Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(mamukas71 @ 2014 07 15, 10:45)
Sveikos,

pas mane moliūgai teniso kamuoliuko dydžio doh.gif Mąstau - ar užaugs ir sunoks man jei, kad žiemai laikytųsi g.gif
Jau šiemet vargas su viskuo....moliūgai ir agurkai kankinosi ilgai kol atsigavo po tokių orų...

Pffff, pas mane dar tik gerų spirgų dydžio ir taip nepergyvenu. Sekmadienį dar net nebuvo, o šan jau yra. Užaugs, niekur nesidės nail.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 15, 14:17)
Venta9, skaniausios ir sultingiausios yra lauko teniso kamuoliuko dydžio (kaip ir kaliaropės)- odelė minkšta, nėra sėklų užuomazgų. Kuo anksčiau atlaisvinsite vietą, tuo daugiau bus naujų cukinijų ant krūmo (renku di Nizza derlių kas antrą dieną). Jei auginsite rankinio kamuolius, bus mažai naudos iš krūmo.

Aciu 4u.gif
tai rytoj nulekus nusiskinsiu, reiskia perauginau biggrin.gif Paragausiu -pamatysiu. Bet va Dusia kad neskanios schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 15, 17:20)
  Paragausiu -pamatysiu. Bet va Dusia kad neskanios schmoll.gif

Taigi,skoniui draugų nėr mirksiukas.gif Man asmeniškai, tai cukinijos iš viso nelabai skanios,ale kol nėra pomidorų normaliai,tai sueina .O geltonos cukinijos iš viso nevalgomos biggrin.gif
Atsakyti
Parašykit ką gaminat iš tų apvalių cukinijų... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 15, 17:53)
Taigi,skoniui draugų nėr  mirksiukas.gif Man asmeniškai, tai cukinijos iš viso nelabai skanios,ale kol nėra pomidorų normaliai,tai sueina .O geltonos cukinijos iš viso nevalgomos  biggrin.gif

Man geltonos pačios skaniausios:) Jos švelnesnės . Pačeškavoji, aliejuko, balzamiko acto , pipiriuko , ... Niam smile.gif Ar koncervuotos su medumi ir kariu."Ant bajerio" pabandžiau - be galo mums tiko .
Apvalios pas mane tik įdarytos gerai ėjo . Kito suėjo sultims ir ttt. Salotoms jos per minkštos , bent jau man . Nebet su kuo nors .
Atsakyti
Taip,skoniui draugu nera drinks_cheers.gif Bet man ir visiskai zalios be nieko cukinijos skanios, kaip ir moliugai, kol gaminu , bepjaustydama puse suvalgau. O siaip skanu supjaustytos riekelemis apibarstytos truputi druska ir cili pipiriukais , apvoliotos dziuveseliuos ir kiausinyje ir pakeptos aliejuje, bet nebutinai volioti ir taip man skanu.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 15, 17:53)
Taigi,skoniui draugų nėr  mirksiukas.gif Man asmeniškai, tai cukinijos iš viso nelabai skanios,ale kol nėra pomidorų normaliai,tai sueina .O geltonos cukinijos iš viso nevalgomos  biggrin.gif

na tavo skoniui tikrai draugu ner mirksiukas.gif visada sakydavau ,kad cukinijas tik vakuotos su slyvom skanu ax.gif dabar megstam ir marinuotas,ir sumustinius,ir troskintas.pernai pas zaliavalgius uztikau zaliu panaudojima salotom,valgo vaikai pasicepsedami[zalia sutarkuoji ar supjaustai kubeliais ,prieskoniai[mes megstam cesnaka],citrinos sultys,druskyte-palaikai pusvalandi.o tada\ jau pagal poreikius-su pomidorais,kaip cukinija paruostais zaliais burokeliais,svogunu grezineliais wub.gif
*naujienos is mano ''darzo'' unsure.gif :
*arbuzai-visiskas ''pravalas''- is 15issodintu daigu 5 liko -2 lauke,3 siltnamyje.pastarieji zydi,bet tik vyriskais ziedais.
*cukinijas pirmas valgysiu tik kitas savaite blush2.gif
*moliugai.is 3 hokaido vienas turi uzmezges didelio apelsino dydzio vaisiu.prince crown,strawwbery crown,miranda,zydi vien vyriskais ziedais -kiekviena diena skabau be gailescio.jumbo pink banana pradejo skleist moteriskus-lakstau kaip bite prie kiekvieno ir ''buciuoju''.
*beje pastebejimas -birzelio menesi setos tiesiai i dirva cukinijos prisivijo tupdytasias is indeliu,tik dar nezydi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 15 liepos 2014 - 18:25
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 15, 19:24)
na tavo skoniui tikrai draugu ner mirksiukas.gif

Paprašyčiau nevyražatsa taip blink.gif Nu ,bet skonis cukinijų tikrai joks.Kokių prieskonių pribersi,su kuo sumaišysi,toks ir bus tas skonis ax.gif Man tik žalios valgomos.Mažiukės.Dar sultims sueina .O termiškai apdorotos,nesvarbu ar griežinėliais,kvadratėliais ar trikampėliais pjaustytos,taip ir lieka lėkštėj.Nebent sutarkuotos smulkiai ir kažkur įmaišytos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 15, 19:24)

*beje pastebejimas -birzelio menesi setos tiesiai i dirva cukinijos  prisivijo tupdytasias is indeliu,tik dar nezydi bigsmile.gif

O aš galiu sėti tik į indelius. Šiemet specialiai į dirvą sėjau apie 10 sėklų - išdygo 2 vnt. Iš agurkų sėtų į lysvę - neišdygo nei vienas. Galvoju, kad pelės viską sutvarko. Gal dar ir paukščiukai. unsure.gif
Atsakyti
tiesa, kad cukinijos dideliu skoniu nepasizymi, bet gal del to eina gerai i visokius troskinius, net i farsa pritarkuoju, kad ano daugiau butu.
auginu ir as ta apvaliaja, zydi, zydi, bet niekaip normaliai neuzmezga - vis nupuva maza cukinuke, pradedant ta vieta, kur ziedas buvo. pasiskaiciau, kad gal kalcio truksta, gal to, gal ano, nors augalas pats labai stiprus, labai baisuliniai, sodriai zali, ziedai taip pat galingi - na nors grozio eziai priduoda. ai bala jos nemate, nes teko parduotuvines paragaut - tas pats, kad pailga, buciau zinojus, tai buciau net nesodinus biggrin.gif o stai geltona jau zadu skabyt "ant dienu" wink.gif

arbuzu turejau 5 daigelius, tai is ju tik 2 tebelike, kazka bando zydet, vienas net spirga uzmezges, bet kai pats silpnas, tai nezinia ar istengs uzaugint:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 15, 19:32)
Paprašyčiau nevyražatsa taip blink.gif Nu ,bet skonis cukinijų tikrai joks.Kokių prieskonių pribersi,su kuo sumaišysi,toks ir bus tas skonis  ax.gif Man tik žalios valgomos.Mažiukės.Dar sultims sueina .O termiškai apdorotos,nesvarbu ar griežinėliais,kvadratėliais ar trikampėliais pjaustytos,taip ir lieka lėkštėj.Nebent sutarkuotos smulkiai ir kažkur įmaišytos  ax.gif

nepyk gi ax.gif 4u.gif nu va sulciu tai tikrai negerciau schmoll.gif tada jau geriau agurku su citrina wub.gif tai tave kaip maza vaika apgaudynet reikia blink.gif g.gif
*kad nushniojo ka tik lietus,viskas plaukia doh.gif
*panos,nerandu nei vienoj temoj,bet sakyciau tikrai buvo rasyta,kaip prijaukint bites i agurku siltnami medaus tirpalu.gal pamenat ,kokiu santykiu skiest g.gif drauge pasisodino pilna siltnami agurku ,o vaisiaus ne vieno unsure.gif sakiau jai,kad savidulkius pirktu,o ji mamos paklause ir pirko paprastus.o dabar nervinas,kad as jau konservuoju,oji net pavalgyt neturi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 15 liepos 2014 - 19:42
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 15, 20:34)
nepyk gi ax.gif  4u.gif nu va sulciu tai tikrai negerciau schmoll.gif tada jau geriau agurku su citrina wub.gif tai tave kaip maza vaika apgaudynet reikia blink.gif  g.gif
*kad nushniojo ka tik lietus,viskas plaukia doh.gif
*panos,nerandu nei vienoj temoj,bet sakyciau tikrai buvo rasyta,kaip prijaukint bites i agurku siltnami medaus tirpalu.gal pamenat ,kokiu santykiu skiest g.gif drauge pasisodino pilna siltnami agurku ,o vaisiaus ne vieno unsure.gif sakiau jai,kad savidulkius pirktu,o ji mamos paklause ir pirko paprastus.o dabar nervinas,kad as jau konservuoju,oji net pavalgyt neturi unsure.gif

Taigi cukinija kaip ....tutka smile.gif jei pamaišai su obuoliais - tai net nesijaučia - švelnios obuolių sultys ir tiek .
Va kaip bites priviliot šiuo metų laiku , kai medunešis - nežinau . Saldžiu vandeniu tik vapsvas ir širšuolas gali paviliot. Rudeniop kai išimi medų - tada taip. Nebent aviliuką šiltamin smile.gif
Atsakyti