Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

šiemet viską valgau ir valgysiu pati, niekam nebeduosiu-bus per daug, išmesiu. Sodinau tiek, kad patiems užtektų. Nusibodo dalint, net ačiū nebepasako, ką kalbėt apie padėjimą sodinant bulves ar ravint daržus cool.gif
užmuša "žinau, kad turi, duok" cool.gif cool.gif

o žemėj kapstytis man patinka biggrin.gif

ir cukinija turi savo skonį-reik tik mažiukę žalią pagriaužt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 07 17, 22:06)
lauke netikėtai nelauktai mezgasi Emir melionai  cool.gif

Eina sau ax.gif Mano net į šiltnamy perkelti dar nieko neižbezdėjo.Nu,man melionai gardūs beveik tiek ,kiek ir cukinijos,bet geriau turėti,negu neturėti biggrin.gif
QUOTE(jurginėlis @ 2014 07 17, 22:08)
ir cukinija turi savo skonį-reik tik mažiukę žalią pagriaužt mirksiukas.gif

Aha,jei visą dieną nieko nevalgyt,tai net labai skanios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 22:25)
Eina sau  ax.gif Mano net į šiltnamy perkelti dar nieko neižbezdėjo.Nu,man melionai gardūs beveik tiek ,kiek ir cukinijos,bet geriau turėti,negu neturėti  biggrin.gif

jie tai žino užtad ir nedera cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2014 07 17, 22:49)
jie tai žino užtad ir nedera  cool.gif

Tai taip išeina,kad cukinijos glušos g.gif ?Aguročiai pernai visai berazūmiai buvo biggrin.gif
Atsakyti
NERA, o nebus netikroji miltligė (ji agresyvėja esant drėgnam ir šaltesniam orui)? Lapo apatinė pusė kokia?

Reikalingas fungicidas. Purkšti ~ 3 kartus per sezoną. Šalinate visus įtartinus lapus ir deginate toliau nuo daržo.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 18, 09:21)
NERA, o nebus netikroji miltligė (ji agresyvėja esant drėgnam ir šaltesniam orui)? Lapo apatinė pusė kokia?

Reikalingas fungicidas. Purkšti ~ 3 kartus per sezoną. Šalinate visus įtartinus lapus ir deginate toliau nuo daržo.

Koks fungicidas? Lapus išvežu į darbą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 18, 13:40)
Koks fungicidas? Lapus išvežu į darbą blush2.gif

Negaliu nieko pasiūlyti, pati nenaudoju chemijos darže. Rauginu asiūklį atskiroje 50 l bačkutėje ir profilaktiškai purškalioju krūmus. Pažiūrėkite kokia apatinė to dėmėto lapo pusė, yra dar viena liga, kuri po tam tikro laiko ardo lapą iki skylučių. Netikrosios miltligės atveju skylių nebūna. Džiūsta lapai ir nyksta krūmas. Mūsų juostoje vaisiai neužsikrečia.
Atsakyti
O lapą reikia nukirpti su kotu, ar tik pačią "lėkštę"?
Bent vakar apatinė pusė buvo toki pati, kaip ir išorinė unsure.gif
Atsakyti
O įdomu, kada prinoksta melionai Emir? Pirmi metai, net neįsivaizduoju. Pradeda žievė aižėti.
Šiltnamy bus keletas, o lauke nieko nėra, nei arbūzų , nei melionų. Nemanau, kad ir bus, nors ir žydi, buvo keli vaisiai, bet nugelto. Šiltnamy vieno arbūzo lapai pradėjo raitytis, pats arbūziukas lyg gelsta. Nu ir gaila bus verysad.gif

Fotografuota aną savaitę:
user posted image

Kaip geras kamuolys:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 18, 14:21)
O lapą reikia nukirpti su kotu, ar tik pačią "lėkštę"?
Bent vakar apatinė pusė buvo toki pati, kaip ir išorinė unsure.gif

Visą su kotu kirpkite. Jei apačia tokia pat, nėra pilkai violetinių darinių, bus ta kita liga. Parašysiu pavadinimą kiek vėliau.

Bak­te­ri­nė dė­mėt­li­gė (Pseudomonas syringae pv. lachrymans), dažniausiai kenčia agurkai, bet moliūginiams irgi pasitaiko, paskaitykite čia

QUOTE(eliss @ 2014 07 18, 14:22)
O įdomu, kada prinoksta melionai Emir?

Kai pradės kvėpėti visas šiltnamis melionais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 18 liepos 2014 - 13:42
QUOTE(eliss @ 2014 07 18, 14:22)

nu nieko sau bigsmile.gif pas mane siltnamy melionu daigai sprindinukais tovi, neauga nors tu ka doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 22:25)
Eina sau  ax.gif Mano net į šiltnamy perkelti dar nieko neižbezdėjo.Nu,man melionai gardūs beveik tiek ,kiek ir cukinijos,bet geriau turėti,negu neturėti  biggrin.gif

Aha,jei visą dieną nieko nevalgyt,tai net labai skanios  biggrin.gif

Man tada irgi jos skanios. smile.gif
O neseniai pradėjau galvoti, gal aš nepataikau skanių cukinijų sėklų nusipirkti bigsmile.gif
Šiais metais pirkau kuo įvairesnių sėklų. Dar cukinijų neturiu, tik pradeda žydėti. Pažiūrėsiu, gal šiais metais bus skanesnės nei pernai ar užpernai. tongue.gif
Atsakyti