Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai,melionai,cukinijos ir moliūgai

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 15, 18:24)
na tavo skoniui tikrai draugu ner mirksiukas.gif

ot ir yra rolleyes.gif Man cukinijos irgi labai nelabai unsure.gif

Buvau šiandien kaiman labai trumpam nulėkus - pirmiausia nulėkiau melionų patikrint. Trys tokie kaip pusė banano kabo didis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 15 liepos 2014 - 21:51
QUOTE(saintlina @ 2014 07 15, 22:50)

smailiuks viską pasako biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 15, 19:32)
Paprašyčiau nevyražatsa taip  blink.gif Nu ,bet skonis cukinijų tikrai joks.Kokių prieskonių pribersi,su kuo sumaišysi,toks ir bus tas skonis  ax.gif Man tik žalios valgomos.Mažiukės.Dar sultims sueina .O termiškai apdorotos,nesvarbu ar griežinėliais,kvadratėliais ar trikampėliais pjaustytos,taip ir lieka lėkštėj.Nebent sutarkuotos smulkiai ir kažkur įmaišytos  ax.gif

Su kuo sultis dar maišai?
Pabandyk trintą cukinijų sriubą-mmmmmmmmmm, kaip skanu smile.gif Pakepini svogūno daug, česnako, sumeti nuvalytą ir griežinėliais supjaustytą cukiniją, patroškini taip maždaug kol pusiau perkeps, tada suverti į puodą, kuriame verda kelios bulvės sultinyje (galima mėsos, man užtenka skonio ir iš kubelio). Kai suverda, sutrinam, priberiam daug žalumynų: raudonėlio, petražolių, baziliko, svogūnų laiškų ir paskaninam grietine. Tik nepadauginti vandens verdans, geriau paskui prasiskiesti, nes gali būti per skysta. Šiemet jau viriau sykį, išmainiau su drauge kopūstus į cukinijas biggrin.gif

Ir dar darom su drauge Prudnikovo troškinį, ten ne tik cukinijų, bet ir moliūgo reik. Laaaabai skanu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 15 liepos 2014 - 22:04
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 15, 22:03)
Pabandyk trintą cukinijų sriubą-mmmmmmmmmm, kaip skanu  smile.gif  paskaninam grietine.

skamba kaip prieskoninių žolių ir daržovių sriuba su trupučiu cukinijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 15, 23:09)
skamba kaip prieskoninių žolių ir daržovių sriuba su trupučiu cukinijos  smile.gif

Reiškia, ne tą akordą paėmiau unsure.gif Kodėl su trupučiu? Aš ne iš tų, kurios sprindžio ilgio cukinijas skina. Minimum pusantro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 15, 22:14)
Kodėl su trupučiu? Aš ne iš tų, kurios sprindžio ilgio cukinijas skina. Minimum pusantro biggrin.gif

tai kad recepte 'daug' svogūnų ir česnako, 'daug' prieskoninių žolių ir viena cukinija. Kažkaip jau pripratau, kad cukinijas vartoja nedidukes smile.gif
Pas mane anos vis dar nemezga. Arbūzų turbūt greičiau bus nei jų. Nu bet.. ir kam tos cukinijos, jei melionų ir arbūzų bus irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 15, 23:03)
Su kuo sultis dar maišai?

A su kuo turiu,su tuo ir geriu ax.gif .Daba su savo morkom,agurkais ir pirktiniais obuoliais.Nėr labai gardu,ale gi sveika...
Už receptą ačiuks, ale nežinau nežinau g.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 07 15, 23:09)
skamba kaip prieskoninių žolių ir daržovių sriuba su trupučiu cukinijos  smile.gif

Ir su daug svogūnų. Jaučiu,tau dar labiau patiktų nei man lotuliukas.gif
QUOTE(saintlina @ 2014 07 15, 23:17)
Nu bet.. ir kam tos cukinijos, jei melionų ir arbūzų bus  irnesakyk.gif

Mielai pasikeisčiau,mielai user posted image
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 15, 19:32)
Paprašyčiau nevyražatsa taip  blink.gif Nu ,bet skonis cukinijų tikrai joks.Kokių prieskonių pribersi,su kuo sumaišysi,toks ir bus tas skonis  ax.gif Man tik žalios valgomos.Mažiukės.Dar sultims sueina .O termiškai apdorotos,nesvarbu ar griežinėliais,kvadratėliais ar trikampėliais pjaustytos,taip ir lieka lėkštėj.Nebent sutarkuotos smulkiai ir kažkur įmaišytos  ax.gif

Tikrai, visiškai sutinku, kad cukinijos yra beskonės. Vien kažkoks skystymėlis. Nei druskos, nei cukraus. Vanduo. Prisisodinau iš pareigos jausmo. Man patinka, kad jų lapai dideli ir tada neauga piktžolės. Dar rupūžiokams yra kur nuo saulės pasislėpti.
Atsakyti
QUOTE(Anrita @ 2014 07 15, 23:56)
Tikrai, visiškai sutinku, kad cukinijos yra beskonės. Vien kažkoks skystymėlis. Nei druskos, nei cukraus. Vanduo. Prisisodinau iš pareigos jausmo. Man patinka, kad jų lapai dideli ir tada neauga piktžolės. Dar rupūžiokams yra kur nuo saulės pasislėpti.

Kažkada taip maniau .... Va 3 metai daržininkauju ir vis atrandu naujų patiekalų su cukinijom smile.gif brusketos , salotos , ale picos ...va saldžiu patiekalų iš cukinijos ir moliūgo tai schmoll.gif
Nors gal reiktu cukinijų uogienę su citrina pabandyt ?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 15, 22:50)
ot ir yra  rolleyes.gif  Man cukinijos irgi labai nelabai  unsure.gif

Buvau šiandien kaiman labai trumpam nulėkus - pirmiausia nulėkiau melionų patikrint. Trys tokie kaip pusė banano kabo  didis.gif

gera is nuskriaustuju tyciotis : angel_sadangel.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2014 07 16, 00:08)
...va saldžiu patiekalų iš cukinijos ir moliūgo tai  schmoll.gif
Nors gal reiktu cukinijų uogienę su citrina pabandyt ?

o moliugu cukrintiniai,moliugu suris,dzemas?mazoji jau laukia,kada padarysiu cukrintiniu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 16, 07:44)
gera is nuskriaustuju tyciotis :  angel_sadangel.gif
Papildyta:

o moliugu cukrintiniai,moliugu suris,dzemas?mazoji jau laukia,kada padarysiu cukrintiniu wub.gif

Labai įdomu. O kaip jis dromas? Pagooglinau, bet nieko neradau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k@mylye: 16 liepos 2014 - 08:03
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 07 16, 08:44)
gera is nuskriaustuju tyciotis :  angel_sadangel.gif
Papildyta:

Na moliūgų cukatai dar dar , tie kuriuos su čiliuku dariau . Moliūgu džemas buvo sunaudotas Kudriumovo arbatėlei ruošti smile.gif Atgal i daržus . Va sūrio nebandžiau - gal galima receptuką ?
Atsakyti