O dar- gal bandet kas sukt pomidoru stiebus ir leist ant zemes? As pernai uzpykus ant baobabo Black Cherry tai susukau stieba spirale pora kartu ir prie zemes priplojau. Iluzo vienoj vietoj, bet vede iki velyvo rudens dar. Tai siemet galvoju gal reik lenkt medi kol jaunas? O tai vel tie black cheriai gan aukstai pirmas kekes mezga
jau ir giliai sodinau atrodo... Po menesio stoga kelt prades...

QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 15:24)
Mano kitokia tara.Koks pas tavi tas raidynas su skaičiukais?
pas mani toks, kaip Lusasita įdėjo foto. Skaičiukų internete nerandu, o pakuotės neturiu dabar.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2014 05 29, 21:38)
O dar- gal bandet kas sukt pomidoru stiebus ir leist ant zemes? As pernai uzpykus ant baobabo Black Cherry tai susukau stieba spirale pora kartu ir prie zemes priplojau. Iluzo vienoj vietoj, bet vede iki velyvo rudens dar. Tai siemet galvoju gal reik lenkt medi kol jaunas? O tai vel tie black cheriai gan aukstai pirmas kekes mezga
jau ir giliai sodinau atrodo... Po menesio stoga kelt prades...

bandžiau. Bet labai stori stiebai buvo, bijojau sulaužyt, tai plačios tos spiralės gavosi. Šiemet irgi vieną bandžiau palenkt prie žemės, pažiūrėt, kaip pasiduoda - kad jau nelabai nori. Palikau ramybėj.
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 29, 22:38)
Vo cia tai naujiena, reikes isidemeti, tik ir man idomu, laistyti turbut nepakanka, reikia purksti?
Nu ir kokia čia tau naujiena daba

QUOTE(saintlina @ 2014 05 29, 23:00)
pas mani toks, kaip Lusasita įdėjo foto. Skaičiukų internete nerandu, o pakuotės neturiu dabar.
Ai,dzin.Turiu jau trijų rūšių,vis tiek ketvirtos nepirksiu šiemet

QUOTE(adija5 @ 2014 05 29, 22:06)
tai jau tikrai užteks to, ką turi

Vakar susinervinau galutinai. Arciausiai durų augančius pomidorus puola juodi amariukai su sparniukais ir be jų. Ką patarsite? Visokie antpilai su žaliu muilu veikia tik tam kartui...
nebuvo niekad taip....

QUOTE(Mičiko @ 2014 05 30, 05:55)
Vakar susinervinau galutinai. Arciausiai durų augančius pomidorus puola juodi amariukai su sparniukais ir be jų. Ką patarsite? Visokie antpilai su žaliu muilu veikia tik tam kartui...
nebuvo niekad taip....

neturėjau tokių. Bet jiems tikriausiai labai tiktų Gaudvilės pasiūlyta čilių ištrauka. Pala, tuoj surasiu daržo temoj, visai neseniai Adija specialiai man įdėjo

Va. Gaudvilė rašė, kad amarams, sraigėms ir čiulpiantiems tinka.
500ml H2O;
100gr maltų čili pipirų;
40ml augalinio aliejaus;
25ml muilo (be jokių kvapiklių, minkštiklių) ar žalio muilo.
Palaikyti 12-24val, nukošti ir 15ml skiesti 1l H2O.
Aš vis galvoju
jei nuo baltasparnių liet dilgėlių raugu ir dar neskiestu ir tokiu macniu, taigi gaunas nesvietiška azoto bomba
A nebus taip paskui, kad pomidorai pradės psichuot neįsisavindami kai kurių maisto medžiagų nuo azoto pertekliaus???

QUOTE(Alekto @ 2014 05 30, 06:14)
Aš vis galvoju
jei nuo baltasparnių liet dilgėlių raugu ir dar neskiestu ir tokiu macniu, taigi gaunas nesvietiška azoto bomba
A nebus taip paskui, kad pomidorai pradės psichuot neįsisavindami kai kurių maisto medžiagų nuo azoto pertekliaus???

bet Adija sakė, kad jai nepadėjo tas raugas. Tai ar verta tiek to azoto paduot?
Pamenu, kad daug ji visko išbandė ir ta kova tikrai nėr tokia paprasta.
O ką daro tie baltasparniai? Graužia, kramto, sultis čiulpia? Ar tik apšika?
Čia prieš kelis metus apie tas museles-amarus buvo kalba. Bet manau čiliukų "užpiltinė" geriausia šiuo klausimu bus.

Jei nepadeda muilai (dar ūkišką muilą išbandyk), nupurkšk koka kola... neblogas nuodas čiulpikams. Jei musytės veisiasi pačioje žemėje, palaistyk kalio permanganato tirpaliuku. Ir pomidorams gerai, ir musytėms blogai
http://gardenofeaden...n-tomatoes.html
Jei nepadeda muilai (dar ūkišką muilą išbandyk), nupurkšk koka kola... neblogas nuodas čiulpikams. Jei musytės veisiasi pačioje žemėje, palaistyk kalio permanganato tirpaliuku. Ir pomidorams gerai, ir musytėms blogai
http://gardenofeaden...n-tomatoes.html
Kreipiuosi į pomidorų augintojas su dideliu prašymu...
Mergaitės, gal kuri auginat senoviškus, derlingus pomidorus? Man reiktų sėklyčių (neskubiai ..
). Kažkaip ant paveldo patraukė...

Mergaitės, gal kuri auginat senoviškus, derlingus pomidorus? Man reiktų sėklyčių (neskubiai ..

QUOTE(rytorasa @ 2014 05 30, 07:58)
Kreipiuosi į pomidorų augintojas su dideliu prašymu...
). Kažkaip ant paveldo patraukė...

Aš turiu. Tik čia turbūt ne lietuviškos veislės bus. Mano a.a. močiutės. Vieni geltoni, greičiausiai vadinama churma. Kiti raudoni, ganėtinai nemažo dydžio vaisiai. Ūgis koks iki 170cm abiejų. Kai bus vaisiai, galėsiu foto įkelt.
QUOTE(Alekto @ 2014 05 30, 08:01)
Aš turiu. Tik čia turbūt ne lietuviškos veislės bus. Mano a.a. močiutės. Vieni geltoni, greičiausiai vadinama churma. Kiti raudoni, ganėtinai nemažo dydžio vaisiai. Ūgis koks iki 170cm abiejų. Kai bus vaisiai, galėsiu foto įkelt.