Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

QUOTE(Gabe @ 2007 07 17, 16:53)
man paciai sunku visa vaikyste buvo pritapti prie kitu vaiku  unsure.gif  Nepamirsiu niekad kaip bliaudavau namie, nes neturiu draugiu.. Paauglystes laikotarpiu visi bendraamziai irgi atstumdavo, mamai nedrysdavau pasiskusti, jog esu vienisa, nes mama daug dirbdavo, tevui nelabai idomu budavo, geriau alaus isgers.. is vis su mama nemegau kalbeti, nes bijodavau, kad issigalvos nesamoniu ir paskui reks ant manes arba neleis kazko.. 17-os rukyti pradejau, nes bandziau taip draugiu susirasti..  blush2.gif  ta zalinga iproti ir dabar turiu  verysad.gif  Norejosi kuo greiciau pabegti is namu, nes tevai nieko neleisdavo mano manymu ir labai kontroliuodavo.
Si pavasari labai sunerimau kai manoji uzsisklesti pradejo, ejau kartu pas psichologe, kalbejomies daug. Pasirodo ji meluodavo, nes manydavo, jog bausim, neleisim kazko. Vis bandom idiegti, kad pykstam ne del to, kad kazkas nesiseka, bet uz tai, jog meluoja arba nepasako.  Susigriebiau ir del laiko skyrimo vaikams  ax.gif  savaitgali bandau suorganizuoti kokia isvyka ar pramoga, kaip vaikai sako "suda malam"  lotuliukas.gif  (atleiskit uz issireiskima  4u.gif) Kazkiek padeda, atviresni tapo ir netgi tarpusavyje bendrauti labiau pradejo. Truputi sunkoka siemet, nes tenka man vienai uzsiimti ju pramogomis  verysad.gif Tetis del sveikatos sutrikimu nebegali ir nebegales ilgeliau su jais padukti ar pasivaikscioti, tad tenka man vienai pasitelkti fantazija..  cool.gif

Na ką gi, stiprybės jums. Gerai, kad tėvai laiku pastebi ko jų vaikams trūksta. Tada ir lengviau visiems pergyventi tą jų sunkųjį laikotarpį. Sėkmės jums ir stiprybės!!! 4u.gif
Atsakyti
vaikų rūkymo ir gėrimo mąstai dabar siaubingi. Viskas prasideda nuo "chebros", kurioje norima pritapt. O tos "chebros" norima dėl populiarumo siekimo. o iš kur jis? iš niekur kitur, kaip iš mūsų visuomenės:tv show ir pan kur visi tik ir siekia populiarumo. dar vienas dalykas propaguojamas tuose show tai rūkymas ir visokie sidriukai ir pan, matai kaip elgiasi kiti, kad jiem linksma, taip susiformuoja visokie stereotipai apie visokius žalingus įpročius.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2007 07 27, 21:54)
vaikų rūkymo ir gėrimo mąstai dabar siaubingi. Viskas prasideda nuo "chebros", kurioje norima pritapt. O tos "chebros" norima dėl populiarumo siekimo. o iš kur jis? iš niekur kitur, kaip iš mūsų visuomenės:tv show ir pan kur visi tik ir siekia populiarumo. dar vienas dalykas propaguojamas tuose show tai rūkymas ir visokie sidriukai ir pan, matai kaip elgiasi kiti, kad jiem linksma, taip susiformuoja visokie stereotipai apie visokius žalingus įpročius.

nevisai tiesa. nereikia jokių tv show, kad norėtųsi būti mėgstamam, pripažintam, turėti draugų ir linksmintis.
o geriama ir rūkoma todėl, kad į šią "veiklą" suaugusiųjų tarpe žiūrima labai teigiamai. naivu sakyt "vaikai negerkit, tai nesveika" kai tuo tarpu tegyvuoja alaus šventės ir sidro vakarėliai.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 07 30, 10:01)
nevisai tiesa. nereikia jokių tv show, kad norėtųsi būti mėgstamam, pripažintam, turėti draugų ir linksmintis.
o geriama ir rūkoma todėl, kad į šią "veiklą" suaugusiųjų tarpe žiūrima labai teigiamai. naivu sakyt "vaikai negerkit, tai nesveika" kai tuo tarpu tegyvuoja alaus šventės ir sidro vakarėliai.

kaip tai nera? kad ir tas pats meiles trikampis, arba dabar "kitas" ? tame kitame, keikiasi kolioja vos ne vieni kitus, meiles tyrikampyje vos tik kur isvaziuoja, geria sidriuka ir pan, jiem linksma, o kodel gi ne?
Atsakyti
QUOTE(Gabrieele @ 2007 07 30, 11:44)
kaip tai nera? kad ir tas pats meiles trikampis, arba dabar "kitas" ? tame kitame, keikiasi kolioja vos ne vieni kitus, meiles tyrikampyje vos tik kur isvaziuoja, geria sidriuka ir pan, jiem linksma, o kodel gi ne?

gal ir taip, bet visi tie realybės šou atsirado vos prieš keletą metų. o paaugliai girtaudavo ir iki to.
Atsakyti
na apie "kitas" išvis patylėsiu...visiškai iškreipiamos bet kokios moralinės, etinės ir visos kitos normos.... Dios, na, taip, juk tyrimai rodo, kad gyvename alkoholikų visuomenėje, tad ko besitikėt iš paauglių. Bet prieš kelis metus dar ne tkiais mąstais paaugliams alkoholis ir tabakas buvo neatsiejama "linksmybių" dalis. Turbūt dažnai tenka išvyst kur nors prie mokyklų rūkančius net ir kokius penktokus...
Atsakyti
savaitgalį buvau Klaipėdoj Jūros šventėje. tai žinot, nusivyliau. pagrindinis akcentas -- alus. toks vaizdas, kad visi žmonės išlėkė į gatves kad iki soties prisigert alaus. nyku. juolab kad teko būti užsienyje panašių maštabų šventėse, tai ten visai kitokie akcentai -- ar tai karnavalas, ar atrakcionai, ar mugės. o alkoholis ten kur jam vieta -- kavinėse ir parduotuvėse. būna kelios vietos, kur parduoda kažką stipresnio, bet ne taip masiškai. nes į miesto šventes žmonės ateina kažko pamatyt, kažką nusipirkt. o išgert gali bet kada namie ar bare.
Atsakyti
Taip ir maniau, kad Jūros šventė taip atrodys... na, visos šventės pas mus būna masiniai pagėrimai. "nuostabus" pavyzdys augančiajai kartai. Dar viena problema, kad tenka dažnai pamatyt, kad alkoholį perka patys nepilnamečiai ir pardavėjos reta kuri asmens dokumento paprašo.
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2007 07 30, 19:06)
Taip ir maniau, kad Jūros šventė taip atrodys... na, visos šventės pas mus būna masiniai pagėrimai. "nuostabus" pavyzdys augančiajai kartai. Dar viena problema, kad tenka dažnai pamatyt, kad alkoholį perka patys nepilnamečiai ir pardavėjos reta kuri asmens dokumento paprašo.

kai tokia minia, tai tom vargšėm pardavėjom toks tempas, kad joms ne iki dokumentų reikalavimo. be to, nepilnamečiam nuperka jau pilnamečiai draugai.
liūdna, kad šventės esmė gėrime. vaizdelį tokį autobuse mačiau. sėdi šeima -- moteriškė, du sūnūs (apie 12 metų), ir vyras. iš pažiūros kultūringi žmonės, tik tėvas gatavas. tai kai jie ruošėsi išlipt, moteriškė sako sūnui: "Andriuk, paimk išnešk tėvą."
va taip šeimos švenčia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 30 liepos 2007 - 19:20
na, aš pavyzdžiui esu abiturientė būsima ir į tai, kad aš negeriu su klasiokais prieš porą metų žiūrėdavo kaip į fool.gif dabar mūsų gretos padaugėjo, bet pvz jei klasės balius pagėrimas, tai jau ir nebesivargna mūsų kompanijos kviest
Atsakyti
Ir vėl stengsiuos paprašyti jūsų pagalbos.
Man 12 metų.
Neseniai [prieš 3-4 dienas] buvau susitikus su geromis draugėmis, kurias seniai mačiau ir t.t. Galvojau šiaip smagiai pasibūsime ir viskas bus gerai. Bet pasirodo jos visos jau seniai rūko ir pasiūlė man. Aš aišku išdrįsau ir gavos taip, kad surūkiau 6-7 cig. Dabar labai gailiuosi ir nežinau ką daryt, nes svarbiausia tai, kad kaip tik susirgau ir mano liga gali pereit į plaučių uždegimą, o tada, aišku, reikės daryt rentgeno nuotrauką.
Bijau, kad mama gali pamatyti, kad rūkiau ir nežinau ką daryt. Ką patartumėt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(little_flower @ 2007 09 22, 19:55)
Ir vėl stengsiuos paprašyti jūsų pagalbos.
Man 12 metų.
Neseniai [prieš 3-4 dienas] buvau susitikus su geromis draugėmis, kurias seniai mačiau ir t.t. Galvojau šiaip smagiai pasibūsime ir viskas bus gerai. Bet pasirodo jos visos jau seniai rūko ir pasiūlė man. Aš aišku išdrįsau ir gavos taip, kad surūkiau 6-7 cig. Dabar labai gailiuosi ir nežinau ką daryt, nes svarbiausia tai, kad kaip tik susirgau ir mano liga gali pereit į plaučių uždegimą, o tada, aišku, reikės daryt rentgeno nuotrauką.
Bijau, kad mama gali pamatyti, kad rūkiau ir nežinau ką daryt. Ką patartumėt?  blush2.gif

partarčiau mintinai išmokti įspėjančius užrašus ant cigarečių pakelių.
antras dalykas - mesk rūkiusi, ir nebandyk niekada daugiau.
po 6-7 cigarečių pokyčių plaučiuose neatsiranda.o kad jų neatsirastų nepradėk vėl nesąmonėmis užsiiminėti.
tu gi šaunuolė, galėtum rasti ir geresnių užsiėmimų negu 12 metų rūkyti mirksiukas.gif
Atsakyti