Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų klubas

QUOTE(Dvasia22 @ 2014 05 29, 14:22)

matematika pareina biggrin.gif
Man apsimoka, vien todel, kad savo, o kad 3 pomidorai nuo krumo, idomu butu suzinoti, kokia veisle? Pernai auginau lauke 7 daigus berods, tai derliaus buvo tikrai nemazai, kelis kibirus priskyniau, per sezona, ne per karta! Niekas man nesusirgo, gal vieta dekinga, nes ir rukai velai pas mus prasideda, niekuom netresiau, net nepurskiau profilaktiskai, kazkaip tai pamirsdavau, tai prisiminus patingedavau, tiesa sakant, nelabai as juos ziurejau, naslaiteliai augo patys sau, nelaisciau ne sykio, kiek gaudavo lietaus, tiek. Symet ikisau tik 2, vietos daugiau patvory nebeliko, vyras vynuogem apsodino. Kazkur turiu nuotrauku laukiniu, bet tingiu dabar ieskoti.
O del maksiminiu, tai kaip cia galima lyginti, seniau dar pirkdavau, symet ne karto, geriau savo uzvakuotus suvalgysiu, na nebent tuos maziukus, kurie sioki toki skoni turi, kiti tai plastmasiniai, net kvapo nera. Ka cia befilosofuoti, savas, lieka savu ir taskas
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 29, 15:41)
šitos diskusijos mane išvis ligone daro, aš kasdien šitą temą paskaičius pasitaisau pomidorų su grietine

Savų blink.gif ?Nugi tikrai ryt purkšiu jau,bo tai visos aplinkui punta pilnom koserėm ,o pas mani špyga ir ta nedidelė špygelė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 14:58)
Nu,aš irgi šiemet tingiu,tai tik tokiom ir tręšiu.O kas kiek laiko tręši?

sodindama dėjau ir kokius du kartus dar duosiu, manau. Kai jau daug pomidorų kabės ir vėliau, kai aukštesnės kekės augs ir raus. Čia apie dcm'ą. O toliau matysiu, ką pomidorai pasakys.
Atsakyti
Kas per trumpinys -dcm?Kokia trąša,panelės-poničkos?Aš savuosius tik sodindama pyliau pelenų,kiaušinių l.trintų. ir palaisčiau po 3 savaičių-mėšlo,kaulažolės ir svog.lūkštų raugalu.Sėjau,kovo 9,bet dabat tik žydi...apie užuomazgas dar nelabai įsivaizduoju..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 05 29, 15:55)
aš irgi neskaičiuoju. Bet pomidorai man malonumas tik šiltnamyje  smile.gif  Lauke - nea.

Gerai pasakyta, tiesiog idealiai išreikšta tai, ką pati nujaučiau, ale niekaip iki galo nesuvokiau lotuliukas.gif Šiltnamyje- relaksas, lauke- užknisa biggrin.gif

Pasigirsiu, kad jau vienas penis užmezgė mažiuką kelių cm pomidoriuką, bet, pasiguosiu, kad 6 auginami daigai labai daug žiedų numetė per karščius unsure.gif

Atsimenu, seniau jūs daug kas augindavot kosmonautus ir tuos pačius penius. Dabar kažkaip nesimato, kad minavotumėt( čia žemaitiškai smile.gif ). Ar dar auginat, ar nepatiko ir atsisakėt?
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 05 29, 15:10)
Kas per trumpinys -dcm?

pavadinimas čia, ne trumpinys smile.gif
http://www.seklos.lt...rganines_trasos
Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 29, 15:15)
Atsimenu, seniau jūs daug kas augindavot kosmonautus ir tuos pačius penius. Dabar kažkaip nesimato, kad minavotumėt( čia žemaitiškai smile.gif ). Ar dar auginat, ar nepatiko ir atsisakėt?

kosmonautus auginu. Penių - ne, niekada neauginau.
Atsakyti
[quote=saintlina,2014 05 29, 16:16]
pavadinimas čia, ne trumpinys smile.gif
[url=http://www.seklos.lt/lt/DCM_bioorganines_trasos]http://www.seklos.lt/lt/DCM_bioorganines_trasos[/u

Aišku,pernai turėjau tomatams skirtų tos DCM linijos.Man tai netaip svarbu tos trąšos....svarbiau nuo ligų apsisaugoti,o ypač bijau kenkėjų ...pernai užkniso baltasparniai...juodai..
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 05 29, 16:15)

Aš šiemet abudu auginu.Pernai apšnekėjom,tai šiemet jau atmintinai viską žinom biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 05 29, 16:16)
pavadinimas čia, ne trumpinys  smile.gif
http://www.seklos.lt...rganines_trasos

Mano kitokia tara.Beje,nulėkiau pažiūrėt,tai va turiu DCM NPK 6-3-12 ,o ant kitos NPK 5-6-7.Nu ir kuris geresnis,kuriuo tręšt daba,a?Ant trečio universalaus,ne tik pomidorams,tai aplamai NPK 6-6-7+Me unsure.gif Vėl bardakas doh.gif Koks pas tavi tas raidynas su skaičiukais?Nors ,jei šitas,kur rodei,tai pirmas variantas 6-3-12.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 29 gegužės 2014 - 15:27
QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 15:24)
Koks pas tavi tas raidynas su skaičiukais?Nors ,jei šitas,kur rodei,tai pirmas variantas 6-3-12.

ne, manojo irgi šitam puslapy nėr. 1,5 kg pomidorams. Negaliu daba pasižiūrėt - kaime viskas. Nebent internete paieškot. Bet jau vakare, daba turiu išlėkt.
Atsakyti
o kur randat tokiu didesniu pakuociu pigiau ? pernai per pigu lt pirkau, tai gan pigiai gavosi jos man .

user posted image

Atsakyti
...pernai užkniso baltasparniai...juodai..

Gal pavyko juos nugalėt? Man niekaip. Pernai nujuodavo visas šiltnamis rudeniop... Kai nuroviau, deginau sierą, atrodo žuvo iki vieno, bet šiemet vėl keletą mačiau. verysad.gif Jie parskrenda iš lauko, nes matau ant kai kurių augalų. Jau taip nekenčiu šitų "mažylių".Neviltis...Gal tikrai kas žinot priemonių?
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2014 05 29, 17:52)
Jau taip nekenčiu šitų "mažylių".Neviltis...Gal tikrai kas žinot priemonių?

Benzinas.Viską suliet ir padegt su visu šiltnamiu biggrin.gif Ir tai ne 100 procentų...
Parašysiu vėliau,ką bandžiau pernai,daba išstriksiu ax.gif .Bet visai išnaikint nepavyko,tik sumažint .
Atsakyti