Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

Keistas klausimas bet internete nerandu niekur info.
Kiek paprastai sodinant lauke iš vieno pomidoro daigo būna derliaus kg?
Nerandu niekur iš vieno daigo.
Radau kad iš kvadratinio metro būna apie 30 kg vienu skynimu, kitur rašo 30 kg per sezoną. ( tai ar per sezoną ar vienu skynimu)

O mano darže kvadratineme metre yra koki 4 krūmai. tai nejaugi iš krūmo būna po 10 kg apytikriai?
taigi man iš krūmo būna po 3 pomidorus per sezoną tai yra po veiną vienu skynimu. Būna krūmas kur ir nei vieno neužaugina. tai iš kur tie 30kg.
gal kas auginate lauke, kiek būna jums?
Čia skaičiuoju ar geriau apsimoka auginti ar nusipirkti pomidorus nes daigai kainuoja, priežiųra o vaisių būna tiek pat.
PVZ 20 daigų nusiperkam už 20 Lt ir iš 20 daigų kiek gali būti derliaus.
Jeigu maksimoje už 20 lt išeina net 6,68 kg pomidorų. tai yra už tuos 20 lt pomidorų pakanka visai vasara nusipirkti tai kam vargti kam auginti be reikalo jeigu pliuso nebūna.
Tai ir skaičiuoju ar galima iš 20 daigų užauginti daugiau nei 7 kg pomidorųbiggrin.gif biggrin.gif
Šiltamyje galit nekomentuoti nes ten mačiau ant vieno krūmo po 20 kg per sezoną būna ir ten pomidorai žmogaus dydžio.
kalba eina lauke kur pomidorai iki kelių tai yra apie 40 cm būna ir būna 3-4 pomidorai ant krūmo per sezoną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvasia22: 29 gegužės 2014 - 14:04
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 29, 14:51)
o tokiu vesiu oru gerai purksti?  g.gif

Vat ir aš mislinu apie tą patį g.gif Rašo,kad geriausia purkšt ryte arba ūkanotą dieną.Diena,tai tinka,bet dėl tos vėsumos vat trydalioju. Nors +13, tai gal dar ir ne vėsu.O gal jau ir šalta ... Nu,kad ne karšta,tai faktas.

Mamkos,padėkit apsispręst dzūkelkom,a ax.gif Purkšt ar nepurkšt?
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 14:59)
tai kam vargti kam auginti be reikalo

pomidorus auginu pirmus metus, tai dėl derliaus jau čia pati cekavinaus, o va dėl to ar apsimoka, čia individualiai gal - sėklų ir daigų gavau dovanų, mainais į tai ko aš pati turėjau per daug, tik 3 pirkaus turguje... O auginu tai dėl įdomumo, sakau MB, kad noriu įsitikint, jog sugebu ne tik protinį darbą dirbt, bet ir žemelę knist ir šios vasaros tikslas man yra užaugint bent 1 pomidorą lotuliukas.gif be to, jei pavyks, tai žinosiu kur augo, kaip augo, kuo tręštas...
Pernai užauginau cukiniją, tai buvo metų įvykis thumbup.gif lotuliukas.gif braškės kelios užderėjo, va toks džiaugsmas man ir atsiperka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 15:02)
Vat ir aš mislinu apie tą patį g.gif Rašo,kad geriausia purkšt ryte arba ūkanotą dieną.Diena,tai tinka,bet dėl tos vėsumos vat  trydalioju. Nors +13, tai gal dar ir ne vėsu.O gal jau ir šalta ... Nu,kad ne karšta,tai faktas.

Mamkos,padėkit apsispręst dzūkelkom,a  ax.gif Purkšt ar nepurkšt?

A kaip su laiku pas tave? Neturi ką veikti ar tikrai purškimo reikia? g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 14:02)
Vat ir aš mislinu apie tą patį g.gif Rašo,kad geriausia purkšt ryte arba ūkanotą dieną.Diena,tai tinka,bet dėl tos vėsumos vat  trydalioju. Nors +13, tai gal dar ir ne vėsu.O gal jau ir šalta ... Nu,kad ne karšta,tai faktas.

taigi purkši, ne maudysi juos. Purkšk, kad būtų lengva dulksna. Tuoj nudžius ir tokiu oru. Nematau problemos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 29, 15:15)
va toks džiaugsmas man ir atsiperka  mirksiukas.gif

Tikrai atsiperka džiaugsmas, plius ekologiškas produktas bus. Tik renkuosi kas apsimoka auginti.
Manau jeigu 20 pomidorų užims man pusė daržo ir bus tie 6 kg kuriuos būčiau už daigų kainą ir maksimoje nusipirkusi, o į tą pusė daržo galbūt galėčiau pasėti šparaginių taigi koki du kibirai šparaginių bus.
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 13:59)

Jeigu maksimoje už 20 lt išeina net 6,68 kg pomidorų. tai yra už tuos 20 lt pomidorų pakanka visai vasara nusipirkti tai kam vargti kam auginti be reikalo jeigu pliuso nebūna.

o kam vaikus gimdyt, kam vargt, kam augint, jei pliuso nebūna.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 14:02)

šiltnamy juk šilčiau, ne +13. pats laikas, jei nori purkšt, paskui bus per karšta
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 05 29, 15:17)
A kaip su laiku pas tave?  Neturi ką veikti ar tikrai purškimo reikia? g.gif  lotuliukas.gif

Laiko turiu, bo viena koja sugedo.Nedirbsiu kelias dienas,tai galiu ant kitos kojos po šiltnamy straksėt ir žaist biggrin.gif Paskui nebus kadu...
O dėl purškimo.Nu,jei reik liet,nepaisant,kad drėgna,tai gal ir purkšt reikia,kol dar nelabai reikia mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 14:22)
Tikrai atsiperka džiaugsmas, plius ekologiškas produktas bus. Tik renkuosi kas apsimoka auginti.
Manau jeigu 20 pomidorų užims man pusė daržo ir bus tie 6 kg kuriuos būčiau už daigų kainą ir maksimoje nusipirkusi, o į tą pusė daržo galbūt galėčiau pasėti šparaginių taigi koki du kibirai šparaginių bus.

jei savam darže užaugintus prilygini maximiniams, tai pirk ir nevark. o kam iš viso daržą turi? juk ir šparaginių galima nusipirkt.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 15:25)
Laiko turiu, bo viena koja sugedo.Nedirbsiu kelias dienas,tai galiu ant kitos kojos po šiltnamy straksėt ir žaist   biggrin.gif Paskui nebus kadu...
O dėl purškimo.Nu,jei reik liet,nepaisant,kad drėgna,tai gal ir purkšt reikia,kol dar nelabai reikia  mastau.gif

Sakai nelabai reikia. bestraksėdama kai dėsi ant šono, po tavim kokie šeši pomidorai...., na nieko, turiu tris pažastis užmerkus, atiduosiu. straksėk. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 29 gegužės 2014 - 14:28
QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 13:59)
Keistas klausimas bet internete nerandu niekur info.

jei skaičiuojat tik piniginę išraišką, tai ne - neapsimoka pačiam auginti. Dar tręšt reikės, tik įkišus žemėn tikrai nesvietiško derliaus nebus. Laistyt reikės, jei lietaus nebus. O dar lauke, jei lietinga vasara, apsirgt gali ir likusio derliaus visai nebus.
Be to, daigas daigui nelygūs. Yra labai derlingų veislių, yra tokių, kurios nei per pusę tiek nederės.
Mes čia seniai nebeskaičiuojam, tai auginam išsišiepę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 14:59)

?iltamyje galit nekomentuoti nes ten ma?iau ant vieno kr?mo po 20 kg per sezon? b?na ir ten pomidorai ?mogaus dyd?io.
kalba eina lauke kur pomidorai iki keli? tai yra apie 40 cm b?na ir b?na 3-4 pomidorai ant kr?mo per sezon?.

Ne nu jus ir paklauset. Cia kazkas lygino pomidorus su vaikais. Tai kaip geriau apsimoka- savus augint ar karts nuo karto I kokius vaiku namus nulekt pasidziaugt?
O jei rimtai- niekas cia neaugina del apsimokejimo. Nemanau kad kuri nors ir skaiciavo ta apsimokejima smile.gif cia ligoniu palata. Pomidorai cia gyvenimo budas, o ne vargas biggrin.gif zodz ne toj temoj tokio patarimo uzklauset biggrin.gif

net tingiu vardint savu pomidoru privalumus pries maximinius. Net liezuvis nesivercia biggrin.gif

Del kiekiu- viskas priklauso nuo augintojos biggrin.gif cia tikrai yra tokiu kurios tu 30 kg vienu skynimu manau nuskintu smile.gif man asmeniskai laukiniai pomidorai augo iki (.)(.), derliaus buvo tiek pat kiek siltnamy, tik apsirgo anksciau. Bet buvo nepalyyyyyginamai sodresnio skonio uz mano pacios augintus tu paciu veisliu siltnaminius. Nu o jus su maximiniais sulyginot doh.gif
Atsakyti