius tas , prie kokio ipratus- as kolkas islaikau balansa. Vakar sove mintis- gal pabandyti viena savaite, vardan eksperimento valgyt grynai jau labai sveikuoliskai. Na sakykim- atsisakyt kavos, eit ieskot fat free varskes, viska super derint ir paziuret kaip keisis svoris. Kad kris- neabejoju, bet neabejoju ir dar vienu dalyku- kad as nesulauksiu tos savaites pabaigos. tongue.gif

Visu nuomones gerbiu, bet jei noriu toliau demonstruo savo paprasto zmogaus, moters, megstancios skaniai pavalgyt meniu - reikia kraustytis kazkur kitur. g.gif
Ale bet ir skaniai pavalgyt- velgi labai subjektyvu... Kazkam "skaniai pavalgyt" reiskia- makdonaldo maistas, kazkam- lasinukai su juoda duona (nu man tai pvz skanu biggrin.gif ), kazkam- kugelis su spirguciais (ir tai skanu), kazkam- salotos (cia IRGI LABAI skanu). Bet reikia, matyt, atrasti ta balansa, SAVO balansa- kiek, kada, kokiais kiekiais. Ir ziureti ar pavyksta siekti tikslo (svorio metimas, augimas ir pan.), ar isvis tas tikslas yra ir pan.
Man kolkas viskas pavyksta.
Kai buvo 86 kg, maniau- 80kg sverti- jau nerealus tikslas. Kai rode pirma skaiciu 7 (79kg)- jau buvo beveik neitiketina, staciau ant svarstykliu mazaja, tikrinti ar tikrai svarstkles nesugedo. Kai rode 77-78 - vis grizdavo prie 80- maniau viskas, taip ir bus, 80- na ir gerai.
Paskui masciau- na ar pasieksiu 75? (Savo senaji svori, studiju metais, dar ne ta maziausia, bet ..) Neseniai tvirtai svarstykliu skaiciukai apsistojo ties 75. O pastarosiom dienom matau... 74.... Apie koki 70kg net nemastau- cia, manau, man jau butu ribu riba. ax.gif Bet nu matysim. biggrin.gif

P.S. Vistiek manau, kad reikia man ta suri mazint. Nemazai gaunas jo. Kai valgai- nepastebi taip. O pasiziuriu i nuotraukas- akurat- mastau "nu ir kam cia tiek surio??". g.gif

P.P.S Anksciau surio, varskes nevalgiau ISVIS. Surio tiesiog nemegau, varske- isvis nesamone kazkokia atrode. bigsmile.gif Dabar- neisivaizduoju savo meniu be siu produktu, o suris isvis..priklausomybe. doh.gif blink.gif Kas cia pasidare? g.gif g.gif

O dabar isgeriam vandens ir tesiam grazia diena. bigsmile.gif (Nors pas mane nekas- namie ligonis, uz lango- lyja, busiu ikalinta, namie nera kas veikt. blink.gif )
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 04 birželio 2014 - 10:42
Labas,

oi ne, tobulumų nebūna, visiems kartais noris kažko: sausainių, šokolado, naktipiečių, ar vyno ir t.t.
Parašiau pastebėjimą ir tiek.
Tai nereiškia, kad staiga reikia bėgti kitos temos ieškoti (o jei yra aktualesnė tema, te juk ir ten padiskutuojame, juk nesame davę įžadus niekur kitus nesikalbėti smile.gif), ar gintis.
Dėl foto- tai tik Jūs, Zuzi šoka, ir talpinate, kitos tam gal neturi laiko ir noro. Jums norisi pasidalinti foto, kitoms norisi pasižiūrėti, padiskutuoti, juk nėra čia jokių taisyklių, regis, tad kam taip sureguoti?Juk diskusijos tam ir skirtos, kad pasidalintume pastebėjimais, o ne žaistume į vienus vartus.
*Sūris ir varškė juk ok. Tik kam žuvį derinti su riebiu ir sunkiu sūriu.
Jei užkandis obuolys ir vynuogės savaime neturi didelio GI tai kam dar pridėti ir bananą?Juk galima pasirinkt, o ne viską talpinti į vieną užkandį...
Kaip po pusryčių su keptu sųriu, majonezu ir kečiupu bei jelapenu greitai išsivaikščios energijos užtaisas? Ar užteks jėgų sportuoti, ilgiems pasivaikščiojimams?
Ryžių trapučiai, beje, irgi turi itin aukštą GI, tad reiktų su jais atsargiau, net neturint jokio antsvorio.

**Ir dar, nors esu vegetarė, bet stebiuosi, o kodėl pas jus, valgančias mėsą, nėra racione: kalakutienos, triušienos, veršienos, jautienos g.gif?

*** pvz. vakare bėgau 11 km, šiandiena anksti buvau nardyti (scuba), 56 min., dirbu, eisiu su vaikais pasivaikščioti, vakare dar gal į funkcinę treniruotę. Nemanau, kad su salotos lapu ar kiaušiniu pratempčiau,o papusryčiavus keptų buterbrodų tikrai atpilčiau po vandeniu, tai toks tas individualumas ir nereikai užsigauti, kad norisi padiskutuoti.
Taip išeina, kad dėl savo nuomonės ir pastebėjimų reikia atpsiprašinėti.

Atsakyti
Nereikia, viskas gi gerai.wink.gif
Po ”buterbrodų” man energijos sportuoti ohohoho kiek.
Po košės, kad ir šįryt-pora valandų ar mažiau ir man jau silpna. Tą pastebėjau seniai.
Kalakutiena meniu yra. Triušienos sunku gaut. Jautiena-yra, bet retai ir tik virta, nes kitaip ruoštos kvapi negaliu pakęst. sad.gif
O vaisių nederinu. Gal ateity derinsiu. Noriu vaisių -jei metas tinkamas, jei vaisių bliūda prieš akis, įai ir imu tokius, kokių įuo meti norisi. wink.gif
Dėl foto-ne foto man norisi, o daugia meniu pasidakinimo apskritai..juk.čia aktyvesnės kelios, gal 2-3narės ta prasme.
Kitos temos ieškoti mintis brendo seniai, nes man pačiai truputį neatitinka mano meniu su tema... doh.gif
Tad niekuo dėtas nuomonės išsakymas.
Kartoju-man įdomu ir naudinga. Va, jau į galvelę įsidėjau mintį, kad geriau bananą atskirai valgyt nuo kitų vaisių. Taip ir fiksuojų detalę prie detalės. Bet nesakau, kad nuo šiandien imu ir darau. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 06 04, 09:56)
Sportuojantiems reikia valgyti angliavandeniu,kad butu jegu sporte,o ne valgyti  tik zoles ir kita sveika maista biggrin.gif .

Tas sveikas maistas ir duoda jėgų + vitaminų , ir mineralų . Tai ''angliavandeniai'' tik kažkoks specifinis maistas ( makaronai ? biggrin.gif ) ? Sveikuose maisto produktuose angliavandenių turbūt nėra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Féline: 04 birželio 2014 - 15:31
Maistas - kaip ir religija, geriau net nepradet diskutuot, kiekvienas savo nuomone juk turi, nera pacios teisingiausios smile.gif
Spengla, gal savo meniuku pasidalinkit 4u.gif
Siaip jus labai aktyvi, ydomu, ka valgot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Féline @ 2014 06 04, 15:31)
Tas sveikas maistas ir duoda jėgų + vitaminų , ir mineralų . Tai ''angliavandeniai'' tik kažkoks specifinis maistas ( makaronai ?  biggrin.gif )  ? Sveikuose maisto produktuose angliavandenių turbūt nėra  biggrin.gif

lotuliukas.gif o zinai,kad darzoves yra angliavandeniai?Koses?Vaisiai?Tai ka belieka valgyti,tik baltymus?Musu organizmui visko reikia,angliavandeniu taip pat .Riebalu irgi,pasidomek daugiau mirksiukas.gif .
Atsakyti
Pasirodo,kad dar yra zmoniu,kurie nezino,ka valgo biggrin.gif .Net ir varskeje yra angliavandeniu,obuolyje ir t.t.,arbuzas ir tas ju turi,bet ar tai nesveikas maistas biggrin.gif?
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 06 04, 17:17)
Pasirodo,kad dar yra zmoniu,kurie nezino,ka valgo biggrin.gif .Net ir varskeje yra angliavandeniu,obuolyje ir t.t.,arbuzas ir tas ju turi,bet ar tai nesveikas maistas biggrin.gif?

Man rodos, ironijos nesupratot del sveiko maisto ir angliavandeniu biggrin.gif 4u.gif
Spengla, aciu uz nuorodas apie soja, as vegetare, vis dvejojau del sojos mesos, padėjo apsispręsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 06 04, 16:58)
lotuliukas.gif o zinai,kad darzoves yra angliavandeniai?Koses?Vaisiai?Tai ka belieka valgyti,tik baltymus?Musu organizmui visko reikia,angliavandeniu taip pat .Riebalu irgi,pasidomek daugiau mirksiukas.gif .

tai būtent apie tai ir kalbėjau. Tada reiškia neteisingai supratau jūsų išsireiškimą apie ''žoles ir kitą sveiką maista'' biggrin.gif PEACE
Atsakyti
Del pieno- dabar geriu kanapiu piena, viena skaniausiu alternatyvu pienui, dar avizu patiko. Radau, kad dr Ozas ivardino kanapiu piena, kaip geriausia alternatyva pienui.
O Alpro pienai saldus , nes su saldikliais ar cukrumi. Nusipirkau kazkada migdolu pieno, irgi nustebau, koks saldus ir skanus, veliau radau Alpro unsweetened almond milk- tame jokio saldumo:)
Atsakyti
QUOTE(*Salt* @ 2014 06 04, 09:56)
zuzu krenta,to ji ir nori,reiskias,maitinasi gerai,

Jei krenta svoris, tai nereiskia automatiskai, kad gerai maitiniesi, tai tiesiog reiskia, kad sunaudoji maziau kcal nei gauni smile.gif kai gan daug begiojau, valgiau kaip zveris- milZiniska pica , ledai, daug makaronu su riebiu padazu, ir ka- svoris vistiek krito, nes daug isnaudodavau kcal begiodama,o ir mano medziagu apykaita gan greita, bet tai nereiskia, kad mityba gera buvo. Gera mityba man- kuo maziau visokio sh..., daug vitaminu, mineralu, visu medziagu, kuriu reikia.

Papildyta:
Isties butu idomu Spenglos valgiarasti pamatyti 4u.gif
Atsakyti