sėkmės
na, visu pirma galima būtų pasakyt, kad rūkantis žmogus, o ypač jaunas žmogus ir ypač panelė atrodo labai negražiai. Ir daugelio vaikinų rūkančios merginos vaizdas tikrai nevilioja. Galima būtų paminėt ir sveikatos problemas, kurias sukelia rūkymas, bet turbūt ji puikiai ir pati tą žino ir vistiek jai jos nerūpi (iš patirties galiu pasakyt, kad rūkančiojo dažniausiai tai nepaveikia). Na, galima būtų pakalbėt apie nemalonų kvapą iš burnos ir šiaip parūkius "kvepia" tabaku, o tas kvapas tikrai nieko nežavi, apie gelstančius dantis, veido odą, kuri rūkant praras skaistumą ir pan.. Visgi ji mergina, ir nori atrodyt graži ir patraukli, o rūkymas jos nepapuoš.
sėkmės
sėkmės
Aš manau, kad šešiolikos metų žmogus jau žino apie visas rūkymo sukeliamas pasekmes.
o ir greičiausia tas rūkymas čia yra būdas būti tokiai kaip visi kiti, manau tarp jos draugų atrastumėte ne vieną ir ne du vaikus rūkančius, o tokiam amžiui atsilikti nuo "chebros" ne fasonas gi
Žinoma, visų pirma reikia kalbėtis, ne auklėjamuoju ar smerkiančiuoju tonu, o draugiškai, nors prisiminus save tokio amžiaus, tai tada aš atrodžiau pati protingiausia sau... Ir dar klevo lapus valgydavau, kad neužsiuostų kvapas
Žinoma, visų pirma reikia kalbėtis, ne auklėjamuoju ar smerkiančiuoju tonu, o draugiškai, nors prisiminus save tokio amžiaus, tai tada aš atrodžiau pati protingiausia sau... Ir dar klevo lapus valgydavau, kad neužsiuostų kvapas
QUOTE(Lithium @ 2007 10 18, 16:21)
na, visu pirma galima būtų pasakyt, kad rūkantis žmogus, o ypač jaunas žmogus ir ypač panelė atrodo labai negražiai. Ir daugelio vaikinų rūkančios merginos vaizdas tikrai nevilioja. Galima būtų paminėt ir sveikatos problemas, kurias sukelia rūkymas, bet turbūt ji puikiai ir pati tą žino ir vistiek jai jos nerūpi (iš patirties galiu pasakyt, kad rūkančiojo dažniausiai tai nepaveikia). Na, galima būtų pakalbėt apie nemalonų kvapą iš burnos ir šiaip parūkius "kvepia" tabaku, o tas kvapas tikrai nieko nežavi, apie gelstančius dantis, veido odą, kuri rūkant praras skaistumą ir pan.. Visgi ji mergina, ir nori atrodyt graži ir patraukli, o rūkymas jos nepapuoš.
sėkmės
sėkmės
tas nelabai galioja
labai daug matau merginų pešančių dūmą kartu su bernais, ir visi jie patenkinti. viena mano pažįstama, kai jai koks vaikinas pasakydavo kad rūkanti mergina nepatraukli, vis atšaudavo "o aš nesiruošiu tavo mergina būti".
ir tas tiesa, kad šešiolikos metų žmogus pakankamai suaugęs, kad žinotų rūkymo "už ir prieš".
QUOTE(katuka @ 2007 10 18, 09:50)
Aš manau, kad šešiolikos metų žmogus jau žino apie visas rūkymo sukeliamas pasekmes.
o ir greičiausia tas rūkymas čia yra būdas būti tokiai kaip visi kiti, manau tarp jos draugų atrastumėte ne vieną ir ne du vaikus rūkančius, o tokiam amžiui atsilikti nuo "chebros" ne fasonas gi
Aš buvau įsigudrinus cigaretės pirštais nelaikyti rūkant. Dažniausiai lauke rukydavom, tai cigaretę su perlenkta šakele laikydavau. Taip neįsigerdavo dūmų kvapas į pirštus ir mama niekad neužjausdavo
Niekas man nepadėjo, nei griežti tėvai, nei pamokslai, kaip rūkiau nuo 14 taip ir rūkau 27 metų būdama. Pertrauka tik per nėštumus ir maitinimus
O rukyti žinoma pradėjau pasekus chebros pavyzdžiu
Mes su vyru jau dabar galvojam kaip reikės panas auklėti. Gyvenam Amerikoje, o čia paaugliams žolę rukyti tas pats, kas man paauglystėje cigaretes. O visos bėdos nuo žolės ir prasideda
Papildyta:
QUOTE(Lithium @ 2007 10 18, 09:21)
sėkmės
sėkmės
Ta mergaitė nekreips dėmesio į tokį pamokslą jei ji jau rimtai įnikus rukyti. Žinai kiek aš tokių girdėjau per savo rukymo stažą
Jei ji dar pačioje padžioje "nereguliari" rukytoja, tai dar galim kažkaip perkalbėt, bet tikrai ne tuo, kad berniukai nemylės
Papildyta:
QUOTE(little_flower @ 2007 09 22, 12:26)
Pabandžiau. Nepatiko. Ir viskas. Šlykštu. Fui.
man dabar labai knieti viską išbandyt, tad iš manęs mama nieko gero gali nelaukt

man dabar labai knieti viską išbandyt, tad iš manęs mama nieko gero gali nelaukt
Tik nepradėk visko iškart bandyti, nes paskui nebeturėsi ką veikti. Jei rimtai, tai aš manau, kad nebūtina gyvenime viską bandyti. Pabandžius narkotikų, gali susigadinti gyveimą ir sau ir artimiesiems. Gal dar pabūk vaiku. Parūkei ir gana eksperimentų bent 3 metams į priekį
Draugės mergiotė beveik 14 metų rūkyt pradėjo... Jau velnių rašyta nerealiai, aš (esu krikšto mamka jos) pati su ja kalbėjau ilgai, n pavyzdžių pateikiau, pati matė kaip skausmingai miršta žmonės nuo plaučių vėžio, bet tai jos niekaip nesustabdė nuo rūkymo. Sakė rūkė ir rūkys, nes visa jos chebra rūko... Ir jai juokinga kai sakoma, kad negražiai atrodo rūkanti mergaitė, sako "Na tai nežiūrėk, jei tau negražiai atrodo, man tai normalu". Manau vienintelė išeitis - izoliacija nuo jos chebros, bet kur tu čia per mokslo metus izoliuosi... Būtų vasara, tai išvežei į vienkiemį ir ramu, o dabar...
man 16. pirma karta bandizua gal pries 6 metus... pora dienu su klasioke pabuvom "kietos", nes rukem.
patiko.
po poros metu su kita drayge irgi pora dienu parukem "ant prikolo". ir viskas.
tai buvo tik du kartai, kai rukiau.
jei neskaiciuosim vieno kapinese..
bet galiu pasakyt viena: priprast imanoma, bet jei nori, galima ir atsisakyti
rūkymas žudo
patiko.
rūkymas žudo
QUOTE(Gegytė @ 2007 10 20, 14:52)
man 16. pirma karta bandizua gal pries 6 metus... pora dienu su klasioke pabuvom "kietos", nes rukem.
patiko.
rūkymas žudo

patiko.
rūkymas žudo
Matai, aš pirmus rūkymo metus sau ir kitiems įrodinėjau, kad esu visiškai nepripratus ir jei panorėsiu, neberukysiu. Dėja, rūkau 13 metų ir nesugebu mesti
bet as nerukau.
per visa gyvenima maximum 10 cigareciu esu surukiusi.

ir beto savo santaupas kur kas mieliau leidžiu karoliukams ar knygoms.
QUOTE(Gegytė @ 2007 10 20, 15:04)
bet as nerukau.
per visa gyvenima maximum 10 cigareciu esu surukiusi.

Ir šaunuolė
QUOTE(Grazuolytea @ 2007 10 21, 16:01)
Sveikos,mamos.Mano vienai vyresniajai dukrai 16 metu suėjo.Ji ginčijasi,kad draugės geria alkogolį,rūko ir kt.Jinai tokia pati nori būti.Tada nuo šio laiko ji tapo alkoholike ir rūkale.
Ką man daryti?Padekite 
Kažkaip įdomiai čia
Gal nuo čia ir reikėtų pradėt kažką keisti. Kai atras savyje kitų vertybių, kuriomis gali pasipuikuoti, pakils pasitikėjimo savimi jausmas, savivertė, nebereiks niekam savo vertės įrodinėti tokiu kvailu būdu.
nepagavau bajerio
jinai čia taip pareiškė, ar kaip suprast?
jinai nori pabandyt, ar jau bando? jei bando, tai kaip ir savaime suprantama. be to, pabandžius galima juk suprast kad nepatinka. yra N žmonių kuriems nepatinka alus. neskanu ir viskas. man pvz. nepatinka rūkyt. nors ir pabandžiau 13 metų, ir daug pažįstamų rūkorių.
jinai nori pabandyt, ar jau bando? jei bando, tai kaip ir savaime suprantama. be to, pabandžius galima juk suprast kad nepatinka. yra N žmonių kuriems nepatinka alus. neskanu ir viskas. man pvz. nepatinka rūkyt. nors ir pabandžiau 13 metų, ir daug pažįstamų rūkorių.