Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant III

Pasiūlykit idėju vakarienės salotom 4u.gif
Na kažko noris įdomesnio kartais. Su kuo jas dar valgyt be sūrio, lašišos, mėsos, tuno? Nelabai kas ir liko... g.gif
Nesu bandžius pvz.kept sūrį, gal skanu? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 09 birželio 2014 - 14:31
As kai nemegstu jokiu ymantrybiu, tai man tinka apvirta vistienos krutinele ar kumpelis liesas, seklos kazkokios, paprastas uzpilas, jei suris, tai sutrupintas mazais gabaliukais, pagardintas zolelem. Kuo daugiau apdoroji aukstoj temperaturoj, tuo sunkiau virskinas 4u.gif Geriau virti, troskinti 4u.gif
Atsakyti
Na taip, tiesa..
Taip noriu šiandien skanių salotų, bet jaučiu baigsiu lapais ir tunu. doh.gif Ai bet kol nealkana - išsidirbinėju. O kai ateis tų salotų metas, tai ir paprastasis variantas tooks skanus. bigsmile.gif
Atsakyti
Man nuo grikiu koses sociau kazkaip buna, nei nuo avizines. Nors avizines koses as suvalgau maziau, nei suvalgau grikiu koses. Turbut del to. O jei salotos kokios, tai jau po valandos noriu valgyti. Nors dar labai priklauso, kada ir kokia vakariene buvo, jei velai vakare sociai prisiryju, tada pusryciam ir vaisius gerai, nes visai nebuna apetito ryte smile.gif
Atsakyti
Ar verta naudoti nesmulkintas (nemaltas) linu semenu seklas? Jos kaip ir nelabai susivirskina, kokios sukramtytos ieina, tokios ir iseina. Gal zinot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2014 06 09, 14:30)
Pasiūlykit idėju vakarienės salotom 4u.gif
Na kažko noris įdomesnio kartais. Su kuo jas dar valgyt be sūrio, lašišos, mėsos, tuno? Nelabai kas ir liko... g.gif
Nesu bandžius pvz.kept sūrį, gal skanu? ax.gif

Labai skanu keptas sūris!ypač tas lietuviškas,kaimiškas bigsmile.gif
uk panašiausias būtų matyt panyras, kažkada pirkau, bet kažkokį ne per skaniausią nutaikiau nupirkti.
Arba nelabai sveikuoliškas variantas, bet man irgi skanus - fermentinį sūrį supjausčius piršteliais ar kokia kita forma, pavolioti džiuvesėliuose ir kiaušinyje ir kepti orkaitėje arba keptuvėje.Man labai skanu, bet žinau, kad gal ne pats sveikiausias variantas.Galvojau kažką panašaus su mozarella išbandyti.
Aš vakarais dažniausiai salotas valgau su virtais kiaušiniais arba omletu

QUOTE(Caridian @ 2014 06 09, 15:27)
Ar verta naudoti nesmulkintas (nemaltas) linu semenu seklas? Jos kaip ir nelabai susivirskina, kokios sukramtytos ieina, tokios ir iseina. Gal zinot? smile.gif

Kiek žinau jas reikia malti.
Neseniai kaip tik skaičiau straipsnį apie jas, jos lenkia chia sėklas beveik visomis savybėmis, yra žymiai pigesnės,bet yra vienas minusas, kad jose yra nedidelis kiekis cianidų.

Linai Čija
Baltymai 5,11 g 4,4 g
Riebalai 11,8 g 8,6 g
Ląsteliena 7,65 g 10,6 g
Omega-3 6,38 g 4,9 g
Omega-6 1,65 g 1,6 g
B1 31% 29%
B2 3% 2%
B3 4% 13%
B5 3% 0%
B6 7% 0%
Kalcis 7% 18%
Geležis 8% 0%
Magnis 28% 22%
Fosforas 18% 27%
Kalis 7% 1%
Cinkas 8% 7%
Varis 17% 3%
Manganas 35% 30%
Selenas 10% 0%

Straipsnis

Lentelė yra ir nuorodoje, ką nukopinau,ne kaip gavosi doh.gif
Bet įdomiai ten rašo, kad apie linų sėmenų minusus galima rasti tik puslapiuose,kurie reklamuoja čiją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mitsouko: 09 birželio 2014 - 16:16
Sakykit, o kokią grūdėtą varškę perkat? Kažkada pirkau lietuvišką indelyje (500gr), tai grietinėlės privaryta, o tos varške ne kažkas.
Atsakyti
Ot nu matai..nezinojau, kad malti linu semenis reikia. As jas beveik kasdien valgau. Turiu is LT atsivezus, jau nebedaug beliko.
Bet mane jos veikia nemaltos ir tai gerai- kaip sluota. biggrin.gif Na zarnynas valosi bent 2 kartus dienoje. ax.gif Supratot, ka norejau pasakyt.

Aha, po grikiu man ilgiau sotumo jausmas, nei po avizu taip pat.
Vat kada reiks pabandyt idomumo delei suri pakept. Cia anglai berods ozkos suri kepa. Tarkim ant groteliu, arba lauke ant grilio. bigsmile.gif Na visai nieko skamba.

Grudeta tai perku kokia papuola- ir is Asdos, ir is Cooperatyvo, ir is Lidlo. Tiesiog paprasta "natural cottage cheese", be jokiu priedu. Skanus dalykas ir labai ivairiai galima skanint.
Dar nebandziau varskes skanint suriai. T.y.-zolelem kokiom. Pamenu vaikystej mama darydavo tokia varske prie bulviu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 09 birželio 2014 - 17:58
Pusryciam kiausiniai virti ir duona su pastetu. Kava su pienu.
Pirmas uzkandis stikline silauogiu.
Pietums- grikiai, zuvis ir salotos (morkos, cesnakas, alyv.aliejus, citrinos sultys.)
Antras uzkandis- saujele nedidele riesutu ir razinu mixo.
Vakarienei salotos (misinys iv.lapuku, pomidorai, sviezias cili, raud.svogunas, citr.sultys, vos alyv.aliejaus) su veziu uodegelem. Va, radau kuo paskanint salotas. Tiesa, brangokas dalykas, bet siandien pamaciau nuolaida (pakiuka- 120gr nusipirkau uz 2 svarus su virs)- tad nedvejojau. ax.gif
Berods viskas...
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 09 birželio 2014 - 21:25
Laba diena smile.gif
Netycia uzklydau i sita tema ir likau smagiai nustebinta drinks_cheers.gif Kiek esu ieskojusi visokiausiu dietu ir pan.. forumu, sis pirmas mano sutiktas, kuriame is tiesu labai sveikai valgot. bigsmile.gif
Zuzi soka, norejau jusu paklausti kiek jau laiko taip maitinates (kaip nuotrukose) ir kiek numetet kg? blush2.gif
Atsakyti
Keriti, pradėjau nuo vasario kažkur. Taigi 4mėn su trupučiu. Minus 12kg. Sportuoju pusę to laiko, du mėnesius.
Papildyta:
Straipsniuke nuotraukose - 10kg skirtumas, ir jos ne visai atitinka realybes, aisku realybej atrodau ir jauciuosi daug kudesne. Jau man to kaip ir uztenka. biggrin.gif TIk dar sen bei ten patvirtint, pakelt, suimt ir viskas. Nieko nekeiciu, stebiu rezultatus ir tiek. 4u.gif

Prasom jungtis, pasakot, dalintis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 10 birželio 2014 - 14:40
Oho Zuzi soka puikus rezultatai! thumbup.gif
Na tai prisijungsiu ir as prie jusu sveikuoliu ax.gif
Man 25m, 182cm, 82kg. Kokius 3 metus visai nebejudejau, sedimas darbas ir pan.., o kilogramai kasmet tik augo.. Dietomis nepavyko pasiekti jokio ilgalaikio efekto.. Mazdaug pries menesi pradejau sportuoti. Vaikstau i aerobikas, pradzioj pora kartu i savaite (nes tai pasitemdavau kokia sausgysle.. biggrin.gif tai siaip nebepaeidavau biggrin.gif ) dbr stengiuosi vis dazniau sportuoti.. planas yra bent 4 kartai i savaite(is kuriu 3 intencyvios treniruotes ir 1 siaip pratampymui, kuno atsigavimui..) Na zodziu, sportas tapo man kaip narkotikas rolleyes.gif ypac smagu stebeti tvirtejanciu raumenu ir padaromu pratimu procesa ax.gif kolkas svorio beveik nenumeciau, bet kunas sutvirtejo, eisena pagerejo, atsirado energijos, apimtys sumazejo.. ir siaip sau veidrodyje daug labiau patinku ax.gif Su maistu dar esu pradinuko stadijoje biggrin.gif nesenai tik atsisakiau visokiu saldumynu, pradejau sekt kcal ir vis atrandu visokiausiu kaloringu produktu kuriuos susikemsu i save (kaip pvz. rukyta desra kuria per diena suvalgydavau visa.. doh.gif biggrin.gif ) Zinoma, progresa visvien padariau nemaza, turint omeny kaip visai nesenai kimsdavau namines picas, majoneza, keciupa kibiriukais.. lotuliukas.gif ir makaronus keptus aliejuje su tuo paciu majonezu.. doh.gif
Dabar stengiuosi keisti poziuri i maista ir valgyti pagrinde baltymus (kiausinius, vistiena, zuvi), sveikus anglevandenius kaip darzoves, vaisius, koses..aisku kolkas buna visko.. blush2.gif Dar tikslas pradeti valgyti 3-5 kartus i diena.
Labai patiko straipsnyje aprasytas jusu poziuris, kodel nusprendet suliekneti.. as mastau taip pat.. smile.gif Mano tikslas buti sportiska ir liekna. Seniau buvau sugalvojusi, jog noriu sverti 72kg, bet dbr pastebejusi kaip skiriasi vaizdas ir svoris kai sportuoji, arba ne.. nebezinau koks tas idealus mano svoris. bet del to ir nebesuku galvos ax.gif
Atsakyti