Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis, rūkymas, narkotikai, klijai

4u.gif Tai tikrai nelengva situacija. Mes augindami vaikus norime jiems visa ko geriausia, trokštame matyti juos tobulus. Tačiau gyvenimas visur įveda savitas korekcijas ir žiū blink.gif , dažnai būna, kad gerų tėvų vaikai nueina šunkeliais, o kokių amžinų pijokėlių atžala kabinasi į gyvenimą niekieno nepadedama ir savarankiškai pasiekia mokslo ir karjeros aukštumų ( tarkim Vilniaus meras p. Zuokas ir t.t). Manau, kad gebėjimas rasti bendrą kalbą ir pasitikėjimas čia gali kažkiek pagelbėti. Tačiau, kad ir kiek bemoralizuotume, paaugliai dažniausiai linkę mokytis iš savo o ne svetimų klaidų. O ir kažkokių idealų, kurie skatintų blaiviai ,motyvuotai ir atsakingai žvelgti į ateitį nebeliko. Pažiūrėkime kas dedasi aplinkui: filmuose, laidose ir gyvenime rūkalai, svaigalai , seksas liejasi laisvai. schmoll.gif tai kaip tam jaunam žaliam žmogui atsirinkti kur kas ir kaip. g.gif
Atsakyti
Tikra tiesa, kartais jauciuosi, kad ko galejau, to dukra ir ismokiau, o dabar belieka tik ziureti- skes ji ar plauks.
Atsakyti
mamai patarimas - tiesiog apsiraminti. Jokiu uzdarymu namuose ir pan, nes paskui kaip nutruks, tai nutruks.
as pati myliuosi nuo 16 metu, 15 metu pradejau rukyti zole, ir dar dabar retsykiais parukau. nu alkoholis perdaug niekad netrauke, bet alaus, sidro, kokteiliu visokiu megstu isgert, bet geriu saikingai. Tik va rukau daug. Rukyti pradejau nuo 14 metu tai taip ir iki dabar nemeciau. Jau 6 metai mano rukymo stazas. Na apie seksa ir zole mama nieko taip ir nesuzinojo - mokejau sleptis ir viska dariau su protu. del gerimo problemu neturejau nes tiesiog nebuvau megeja didele ir man gerti nedraude. O del cigareciu tai pykciai prasidejo nuo 15 metu. Irgi meluodavau is pradziu kad tik pabandziau, paskui kad drauge dave pasaugot pokeli kaip rasdavo. Bet nieko negelbejo. dabar tai tik papriekaistauja, bet tai man 21 metai tuoj bus, tai ka jau bepasakys blush2.gif
nu mokslai niekad man nekentejo, visada buvau prie geresniu, nors pamoku nelankydavau ypac paskutiniais metais. bet 12 klases pabaigoj vidurkis buvo 8.6 , egzus issilaikiau valstybinius 75 - 80 % , istojau i VDU ir dabar sekmingai studijuoju biggrin.gif

taip kad jei jusu dukra viska daro su protu tai nemanau kad verta kelt problemu. nepades visvien. tiesiog stebekit kaip jos pazymiai, pasidomekit ka planuoja ateity ir pan. paprasciausiai pasidomekit ar saugosi jinai, nu siaip tai viskas ka jus galit padaryti, nes jokie draudimai nepades. Tik sukomplikuos jusu tarpusavio santykius.
Atsakyti
Lengva pasakyti... Nezinau, kokiais liberalais tevai turi buti, kad nieko nedarytu, matydami kaip dukra pati sau gyvenima griauna.
Atsakyti
Mano manymu geriau nedrausti , juk uždraustas vaisius - saldesnis.
Atsakyti
na tikrai kebli situacija blush2.gif pati buvau iš tų ,su kurtiom tėvai jokių problemų neturėjo, buvo toks momnetas kai jie tiesiog mane varu varė pabūt su draugais, nueit į šokius doh.gif buvo toks periodas beje 11-12 klasėje, kai be draugų gyvent negalėdavau smile.gif nuo penktadienio iki sekmadienio tik miegot namo teparkeliaudavau, tačiau turėjau savus principus, todėl nei rūkiau, nei gėriau, nei mylėjausi... nereikėjo man kažkaip viso to smile.gif o dabar tenka pij kokių vaizdų pamatyt, esu iš gana nedidelio miestelio kur visi vieni kitus pažįsta... baisu... 12-13 metų panelių jau patirtis tokia, kokios aš būdama 21 neturiu...nežianu net ką jų tėvam būtų patart, bandyt niekur neleist, bet ar tik nebūtų dėl to blogiau.. o žiūrėta kaip vaikas rutasi žemyn ir ne itin gera išeitis.... gal atviras pokalbis būtų pati geriausia išeitis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 09 25, 18:39)
Lengva pasakyti... Nezinau, kokiais liberalais tevai turi buti, kad nieko nedarytu, matydami kaip dukra pati sau gyvenima griauna.

O gal ji tai daro su protu, ir viskas taip baisu atrodo tik tau? As tai savojo nesusigrioviau, nes masciau paprasciausiai, ir visam buvo ribos. Tik tiek kad tos ribos skyresi nuo mano tevu ribu....
Atsakyti
Man rodos, geriau kazka daryti dabar kol dar galima ka nors pakeisti, negu paskui visa gyvenima save kaltinti.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2006 09 25, 20:50)
O gal ji tai daro su protu, ir viskas taip baisu atrodo tik tau? As tai savojo nesusigrioviau, nes masciau paprasciausiai, ir visam buvo ribos. Tik tiek kad tos ribos skyresi nuo mano tevu ribu....

Noreciau su tavim pakalbet kai turesi savo vaiku schmoll.gif Labai lengva kalbet is savo varpines praejau ir as ta laikotarpi ,bet man nereikejo apsisaugojimo priemoniu mane turejo gerbt nors ir tekejau nescia vaikas buvo musu pasididziavimas ir meiles vaisius 4u.gif O apie zole is vis patyliu tongue.gif
Atsakyti
Nežinau,kokios akmenų kriušos sulauksiu iš jūsų ant savo galvos,bet beskaitydama jau nesusilaikiau.
A š pati buvau velnių priėdus.Tėvai irgi labai jau tolerantiškai žiūrėjo į mane,kalbėjo ir t.t. Na,barė,aišku.Nu ir kas?Nusispjoviau ir toliau ėjau.O žinot,ko aš dabar gailiuosi,kad jie nepadarė?NEPAĖMĖ MAN GEROS LAZDOS IR LABAI GERAI NEIŠKARŠĖ KAILIO.
Juokas ima skaitant.Tėvai rūpinasi,kad jų 14-15 metų vaikas pasigertų namie saugiai pirmą kartą.Atsipeikėkit.Juk jie dar vaikai.Darbo jiems daugiau duot,kad šlaistytis ir nesąmonių prisigalvoti neturėtų kada.O tai ,kaip apsidairai,tai tik šlitinėja papilkėję vakarais ir dairosi durnom akim.O paskui ,namo grįžę makaronus kabina.Iš savo patirties tai žinau.Turiu tikrai nemažai pavyzdžių aplinkui,kaip paaugliai buvo auklėjami priešingais metodais,kaip kad forume kalbama,ir problemų tėvai neturėjo ir puikiais žmonėm išaugo.-oi,kalbėti su jais reikia,,kad pasigertų saugiai pirmą kartą.Gal dar ir sekso pamokyti?Užtai jie paskui ir nežino,kas darosi.Aišku,reikia ir kalbėti ir įsiklausyti ir suprasti.Bet iki sveiko proto.14,15,16 METŲ.dAR JUK VAIKAI JIE.Jau dideli,bet dar vaikai.
Atsakyti
Prilupti sesiolikmeti su lazda- ne ka geresnis patarimas uz leidima girtuokliauti tevu prieziuroje, taip ir uz grotu atsidurti galima.
Atsakyti
QUOTE(bulba @ 2006 09 27, 05:30)
Prilupti sesiolikmeti su lazda- ne ka geresnis patarimas uz leidima girtuokliauti tevu prieziuroje, taip ir uz grotu atsidurti galima.

Už ką?Kad savo pablūdusį vaikį paauklėjai?Nejuokink.Jeigu jau daauklėta iki tiek,kad tėvams ir savo šeimai ne tik pagarbos nėra,o dar ir šitaip,tipo tokios problemos gausis,tai aš aplamai neturiu žodžių.Tuoj ir pabarti ir pamokyti nebus galima..Teisingai,tėveliai. biggrin.gif Toliau taip,tai tuoj vakare nė gatve praeiti neis.
Atsakyti