Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 20, 12:44)
Sveikos merginos,
patarkite, prašau, ką galima pagaminti paprasto ir skanu su maistinėmis mielėmis? Niekada jų nesu bandžiusi, bet galvoju, kad reikia įvesti į savo mitybą. Pastaruoju metu labai noriu alaus, manau, gal tai požymis, kad organizmui kažkuo trūksta, pvz. B grupės vitaminų... Dar pradėjo slinkti plaukai, tiesiog nesveikai. Keista tai, kad geriu maisto papildus moterims. Jie turi daug vitaminų ir mineralų, bet gal jie nepasisavina.

Labas, paprstai gi ant pirktinių mielių surašo kaip jas geriausiai vartoti, manau to ir reikėtų laikytis. Na arba tiesiog suberti į maistą, salotas pvz.
Keista, kad papildai nepadeda. Kokia jų firma? g.gif O šiaip mityba ar tikrai tvarkinga, jei tokie rezultatai? unsure.gif
Atsakyti
nesu pilnai užtikrinta, nes tik neseniai pradėjau šiuo keliu eiti. Kol kas atsisakiau mėsos ir mielinių-miltinių patiekalų (konditerijos gaminių). Visą kitą labai mažai, kartais. Daug skaitau, perskaičiau visą šitą temą, kitos gaila, kad ištrintos. Kontroliuoju, kad per dieną pakankamai baltimų suvalgyčiau, kruopas, salotas (tuo tarpu lapinės) daug valgau, riešutus, sėklas, vaisius, stengiuosi pupelės daugiau įtraukti į racioną, bet nuo jų žiauriai pučia pilvą. Šiandien lęšius pirmą kartą bandysiu daryti, ieškau receptų, bet kol kas neišsirinkau. Labai nedrąsu iš tikrųjų, nes dar maitinu krūtimi, tai reikia labai teisingai viską daryti, o aš dar daug kuo nežinau. Kartais atrodo, kad tam, kad viską gauti su maistu reikia jį valgyti tiesiog nerealiais kiekiais:)) Bet tai, kad mėsos daugiau nevalgysiu, tai žinau 100 proc.smile.gif)
Vitaminus geriu Livol multi moterims ir dar kalcio gliukonato 1000 mg, nes ten yra tik 160 mg. Šiuose vitaminuose yra B12, B1, B2, B6 vitaminai. Kol kas nesugalvojau, kaip kitaip gauti, bet bandysiu tas maistinės mielės valgyti su B12 gal patiks:)
Noriu dar pasakyti, kad jus esat superinės, tiek daug žinote ir tiek viskuo mokate daryti! Darote patys pieną, dauginote sėklas ir daug, daug viskuo, kas man dar kosmosas:))) Bet po truputį ir aš bandysiu:)) Nepykit, jeigu čia kartais kvailus klausimus užduosiu. Internete daug visokiausios informacijos, bet pats patikimiausiais šaltinis yra kai gali tiesiogiai paklausti pas žmonės, kurie tai daro.
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 20, 16:05)
nesu pilnai užtikrinta, nes tik neseniai pradėjau šiuo keliu eiti. Kol kas atsisakiau mėsos ir mielinių-miltinių patiekalų (konditerijos gaminių). Visą kitą labai mažai, kartais. Daug skaitau, perskaičiau visą šitą temą, kitos gaila, kad ištrintos. Kontroliuoju, kad per dieną pakankamai baltimų suvalgyčiau, kruopas, salotas (tuo tarpu lapinės) daug valgau, riešutus, sėklas, vaisius, stengiuosi pupelės daugiau įtraukti į racioną, bet nuo jų žiauriai pučia pilvą. Šiandien lęšius pirmą kartą bandysiu daryti, ieškau receptų, bet kol kas neišsirinkau. Labai nedrąsu iš tikrųjų, nes dar maitinu krūtimi, tai reikia labai teisingai viską daryti, o aš dar daug kuo nežinau. Kartais atrodo, kad tam, kad viską gauti su maistu reikia jį valgyti tiesiog nerealiais kiekiais:)) Bet tai, kad mėsos daugiau nevalgysiu, tai žinau 100 proc.smile.gif)
Vitaminus geriu Livol multi moterims ir dar kalcio gliukonato 1000 mg, nes ten yra tik 160 mg. Šiuose vitaminuose yra B12, B1, B2, B6 vitaminai. Kol kas nesugalvojau, kaip kitaip gauti, bet bandysiu tas maistinės mielės valgyti su B12 gal patiks:)
Noriu dar pasakyti, kad jus esat superinės, tiek daug žinote ir tiek viskuo mokate daryti! Darote patys pieną, dauginote sėklas ir daug, daug viskuo, kas man dar kosmosas:))) Bet po truputį ir aš bandysiu:)) Nepykit, jeigu čia kartais kvailus klausimus užduosiu. Internete daug visokiausios informacijos, bet pats patikimiausiais šaltinis yra kai gali tiesiogiai paklausti pas žmonės, kurie tai daro.

Tai dar tik pradėjote, susitvarkys viskas, tikėkimės smile.gif Pupelės kurį laiką pus pilvą. Sakoma, kad iškelia visas blogybes, kurias turite pilve į paviršių mirksiukas.gif
Nerandu tikslios Livol sudėties, bet ar kartais nėra ten daug papildomų blogų ingredientų, kurių mums tikrai nereikia? Netikiu, kad jos natūralios. Šiaip Euro vaistinė iš viso bloga vieta papildams pirkti, nes ten prasto lygio papildai, o jei yra gerų, tai labai brangūs. Reikėtų jums ieškotis alternatyviose parduotuvėlėse, skirtose sveikuoliams ir pan.
Lęšius valgai paprasčiausiai, prie kruopų ar bulvių. Retai kada eksperimentuoju virtuvėje, nes gaila laiko ir po to neatsiperka vargas doh.gif
Vakar gaminau žirnių-morkų-grybukų apkepą ir š.... Nes juk nepyliau pienų, grietinių, sviestų ir pan.
Daug geriau būtų atskirai pasigaminti žiurnius, pasitroškinti morkytes su grybukais ir prie kokios košytės pridėti. Būtų greičiau ir skaniau, o ir sveikiau nei kepti.
Visas gėris - paprastume smile.gif
Atsakyti
Smagu matyti naujų veidų čia thumbup.gif
Pažiūrėkit video apie 100 metį, besimaitinantį augaliniu maistu wink.gif
http://edition.cnn.c...rth-wareham.cnn

Apie B12
http://nutritionfact...sed-diet-needs/
Atsakyti
Labas rytas,
deja, nekrauna man video ir tų faktų apie B12 kažkodėl tik pusė teksto matau, tarsi nukirsta g.gif Naršyklė gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 21, 09:43)
Labas rytas,
deja, nekrauna man video ir tų faktų apie B12 kažkodėl tik pusė teksto matau, tarsi nukirsta g.gif Naršyklė gal g.gif

Man ir per telefona video uzkrauna, ir straipsni normaliai atidaro , pabandykit gal kita narsykle g.gif
Atsakyti
o gal jus galite parekomenduoti kažkokius papildus? manau, kad šitie, kuriuos geriu nėra geri, nes taip nebūna, kad žmogus geria vitaminus jau mėn., o niekuo nesikeičia.
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 21, 10:44)
o gal jus galite parekomenduoti kažkokius papildus? manau, kad šitie, kuriuos geriu nėra geri, nes taip nebūna, kad žmogus geria vitaminus jau mėn., o niekuo nesikeičia.

Taip, papildai kaip ir pati mityba turi būti tikri ir švarūs. Pasiskaitykite apie fitoterapiją ir kas į ją įieina. O jei norisi iš karto stipriau, tai reikia pasirinkti vitaminų bei mineralų kompleksą su minimum papildomų sudedamų dalių tokių kaip krokarmeliozė, stearatai ir pan. Aišku, šiais laikais kai aplink šūdą gamina visi, tai padaryti sunkiau, bet įmanoma rasti pasistengus. Lengviau - užsienyje, konkrečiai Amerikoje, nes bent jau aš ten randu daug geresnių daiktų nei Europoje, arba geresnėm kainom, nes kai kurių gerų europinių tai neįpirksi, neadekvati kaina g.gif

P.S. pradėjau gerti neskrudintą kavą, imch kaip gerai, tokia kaip riešutėliai tongue.gif Nebegrįšiu prie skrudintos, nebent kokioje kavinėje iškelio išklysiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 21 balandžio 2015 - 12:03
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 20, 16:05)
Internete daug visokiausios informacijos, bet pats patikimiausiais šaltinis yra kai gali tiesiogiai paklausti pas žmonės, kurie tai daro.

sveika atvykus 4u.gif
patikimiausiai visgi manau atsakytų konkretaus vitamino kraujo tyrimas, nes nė viena forumietė nežinos,ko iš tikrųjų tau trūksta. O koks feritinas, hemoglobinas pas tave?
Tiesa,ir man, ir mano draugei po nėštumo ir maitinimo buvo periodas, kai slinko plaukai, bet paskui nustojo.
Dėl ankštinių tai man visų skaniausi yra avinžirniai, ragavai?
p.s.ar mėgsti augalinius pienus iš parduotuvės? Juose būna dadėta kalcio, b12
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo khaleesi: 21 balandžio 2015 - 13:15
QUOTE(khaleesi @ 2015 04 21, 14:11)
Dėl ankštinių tai man visų skaniausi yra avinžirniai, ragavai?

Aha, šitas daiktas tai niama. Kažin ar atsiras kas jų nemėgsta? Net šuo juos lapnoja ir prašo dar bigsmile.gif
Atsakyti
O jus neskrudintą kavą pupelėse perkat ar jau malta? Nes žinau, kad paprastos kavamalės jos nesumala, kažkokia specialią reikia turėti. Visai norėčiau paragauti tokios kavos. Esu kavos mėgėja:))
Pirkdavau konservuotos avinžirnius, bet prie jų reikia priprasti. Reikia paieškoti kas iš jų galima padaryti. Žinau užtepėlės neblogas galima padaryti, o daugiau ir nežinau.
Iškart po nėštumo ir man slinko plaukai, bet po to praėjo. Jau daug laiko praėjo, o dabar vėl prasidėjo. Man atrodo, kad trūksta organizmui kažkuo tai, nes pavasarį taip gali būti. O kur daro tokius tyrimus, kad visus vitaminus ištirtų vienu metu?
Atsakyti
QUOTE(Charizma30 @ 2015 04 21, 21:44)
O kur daro tokius tyrimus, kad visus vitaminus ištirtų vienu metu?

gal kur nors privačiai, santariškėse daro b12, d, gal galima ir kartu nežinau
Atsakyti