Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugęs vyras ar mažas berniukas?

QUOTE(Aimeja @ 2014 05 23, 11:48)
Tai būtent, tavo vyras tik paskambina. Normalu čia. O jei jis kiekvieną savaitgalį važiuotų pas tėvus, va taip va , kiekvieną, būtų puiku tau?

Aš bandysiu atspėti, bet autorės vyro skambučiai mamai ar mamos jam,  autorei kelia baimę todėl, kad realiai  per juos yra aptariama, prašoma, ,,verkiama'' , kad savaitgalį sūnus grįžtų. Todėl jinai juos ir sureikšmina. Tavo atveju vyras pakalba ir tiek.

Ne, nu tai apie ką aš ir kalbu - ne mama kalta, ne skambučiai, ne savaitgaliniai važinėjimai (mes vienu tarpu irgi labai dažnai važiuodavom pas vyro tėtį savaitgaliais, bet aš dėl to verkt reikalo nemačiau). Problema yra tame, kad tavo antra pusė nenori su tavim laiko leist, tame, kad jis verčiau renkasi pagulėjimą ant sofos pas tėvus, negu pagulėjimą ant sofos su tavim, tame, kad jis negirdi ir nenori girdėti apie tavo poreikius. Man asmeniškai išvada pasidarytų labai greitai ir vienareikšmiškai. Kitos gi tokiuose santykiuose metų metais gyvena ir vaikus gimdo. Tai ko verkt? Ką pasirenki, tą turi. Ir vyro mama čia tikrai ne prie ko.

P.S.: Aš esu įsitikinusi, kad temos autorės vaikinas, sutikęs merginą, dėl kurios norėtų stengtis ir kurios jis norėtų siekti, greitai susitvarkytų ir su mamos verkšlenimais, ir su proporcingu laiko paskirstymu visoms suinteresuotoms šalims. IMHO.
Lygiai taip pat manau, kad tai - ne vienintelė sritis, kurioje autorės interesus jos brangusis ignoruoja. Tada, kai jam patogu.

Papildyta:
QUOTE(Melo_mane @ 2014 05 23, 12:23)
bet kai dėl prisirišimo prie mamos nebelieka laiko pabūti kartu ir galimybės turėti kažkokių santykių tai man atrodo per daug. Nežinau, ar galima tikėtis, kad po vestuvių tas prisirišimas nuo mamos persimes prie manęs, o ir merginų patirtis byloja ką kitą.  smile.gif

Jei jis dabar mieliau laiką su mama leidžia, nei su jumis, tai tikėtina, kad ir toliau taip bus. Ir ne mama dėl to kalta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 gegužės 2014 - 11:32
Perdedat, moteros. Jei nevyktų kiekvieną savaitgalį pas mamą, tai čia jau būtų baisi nepagarba ir nemeilė? doh.gif Puolat į kraštutinumus. Keista, kad jaunas vyrukas mieliau laisvalaikį leidžia sėdėdamas pas mamytę nei būdamas su drauge, o juk tokiam amžiuje meilė per kraštus turi lietis. Tai kas bus po 10, 15 metų, jeigu dabar jis mano, kad jiems dviese nėra ką veikti? doh.gif Mano draugo tėvai užsienyje, susikambina tikrai ne dažnai, bet santykiai puikūs ir gerbia, ir myli vieni kitus.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 05 23, 12:32)
1. Perdedat, moteros. Jei nevyktų kiekvieną savaitgalį pas mamą, tai čia jau būtų baisi nepagarba ir nemeilė? doh.gif

2. Puolat į kraštutinumus. Keista, kad jaunas vyrukas mieliau laisvalaikį leidžia sėdėdamas pas mamytę nei būdamas su drauge, o juk tokiam amžiuje meilė per kraštus turi lietis. Tai kas bus po 10, 15 metų, jeigu dabar jis mano, kad jiems dviese nėra ką veikti? doh.gif

1. Ne, nebūtų.

2. Vat čia galimai yra nepagarba ir nemeilė. Todėl temos autorei reikia atsakyt ne į klausimą "kodėl jis taip dažnai važiuoja pas mamą", o į klausimą "kodėl jis nenori būti su manim". O tai, kiek kartų važiuot pas mamą, yra jo asmeninis pasirinkimas.

P.S.: Gali pasirodyti, kad aš siūlau skirtis. Tačiau tai nėra visiškai taip. Galbūt užtektų pakeisti požiūrį į situaciją ir vaikinas "atsibustų". Gal jis tik patogiai žiemos miegu miega, kai ir draugė šalia (paverkšlena kartais, bet palinksi galvą ir nusiramina kuriam laikui irnesakyk.gif), ir mama valgyt padaro ir aplink apšokinėja (o tai su drauge likus dar gal tvarkytis ką reiktų, paremontuot ką nors ar neduok die į kokį prekybos centrą lįst ir nervus gadintis schmoll.gif ).
Aš nežinau, ar įmanoma tokiu atveju pakeisti kito požiūrį. Tačiau sako, kad kai keiti save, keičiasi ir šalia tavęs esantys žmonės. Tiesa, kartais esami pasitraukia, užleisdami vietą naujiems. Kartais pasikeičia esantys vidumi, jei tam turi noro ir motyvacijos. Visko gyvenime būna.
Žinoma, bijant pokyčių, galima nieko nedaryt, tuoktis ir vaikus gimdyt ir anytos visą gyvenimą nekęst smile.gif Choices, choices, choices... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 gegužės 2014 - 11:57
QUOTE(Limcamca @ 2014 05 23, 12:10)
Vienoje temoje skaičiau, kad mamytė net pinigėliais šelpia, kai jos berniukas nori mergaites į kavines vestis  g.gif Nors, pati kiekvieną centą skaičiuoja ir per kelis darbus dirba  blink.gif
Tikrai taip  drinks_cheers.gif

Nieko čia keisto, kaip užaugino, išauklėjo, taip ir turi.

Na ir mergaitei jau nuo tokio reikėtų bėgti, nes kaip čia temoje sakė, kad kaip elgiasi su mama, taip elgsis ir su žmona. Jei negaila mamos, dirbančios per kelis darbus, tai nebus gaila ir žmonos. schmoll.gif
Atsakyti
Hmmm... labai gina tą vyruką, bet vis tiek tiesa tokia, kad tai MAMYČIUKAS biggrin.gif Jei problema būtų tik jų santykiai, tai vaikinukas leistų laiką su draugais, pasinertų į darbus, surastų kitokių pasiteisinimų, o dabar važiuoja pas mamytę biggrin.gif Meilė ir pagarba mamai nėra tolygu - visą laisvą laiką atiduodu jai. Man atrodo tos, kurioms čia normalu, ir užaugina tokius sūnelius princus, kurių paleisti paskui nenori ir visos jų merginos - tai savanaudės gyvatės, kurios nori iš jų atimti sūnų ir nieko neišmano apie tikrą motinos meilę lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Siaip111 @ 2014 05 23, 13:09)
Hmmm... labai gina tą vyruką, bet vis tiek tiesa tokia, kad tai MAMYČIUKAS  biggrin.gif Jei problema būtų tik jų santykiai, tai vaikinukas leistų laiką su draugais, pasinertų į darbus, surastų kitokių pasiteisinimų, o dabar važiuoja pas mamytę  biggrin.gif

Meilė ir pagarba mamai nėra tolygu - visą laisvą laiką atiduodu jai. Man atrodo tos, kurioms čia normalu, ir užaugina tokius sūnelius princus, kurių paleisti paskui nenori ir visos jų merginos - tai savanaudės gyvatės, kurios nori iš jų atimti sūnų ir nieko neišmano apie tikrą motinos meilę  lotuliukas.gif

Koks skirtumas, kokia etiketė, jei rezultatas tas pats? Aš esu įsitikinusi, kad jei ne mama, jis pasinertų į kurią nors (ar kelias) iš kitų Jūsų nurodytų veiklų.

Nu tai lai neduoda to laiko, kame bėda? Suaugęs žmogus gi. Ką nori, tą renkasi. Vat mergina zyzia į ausį, kad su ja laiką praleistų, nuverkia kartas nuo karto posmą kitą, inkščia tyliai jau nuo pirmadieninio vyriškio pokalbio telefonu su mama. Ir nieko. Nulis reakcijos. Apsimeta kad nemato. Jei norėtų, lygiai taip pat "negirdėtų" ir mamos paverkimų. Nu bet ne. Girdi. Tokia yra realybė. Gali kaltinti mamą, valstybę, prezidentą, vyriausybę, gali peticiją Europos Komisijai parašyt. Turi tai, ką turi - vyrą, kuriam su tavim būti yra nuobodu ir neįdomu. Norit vadinti jį mamyčiuku? Pirmyn. Ar tai pakeičia situaciją?

Ar kas liepia su tais vyrais gyvent? Nenori, nepatinka - susirenki daiktus (arba surenki jo, priklausomai nuo situacijos) ir keliauji žalesnių pievų ieškot. Galbūt surasi tą, kuriam tu rūpėsi labiau, nei mama, draugai, kompas, futbolas. Gal jei ne labiau, tai bent jau panašiai tiek pat labai.
Nu bet ne, paverki draugėm ant peties, apšiki anytai ant galvos ir pasijauti teisi. Aš nekalta. Aplinka kalta. Lyg ta anyta savo sūnelį prie marčios radiatoriaus prirakino ir rakto neatiduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 gegužės 2014 - 12:18
QUOTE(Hmmm... @ 2014 05 23, 13:15)
Ar kas liepia su tais vyrais gyvent? Nenori, nepatinka - susirenki daiktus (arba surenki jo, priklausomai nuo situacijos) ir keliauji žalesnių pievų ieškot.

thumbup.gif thumbup.gif

Ir dar sako, kad skyrybų daug. Kaip nebus tų skyrybų jei jau pradžia gyvenimo kartu yra bloga, netinkanti, nepatinkanti ir t.t. Mato , kad blogai dar kai šeimos nėra, bet vistiek įsikibę į vyrus. Gal jau pas mane branda atėjus biggrin.gif , bet virkavimų dėl tų ,,meilių'' nesuprantu. Netinka, nepatinka, duok žmogui laisvę, tegul gyvena kaip nori, tik jau be tavęs. Eik savo keliu, ieškok tinkamo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 05 23, 12:15)
Koks skirtumas, kokia etiketė, jei rezultatas tas pats? Aš esu įsitikinusi, kad jei ne mama, jis pasinertų į kurią nors (ar kelias) iš kitų Jūsų nurodytų veiklų.

Nu tai lai neduoda to laiko, kame bėda? Suaugęs žmogus gi. Ką nori, tą renkasi. Vat mergina zyzia į ausį, kad su ja laiką praleistų, nuverkia kartas nuo karto posmą kitą, inkščia tyliai jau nuo pirmadieninio vyriškio pokalbio telefonu su mama. Ir nieko. Nulis reakcijos. Apsimeta kad nemato. Jei norėtų, lygiai taip pat "negirdėtų" ir mamos paverkimų. Nu bet ne. Girdi. Tokia yra realybė. Gali kaltinti mamą, valstybę, prezidentą, vyriausybę, gali peticiją Europos Komisijai parašyt. Turi tai, ką turi - vyrą, kuriam su tavim būti yra nuobodu ir neįdomu. Norit vadinti jį mamyčiuku? Pirmyn. Ar tai pakeičia situaciją?

Ar kas liepia su tais vyrais gyvent? Nenori, nepatinka - susirenki daiktus (arba surenki jo, priklausomai nuo situacijos) ir keliauji žalesnių pievų ieškot. Galbūt surasi tą, kuriam tu rūpėsi labiau, nei mama, draugai, kompas, futbolas. Gal jei ne labiau, tai bent jau panašiai tiek pat labai.
Nu bet ne, paverki draugėm ant peties, apšiki anytai ant galvos ir pasijauti teisi. Aš nekalta. Aplinka kalta. Lyg ta anyta savo sūnelį prie marčios radiatoriaus prirakino ir rakto neatiduoda.

Supranti, bet jis nepasineria į kitas veiklas, jis su mama nuo pirmadienio savaitgalius planuoja biggrin.gif Todėl ir yra mamyčiukas. O čia jau diagnozė ir reikia merginai apsispręsti gyventi su tokiu, ar negyventi. O mamytė perkeltine prasme ir yra sūnų pririšusi, jau lengviau būtų virves nukapoti nei psichologinę virkštelę biggrin.gif Liepti tai niekas neliepia, bet yra meilė, prisirišimas, galų gale galvoji, gal pasikeis, tai va mes ir sakom autorei, kad tikriausiai nepasikeis, kad jai teks prisitaikyti. Tai negi negali žmogus pasiguosti, išsikalbėti, patarimų paklausti? Turi sėdėti dantis sukandus. Jei jinai myli tą vaikiną, tai išklausiusi mūsų patarimų, nuspręs, kaip čia geriau laviruoti šitoje situacijoje.
Atsakyti
Nemanau, kad per prievartą galima žmogų pakeisti, prašyti nedaryti to, kas jam patinka, turi žmogus norėti to pats: t. y., leisti laiką dviese, organizuoti laisvalaikį dviem. Na, o iš jūsų pusės galbūt galima retkarčiais suorganizuoti kokius bilietus į renginius iš anksto, galima ir pas mamą kažkur nueiti dviese, pvz., suruošti pikniką dviem kokioje pievoje, pasivaikščioti po mišką. Gal tiesiog, kai gyvenate dviese, yra toks "nugesimo" laikotarpis, jūs galite geriau matyti, ar galima vėl įžiebti norą daugiau būti kartu. Galbūt galima dalį laisvalaikio (kad ir per darbo dienas) skirti savo pomėgiams, kur jo nėra - tegul pasiilgsta, pasigenda, pajaučia, kad nesate kiekvieną laisvalaikio valandą prie jo prisirišusi. Žmonės dažniausiai "bėga" nuo to, kas per daug vejasi.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 05 23, 11:48)
drinks_cheers.gif Atsimenu vienos moters zodzius: paziurekit, kai busimi vyrai elgiasi su mamomis, zinokit, taip elgsis ir su jumis santuokoje drinks_cheers.gif Labai teisingi zodziai, isitikinau n+k kartu. Tie vyrai, kurie nesibodi mama ant triju raidziu pasiusti, po kurio laiko seimoje ima elgtis analogiskai. Tie vyrai, kurie gerbia mamas, susiskambineja su jomis, naturalu, kad ir su zmona pagarbiai elgiasi, santuoka vertybe tampa, maziau tikimybes, kad meiluze is sono susiras.

Tiesos tame daug, bet ribos kažkokios turi būti. Kaip galima tada pasakyti: ką mes su tavimi veiksime? O ką jau su tėvais taip veikiama? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Melo_mane @ 2014 05 23, 12:23)
Žinau aš šiuos žodžius ir pradžioje labai didžiavausi ir džiaugiausi, kad jis gerbia mamą, jų santykiai tikrai šilti, bet kai dėl prisirišimo prie mamos nebelieka laiko pabūti kartu ir galimybės turėti kažkokių santykių tai man atrodo per daug. Nežinau, ar galima tikėtis, kad po vestuvių tas prisirišimas nuo mamos persimes prie manęs, o ir merginų patirtis byloja ką kitą.  smile.gif

Iš esmės, 23 metai dar yra labai nedaug, daug šansų, kad jis keisis, bet reikia protingos merginos šalia, kuri mokėtų pakeisti į savo pusę, savo naudai.
Atsakyti
Kai jaunas vaikinas/vyras, kuriam tik 23, užuot laisvalaikį leidęs su draugais, su mergina, vietoj to, kad keliautų, savaitgaliais didmiesty eitų į renginius, plėstų pažinčių ratą, nuo pirmadienio planuoja su mama telefonu, kaip grįš į gimtąjį miestelį visam savaitgaliui kotletukų valgyt, tai nėra normalu.
Jei taip kartą į mėnesį - viskas o.k., bet kai kiekvieną savaitgalį - tai siaubas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 05 23, 15:23)
Kai jaunas vaikinas/vyras, kuriam tik 23, užuot laisvalaikį leidęs su draugais, su mergina, vietoj to, kad keliautų, savaitgaliais didmiesty eitų į renginius, plėstų pažinčių ratą, nuo pirmadienio planuoja su mama telefonu, kaip grįš į gimtąjį miestelį visam savaitgaliui kotletukų valgyt, tai nėra normalu.
Jei taip kartą į mėnesį - viskas o.k., bet kai kiekvieną savaitgalį - tai siaubas  blink.gif

Būtent blink.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti