Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(saintlina @ 2014 07 20, 19:28)
pajudėjo ir mano Romanescos. Pilni krūmai primegztų. Jei apgavot ir bus neskanios, baika - kalakutai jas vertina, pasirodo. Tiesa, tada mama keptom cukinijom juos vaišino  biggrin.gif
Arbūzai nukvėšo  blink.gif  Užmegztus nudžiovino, naujų nėr nė vieno  blink.gif  Šiaip gražūs, išbujoję. Ką beveiksi, lauksiu, kada susimylės..

O mano arbūzas prinoko toks kiaušinio dydžio biggrin.gif , laukiau kada augs, o jis trūko: vidus rausvas ir kelios sėklos jau rudos doh.gif Ot tai derlius biggrin.gif
Kiti irgi žydi tuščiais žiedais, tik vienas užsimezgęs auga smile.gif
Atsakyti
jus cia sakot cukiniju 2-6 krumai, o pas mane 8 geltonu ir 8 zalu krumai, dar 8 moliugu krumai doh.gif lotuliukas.gif kai viskas prastai dygo tai ir cia nieko gero nesitikedama suvariau visas kiek turejau. dar vienas pakelis cukiniju nesudygo, na ir aciu D lotuliukas.gif galesiu uosvienes vistas vaisint, gal kiausiniu duos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 20, 19:28)
pajudėjo ir mano Romanescos. Pilni krūmai primegztų. Jei apgavot ir bus neskanios

Baik tu,žiauriai skanios.Jei cukinijas mėgsti user posted image.Nors tikrai man skanesnės už geltonas ir apvalias ,kiek aplamai ta cukinija gali būt skani.
Ryt virsiu mūsų sriubą.Informuosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2014 07 20, 21:22)
jus cia sakot cukiniju 2-6 krumai, o pas mane 8 geltonu ir 8 zalu krumai, dar 8 moliugu krumai doh.gif  lotuliukas.gif kai viskas prastai dygo tai ir cia nieko gero nesitikedama suvariau visas kiek turejau. dar vienas pakelis cukiniju nesudygo, na ir aciu D lotuliukas.gif galesiu uosvienes vistas vaisint, gal kiausiniu duos biggrin.gif

ahahha lotuliukas.gif
turiu viso 6 vienetus, net kaimynus pasitelkus i kompanija nespeju naikinti, nors visa savaite sedejau ant cukiniju dietos. ruoskit sunkvezimi- bus ka i turgu vezt.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 20, 23:06)
Ryt virsiu mūsų sriubą.Informuosiu  biggrin.gif

gal pusryčiams virei? Nors gali neskubėt virt. Mano turtas kaime liko, vistiek negalėsiu pult virt, kai pasakysi, kad dieviškai skanu buvo smile.gif
Atsakyti
Aš viriau nesenai yerenos įdėtą cukinijų sriubą, tik dėjau giretinę vietoje jogurto ir mėtų su citrinom neturėjau, bet dėjau morkyčių. Labai skani ir greitai pasidarnti sriuba thumbup.gif Ačiū.
Atsakyti
Patarkit del melionu g.gif Nenugenejau as ju, o pririsau pagrindine saka, taip kaip agurkus. Auginu siltnamyje. Dabar prileista pilna soniniu, ka man su jomis daryti, sabakstynas toks darosi, o melionu nera. Yra keli mazulyciai uzmegzti. Siandien galvoju isgenesiu, pradejau, bet nezinau kur ten ka dabar pjauti ir ar bepades...
Atsakyti
Patarkit, kuo purksti moliugus nuo amaru? doh.gif Kazkokia nesibaigianti kova man su tais parazitais...

Turiu pasisodinusi du daigus moliugu, bet tai tik viena Marinos uzuomazga teauga. Kazin kas jiems negerai, kodel nemezga nors ir moterisku ziedu pilna g.gif Gal man reikejo juos paciai "apdulkinti"? g.gif Sakau gal bitutes ten nepraskrenda, nes as moliugu virkstas metu i vienu kruva, neleidziu moliugams laisvai plestis i sonus, nes jau nebera kur blink.gif Nezinojau, kad jie tiek vietos uzima, jau visa mano mini darzeli apaugo blink.gif
Atsakyti
vaidastep, įdėjau tam skirtoje temoje

NERA, smagu girdėti, kad patiko. Mėtos ir citrina suteikia šiai sriubai gaivumo bei "šalčio".

nendrik, gal maisto trūksta ar bičių, jei moteriški žiedai yra, bet rezultato nėra? Gal per tanku ir vabalai nemato žiedų tame šabakštyne? Moliūgas tai ne kompaktiška cukinija, kiekvienai veislei turi būti išlaikyti bent jau minimalūs atstumai (kvadratūra privalo būti nurodyta ant sėklų pakelio), kad išleidžiamos kasos neokupuotų viso likusio daržo. Iki rudens dar min. 1.5 mėn, dar ilgės ir tankės augalai, o Jūsų daržas jau dabar apaugęs... Išeitys dvi: arba pastoviai trumpinate moliūgus (bus tik viena Marina) ir turite kitų daržovių, arba kitas aukojate dėl moliūgų derliaus.
Dėl amarų nepadėsiu.

Pasigirsiu, esu labai patenkinta Golden Nugget veisle. Krūmelis mažesnis už standartinę cukiniją, turi jau po du briaunuotus moliūgėlius gero greipfruto dydžio, kurie jau po truputį raudonuoja.
Atsakyti
Merginos, turiu klausima-ar gali moliugas jau dabar but sunokes? Usiki kuri pasidares oranzinis oranzinis, knieti jau ji puodan det, bet nesunokusio nenoriu..Ir-kuo dabar galima butu patresti moliuga? Primezga uzuomazgu,ir visos nudziuva,speju, maisto medz truksta:(

Pasidalinsiu, ka su cukinijom darau - supjaustau plonomis riekelemis,primarinuoju su megiamais prieskoniais, palaikau pora -tris val saldytuve, sultis nupilu ir kepu tuos gabaliukus apvoliojusi tesloje is kiausinio ir miltu. Tada iskeptas sluoksniuoju su isspaustu cesnaku. Skaniausios kita diena, su pomidorais ir juoda duona, nors ir be ju skanu.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 07 21, 11:52)
Patarkit del melionu g.gif Nenugenejau as ju, o pririsau pagrindine saka, taip kaip agurkus. Auginu siltnamyje. Dabar prileista pilna soniniu, ka man su jomis daryti, sabakstynas toks darosi, o melionu nera. Yra keli mazulyciai uzmegzti. Siandien galvoju isgenesiu, pradejau, bet nezinau kur ten ka dabar pjauti ir ar bepades...

Pagrindine saka reikejo nugnybti, po 4-5 tikru lapeliu, vaisiai auga ant soniniu saku, jas ir reiketu risti, tik daug palikti nereiketu, neismaitins
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 07 13, 22:48)
Kada moliūgas sunokęs?

1. moliūgo kotelis turi būti sumedėjęs;
2. jei odelė kieta (nagu neprasispaudžia)- moliūgas sunokęs ir tinkamas sandėliavimui.

vilnera, nepatingėkite perskaityti pirmojo puslapio mirksiukas.gif Be to, moliūgai turi išgulėti savo, norint išgauti geriausias jų savybes.

Atsakyti