Šeimą galima vaidinti tik kai pats tą šeimą ir išlaikai. O iki tol visai gražu ir dviejų mylinčių jaunuolių draugystė.
O temos autorei tik užsiminsiu, kad su mamytuku gyventi būna labai sunku, ir ne kiekviena taip gali.
Hmmm, o aš dar stebėjausi, kaip iš dvyliktokės kaimynės namų bernas kiekvieną rytą traukdamas cigaretę išeina
. Pasirodo, viskas normalu, tiesiog šiuolaikiškus kaimynus turim
. Kad ir jaunesnės kartos atstovei, man tai toli gražu nenormalu. Kas toliau? Tuoj trylikamečiai pradės kartu gyvent? Tai, kad žmogui sueina 18 metų jį nepadaro suaugusiu. Jis toks pat, kaip 15, 16 ar 17 metų, vis dar neatsisėdęs ant savo šiknos, be išsilavinimo, nepajėgiantis būti atsakingas už 'šeimą'. Pritariu Aimėjai. Kai vertybės, normos formuojamos šeimoje, jokia žiniasklaida nepadarys jokios lemiamos įtakos.
Aš irgi labai savo mamą myliu ir namai labai gražūs, ir tėvai visada laukia, ir visada džiaugiuosi grįždama, bet kiekvieną savaitgalį nelekiu ir tėvai mūsų, vaikų neterorizuoja, kad negrįžtam kiekvieną savaitgalį, o natūraliai priima, kad esame visi suaugę ir turim savo gyvenimus. Taip ir turi elgtis normalūs tėvai.
Vaikinukas akivaizdžiai mamyčiukas, o mamelė manipuliuotoja
Užuojauta, tau autore didelė
Mano močiutė šiek tiek turi tokių bruožų, tai žinok nors sūnums jau po 50 m. vis vien tie patys priekaištai dar pasitaiko, tad stiprybės tau
Vaikinukas akivaizdžiai mamyčiukas, o mamelė manipuliuotoja
Prajuokino, kai paskaičiau, nes žinau du labai panašius dviejų brolių atvejus. Tiesa, ten abiems vyrukams jau netoli 40, bet didesnių mamyčiukų matyti dar neteko
Vienas turi žmoną, kitas jau spėjo išsiskirti. Jų mamelė valdinga motera kaip reikalas, manipuliuot ohoho kaip moka. Viena marti neiškentė ilgai, kiek kita temps tik laiko klausimas
Abiejų laisvalaikis tik pas mamą ir su mama, net į koncertus, renginius eina tik su mama. Matau kartais juos mieste važinėjant dviračiais su mamyte. Atvejis komiškas, kas juos pažįsta dažnai pirštą prie smilkinio pasukioja. Nei tokių vyrų, nei tokios anytoms niekam nelinkėčiau, tad autorei irgi linkėčiau pagalvoti, ar verta su tokiu vyru būti, nes nei jis, nei jo mama nepasikeis, su laiku tik aštrės situacija
As su panasiu gyvenu ir galiu pasakyti niekas nepasikeis nei po metu nei po penkiu ar desimties.... Mano atveju tik asaru nebuna.. Bek kol gali neatsisukdama
nes jam visad busi antra..
Aš tai nelabai suprantu, kodėl, jei žmogus savaitgaliais mielai važiuoja pas tėvus, tai iš karto - mamyčiukas. Gal jam ten tiesiog smagu. Ar čia yra kažkoks nustatytas skaičius kartų, kiek pas tėvus gali nuvažiuot tam, kad nebūų priklijuojama mamyčiuko etiketė?
Tai, kad jam pas tėvus smagiau, nei su drauge, pasako kažką apie jų santykius. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jis kažkoks mažas vaikas, be mamos sijono gyvent negalintis.
Galbūt ji tiesiog ne ta moteris, su kuria net ir nieko neveikti yra geriau, nei pas tėvus ant sofos pagulėt.
Galima su tuo susitaikyti arba galima ieškoti to, kuriam būsi svarbiausia (kas irgi gali būti tiek pliusas, tiek ir minusas, priklausomai nuo situacijos).
Tai, kad jam pas tėvus smagiau, nei su drauge, pasako kažką apie jų santykius. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad jis kažkoks mažas vaikas, be mamos sijono gyvent negalintis.
Galbūt ji tiesiog ne ta moteris, su kuria net ir nieko neveikti yra geriau, nei pas tėvus ant sofos pagulėt.
Galima su tuo susitaikyti arba galima ieškoti to, kuriam būsi svarbiausia (kas irgi gali būti tiek pliusas, tiek ir minusas, priklausomai nuo situacijos).
QUOTE(Isyankar @ 2014 05 22, 13:31)
Keistai nuskambėjo kažkieno pasakyta mintis: "jis tave ir taip mato kiekvieną dieną". Na mato, bet klausimas, ar žmonės po darbo dienos turi labai daug laiko kažką drauge nuveikti. Visą dieną dirbi, vakare grįžti, pavalgai, pasitvarkai ir eini gulti, jei anksti keltis, todėl būtent savaitgalis ir yra tas laikas, kuomet galima papramogauti. Tuolabiau vasara ant nosies tikiu, jog norisi dviese ir prie kokio ežero nuvykti, ir kokį renginį aplankyti, galų gale, dviračiais pavažinėti ar tinginiaujant leisti laiką DVIESE, o ne grūstis KIEKVIENĄ savaitgalį pas vyruko tėvukus ir ten būti. Padėti darbuose gražu, bet ar tai privaloma daryti visus keturis mėnesio savaitgalius? Neužtektų vieno? Vasarą suprantu, jog daugiau veiklos, bet rudenį ar žiemą ką ten veikt? Miela autore, manau jūsų vyras MAMYČIUKAS, kuris psichologiškai priklauso nuo motinos ir yra lengvai paveikiamas jos ašarų ir moralų. Mano mama irgi panašaus charakterio, bet aš pradėjau su ja elgtis griežtai, jei pasakau, kad dvi savaites manęs nebus, reiškia nebus ir gali verkt kiek nori. Kita vertus, jeigu jųsų draugas pats veržiasi namo, tai nieko čia jau nepakeisi. Tik pagalvokit apie tai, kad atsiradus vaikams didelė tikimybė, jog jūs savaitgalį viena su jais sėdėsit, o vyrukas maus pas mamytę.
Jūs labai teisingai sakote, aš apie laisvalaikį kartu galvoju, kaip ir Jūs. Mes dirbam visą dieną, pareinam, kol pasigaminam valgyti, pavalgom, apsitvarkom ir jau beveik laikas miegoti. Juk nesėdim po darbo tik apsikabinę vienas kitą. Be to turim ir kitų veiklų dar. Tiesiog man skaudu, kad jam mieliau leisti laiką su mamyte, nei su manimi. Toks įspūdis, kad turiu konkuruoti su ja dėl vaikino dėmesio, bet to daryti aš nesiruošiu.
QUOTE(bevardė @ 2014 05 22, 13:48)
Oi ne, atsiradus vaikams greičiausiai bus spaudimas aplamai apsigyvent pas vyro tėvus 
Jūs labai taikliai pastebėjot. Pas pačius tėvus nelabai yra vietos, bet jo mamytė jau kiša jam į galvą tai, kad gimtajame mieste pigesni butai ir nereiks paskolų imti. Žodžiu bando parsivilioti jį arčiau savęs.
QUOTE(astabil @ 2014 05 22, 14:26)
Nesistenkit jo pakeist,kaip kazkas sake,jis mamyciukas,ir nieko nepadarysi..As irgi turiu mamyciuka vyra,kiekviena vakara mamytei skambina:-) Bet siaip,geras zmogus,labai myli savo vaikus.Visi turi didesniu mazesniu minusu,dziaugiuosi,kad lekia pas mama,o ne pas mergas:-D
Mano skambinai mamytei, o jei ne tai mamytė pati paskambina ir priekaištauja, kodėl nepaskambino.
Po jūsų visų pasisakymų vis labiau suprantu, kad jis mamyčiukas ir dar koks mamyčiukas
QUOTE(Melo_mane @ 2014 05 23, 11:18)
Mano skambinai mamytei, o jei ne tai mamytė pati paskambina ir priekaištauja, kodėl nepaskambino.
Po jūsų visų pasisakymų vis labiau suprantu, kad jis mamyčiukas ir dar koks mamyčiukas
Tai dabar žmogus ir mamai paskambint nebegali, kad minuso negaut?
Maniškis irgi praktiškai kiekvieną dieną bendrauja ir su mama, ir su tėčiu. Aš su savo - kartą į porą savaičių ar net rečiau, nors irgi puikiai sutariu. Bet dėl to jis nė per kurią vietą mamyčiuku nepatampa. Atvirkščiai, jei pamiršta paskambint arba tingi kurį laiką, aš jam pati primenu, kad tai padarytų, nes žinau, kad mama laukia jo skambučio, nori sužinot kaip mums ir anūkams sekas, kas geresnio ir t.t., nes jie taip įpratę.
Bet, jis visus su mūsų šeima ir mūsų laiku susijusius klausimus derina visų pirma su manim - kur leisim laisvalaikį, kaip, kokie planai ir t.t. O jei Jūsų vaikinas to nedaro, tai ne mama kalta. Problema santykiuose. Ją ir reikia spręst.
Kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas pas kai kurias žiūriu dėl tų mamų. Su kuo ir dėl ko konkuruojat? Absurdas.
QUOTE(Hmmm... @ 2014 05 23, 11:29)
Maniškis irgi praktiškai kiekvieną dieną bendrauja ir su mama, ir su tėčiu.
Tai būtent, tavo vyras tik paskambina. Normalu čia. O jei jis kiekvieną savaitgalį važiuotų pas tėvus, va taip va , kiekvieną, būtų puiku tau?
Aš bandysiu atspėti, bet autorės vyro skambučiai mamai ar mamos jam, autorei kelia baimę todėl, kad realiai per juos yra aptariama, prašoma, ,,verkiama'' , kad savaitgalį sūnus grįžtų. Todėl jinai juos ir sureikšmina. Tavo atveju vyras pakalba ir tiek.
QUOTE(Hmmm... @ 2014 05 23, 11:29)
Kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas pas kai kurias žiūriu dėl tų mamų. Su kuo ir dėl ko konkuruojat? Absurdas.
QUOTE(Aimeja @ 2014 05 22, 14:11)
Vienoje temoje skaičiau, kad mamytė net pinigėliais šelpia, kai jos berniukas nori mergaites į kavines vestis
QUOTE(Melo_mane @ 2014 05 23, 11:18)
O, tai su draugu kalbejote? Be priekaištų? Tiesiog šiaip. Sužinoti jo nuomonės, išsakyti savo. Priimti kažkokį sprendimą? Derinot kažką tuo klausimu?
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 23, 11:48)
Tikrai taip
QUOTE(Aimeja @ 2014 05 23, 11:48)
Tai būtent, tavo vyras tik paskambina. Normalu čia. O jei jis kiekvieną savaitgalį važiuotų pas tėvus, va taip va , kiekvieną, būtų puiku tau?
Aš bandysiu atspėti, bet autorės vyro skambučiai mamai ar mamos jam, autorei kelia baimę todėl, kad realiai per juos yra aptariama, prašoma, ,,verkiama'' , kad savaitgalį sūnus grįžtų. Todėl jinai juos ir sureikšmina. Tavo atveju vyras pakalba ir tiek.
Aš nieko nesakyčiau, jei tiesiog aptartų, kaip jam ir jai ta dieną sekėsi, bet pvz.: ji jau pirmadienį klausia, ar parvažiuos namo ir geriau nepasakyti ne, nes tada turėsi duoti ataskaitą "o kodėl ne?". Ir neužtenka pasakyti, kad turi planų, reikia duoti dar ir visą ataskaitą. Ji mano, kad jei turim planų penktadieniui tai juk visada galima parvažiuoti šeštadienį. Pasak jos vis tiek reikia parvažiuoti namo.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 23, 11:48)
Žinau aš šiuos žodžius ir pradžioje labai didžiavausi ir džiaugiausi, kad jis gerbia mamą, jų santykiai tikrai šilti, bet kai dėl prisirišimo prie mamos nebelieka laiko pabūti kartu ir galimybės turėti kažkokių santykių tai man atrodo per daug. Nežinau, ar galima tikėtis, kad po vestuvių tas prisirišimas nuo mamos persimes prie manęs, o ir merginų patirtis byloja ką kitą.
Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2014 05 23, 12:10)
Kalbėjomės ir ne kartą. Tiesiog bandžiau išklausti, kas taip traukia ten. Nieko nepešiau, nes jis tikina, kad ten nėra nieko tokio, tiesiog jis nori padėti tėvams. Buvo pažadėjęs, kad liksim kas antrą ar trečią savaitgalį Vilniuje, bet tik pažadais tai ir liko. Liekam 2-3 kartus per visus metus