Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Marfa kol kas turi 17 kekių, jei ruduo bus šiltas kaip pernai, visas subrandins bus gal dar kelios kekės. 1 kekėj 5-6 pomidorai.
4 stiebai sistema 7+6+2+2. Taip gavosi dėl šiltnamio aukščio. Gal būt reikėjo 8+8 auginti, būtu buve lengviau ir paprasčiau, bet neužtenka šiltnamio aukščio. Trūksta 25cm.
30cm(40cm) stiebas iki pirmos kekės + 7 kekės kas 25cm 7x0,25cm=1,75m viso= 205cm.(30+175)
Jau ateina laikas skabyti viršūnes.

Arvento RZ irgi panašiai 17 kekių tik pomidorai didesni. Kekė noksta vienu metu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 08 rugpjūčio 2014 - 20:29
QUOTE(diuni @ 2014 08 08, 12:50)
g.gif o tai labai aštru išeina čia , ar saldžiarūgštu g.gif

manau saldžiarūgštis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2014 08 08, 17:14)
biggrin.gif agurkai jau sterilizuojasi su garstyčiomis...O kaip pomidorus su tuo marinatu darot-lupat , pjaustot ar neluptus reik pjaustyt, kaip... ax.gif
Dėkui 4u.gif

aš nelupau, hibridus per pusę pjaustytus dėjau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 08 08, 20:16)
Marfa kol kas turi 17 kekių, jei ruduo bus šiltas kaip pernai, visas subrandins bus gal dar kelios kekės. 1 kekėj 5-6 pomidorai.
4 stiebai sistema 7+6+2+2. Taip gavosi dėl šiltnamio aukščio. Gal būt reikėjo 8+8 auginti, būtu buve lengviau ir paprasčiau, bet neužtenka šiltnamio aukščio. Trūksta 25cm.
30cm(40cm) stiebas iki pirmos kekės + 7 kekės kas 25cm 7x0,25cm=1,75m viso= 205cm.(30+175)
Jau ateina laikas skabyti viršūnes.

Arvento RZ irgi panašiai 17 kekių tik pomidorai didesni. Kekė noksta vienu metu.

o kur vaizdas wink.gif? turetu graziai atrodyt biggrin.gif
Atsakyti
Upas, puiki statistika thumbup.gif
Kuom maitini hibridus?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2014 08 08, 20:06)
ax.gif o aš dvi pasėjau , dvi išdygo ir dvi turiu...nuotabus pomidoras.daug vaisių , o jau gražumas jų...lyg vaškiniai , morkinės spalvos lemputės kaitrinės...Labai dėkui rinkėjai ir siuntėjai wub.gif
bet tuomet labai mažai jų tilps į stiklainį...nu bet skanus tas marinatas thumbup.gif jau jaučiu , bus skanu thumbup.gif

Man tai tikrai skanu. Svarbiausia - garantuotai stovi, nenušauna. smile.gif
O aš padariau padažo ir kažkoks lyg per sūrus man gavosi. schmoll.gif Dėjau visko pagal merginų receptą, tiesa be paprikų dariau. O turi būti toks sūrus? g.gif Norėčiau dar pasidaryti, sakau, gal mažiau druskos dėti? Bet ar stovės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 08 08, 19:34)
oi, tai kad visai gražios Lemputės kabo wub.gif kekės nelabai gausios, bet derliaus yra. O tu jau čia kaip nupasakojai taip baisiai...  unsure.gif
Drąsiai rink sėklas, tikrai dailūs vaisiai, liuks  4u.gif  Pamatysi, derliaus kitais metais tikrai bus sočiai, šita veislė puikiai dera, tik šįmet matyt nepasisekė ar nepatiko kažkas tam krūmui.

oj, aciu, nuraminai 4u.gif 4u.gif tai turbut nepatiko. Veliau sodintas, nes gaila salotas buvo raut . O paskui salotas pastumdzius prakasiau duobytes ir ikisau, nei giliai, nei gerio gavo ... blush2.gif tai tada lauksiu kitu nokimo ir imsiu seklytes smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tiesa, apie viršūnes:

jos tiesiog nugnybiamos ar su sekatoriumi praeiti? Ties kuria vieta? Kur jau nesužydėjusi kekė auga ar kaip? Po ja, virš jos? Niekada to dar nedariau.
Atsakyti
Sveikos, kaip naikinti baltasparni siltnamyje, uzpuole pomodorus? g.gif
Atsakyti
Kompostas, arklio mėšlas, trupinti galvijų ragai.
Dėl nuotraukų, nieko nesimato nes dar daug lapų. Nebent vėliau po 2sav. Bet tuomet ir derliaus bus mažiau.
Tiksliai nematavau žingsnio tarp kekių, gali būti kad didesnis, nes šiltnamis aukštesnis toje vietoje kur jie auga... Paskaičiavau tik standartiškai 25cm. Skirtingų veislių jie būna skirtingi. Tiesiog 7 kekė remia jau lubas. Reiks pamatuot vėliau pasitikslinti.
Naujom augintojom, kad būtų aiškiau kodėl, ant vieno stiebo auginama 7 kekės, ir nulaužiama jos viršūnė.
Pas kurias aukštas šiltnamis gali vienu stiebu auginti, ar 2 ir turėti daugiau kekių.
QUOTE(matuke @ 2014 08 08, 21:25)
Upas, puiki statistika thumbup.gif
Kuom maitini hibridus?

Papildyta:
http://www.lrytas.lt...
Tik tiems vabzdžiams reikalingas nektaras. Gėlės, žydinčios žolės ir panašiai.

Dar galima daug vorų prinešti smile.gif arba kabinti lipnų musgaudį(kur rankose pašildai ir išsitraukia lipni juosta). Toks ne kenskmingas būdas.
QUOTE(coraxas @ 2014 08 08, 22:38)
Sveikos, kaip naikinti baltasparni siltnamyje, uzpuole pomodorus?  g.gif

Atsakyti
O gal zinote, kaip su degtine naikina? Skaiciau super mamose apie toki naikinimo metoda, tik niekaip neradau ar su gryna degtine nupurskia ar kazkokiu santykiu pasigamina tirpala?
Atsakyti
QUOTE(coraxas @ 2014 08 08, 22:56)
O gal zinote, kaip su degtine naikina? Skaiciau super mamose apie toki naikinimo metoda, tik niekaip neradau ar su gryna degtine nupurskia ar kazkokiu santykiu pasigamina tirpala?

Nepades, niekas tu brudu neima, isbandyta viskas,tik lipnios geltonos juostos, kuo daugiau, geltoni indeliai pripildyti fairiu, ir mechaninis rinkimas, kai lapu dar nemazai, tai misija neimanoma, pas mane rudeni buvo atsirade, tai lapus visus sniojau lauk, buvo dar nedaug prisiveise, tai isgaudziau

Kol perskaiciau viska, tai ir naktis atejo biggrin.gif Ziuriu masiskai koncervuojat jau, as pomidoru dar nedaug privakavau, bet pradzia padariau, pomidoru sultis, su aguriecais, ir vienus, be acto. Jau tie vakavimai atsibodo iki gyvo kaulo, dar isvyke buvom, tai grizus nebezinojau ko griebtis doh.gif Agurkus jau dalinu.
Seklu taip pat kazkiek prikrapsciau, o vat su tuo spasu tai liudnuma, is 4 pomidoru,-2 seklos tik. Tai dabar visus skrosiu, nu mazai man tu 2 seklu, tikiuosi atrasiu dar smile.gif
Buvo kalbeta apie baltus pomidorus, pas mane Jazon, nu neskanus jis man, seklu nekrapstysiu
o siaip reiktu su sarasiuku i siltnami eiti ir ziureti, kaip koks dera ir ar skanus, kitaip jau nebeprisimenu ir nebeatrenku kas patiko, kas nelabai, tik reikia eiti isbadejusiai
Lapu virsuj miskas, o i siltnami nevazmozna ieiti, net vakare galva sukasi nuo karscio, veliau jau temti pradeda, laukiu kol atves orai. Kaip niekad, raudonu kabaliuoja, seniau vos tik raustancius skindavau. Virsunes kai kuriems jau kirsiu, senai jau nebetelpa, susiraizgiusios, susibuvusios, persipinusios, zodziu betvarke.
Va del kliuvo ir as pradejau abejoti, nu derlingas tai labai jis pas mane, skonis dar dar butu, jei ne balta deme prie vaiskocio, kitais metais auginciau tikrai, dabar dar pagalvosiu, maniau, kad pas mane sitaip tik, bet va ziuriu, kad ir pas kitas ta pati problema. Ir peniai pas mane su neprinokusia deme g.gif Visi kiti normalus
Atsakyti
as praeita savaitgali vakare ejau siltnamio laistyt, beaistant sutemo, tai kiemelyje uzsidegiau lempa, kad nors konturus pomidoru matyciau. Bet fainiau kol lieju ziuret kas ant veliavytes parasyta, apciuret kiek pakabuku kabo... O cia apgraibom tik. O ryte kol as ismiegu, tai jau beveik pietus buna blush2.gif
Ryt ( nu jau siandien) po piet planuoju aplankyt savo augintinius, paziuret kas pasikeite per savaite ax.gif
Atsakyti