Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(adija5 @ 2014 08 13, 22:27)

Nei velnio aš neišranki.Cukinijas,ir tas valgau.Bet ta kiaulės riebalų želė user posted image.Tikrai geriau kepta žiurkė ar kokis slimokas padaže troškintas.Dar perlinės kruopos fui fui fui ir pomidorų buiza su grietine.Visa kita valgoma.
Tai, aišku,iš kur pas dzūkus lašiniai.Mes per vasarą ryjam barščių lapus,per žiemą grikius ir kručkus  unsure.gif

Sinij raudona,bet kol žalia,tai apačia geltona  biggrin.gif

*vat nesuprantu as,''naujoji kaimiete''[,gimus,uzaugus miestuky ir tik septintus metus bandydama kaime pritapt],kur tamstele kaimiskam lasiny zeles randa g.gif bo ,jei neskaniai paruosta,te man lasiniai labiau i muila ukinini padabnu unsure.gif
*kas per patiekalas,prasom recepta i az
*aciu,ryt leksiu kaiman,apziuresiu,labai jau noris jo paragaut ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 08 13, 23:40)
*vat nesuprantu as,''naujoji kaimiete''[,gimus,uzaugus miestuky ir tik septintus metus bandydama kaime pritapt],kur tamstele kaimiskam lasiny zeles randa g.gif bo ,jei neskaniai paruosta,te man lasiniai  labiau i muila ukinini  padabnu unsure.gif
*kas per patiekalas,prasom recepta i az

Aš ūkinio muilo neragavus ,skonio nežinau.Man aplamai kiauliena beveik nevalgoma mėsa,o lašinių konsistencija nei akiai maloni,nei į rankas paimt norisi.Aš ne kokia ten Alach akbar,bet suprantu musulmonus šitu klausimu biggrin.gif
Te tongue.gif Kaži ar tau tiks prie lašinio rolleyes.gif .Dar ir ridikus mes taip vadinam
http://www.e-seklos....urger_griezciai
Atsakyti
Nespeju su jumis.Paskaitau,bet prabegom (kiek pajegiu tam kartui biggrin.gif ).Gal kas pasakytumėt ko truksta pomidorams jei neprinoksta iki galo.Virsune jau pernokus,istezus,o prie stiebelio taip ir lieka zalia,kieta,neskanu.

Kaip kerpat virsunes?Tiesiog nukerpat betkur?O tai nebetelpa siltnamy,griuna sakos i sonus. doh.gif

Ir kodel puna (patamseja) pmidoras prie stiebelio nors pats augalas grazus.O pomidoras nukrenta dar zalias.Itariu jog perliejau saltu grezinio vandeniu(mat gavau is kaimynu pasijungt,tai naudojausi proga,kad turiu vandens blush2.gif tam kartui).

Aciu jei kas atsakysit. 4u.gif

Pas mane pakolkas visi pomidorai suvalgomi,jokie marinavimai nevyksta.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 12, 21:00)
Niekaip nematau logikos pas Ex.Neskanios jai raudonos citrinos,ale kasmet vis tiek augina  g.gif .Supaisyk tu tuos estetus,kad gudras  mastau.gif

hihihi.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2014 08 13, 14:06)
Siandien sukramciau seklini pirma Peni. Skamba, gal ir juokingai, bet buvo labai skanus. Rugstele, saldumas, skystimelis. Liuks.

Ir pjaustyt labai patogus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 14, 00:17)
Te  tongue.gif Kaži ar tau tiks prie lašinio  rolleyes.gif .Dar ir ridikus mes taip vadinam
http://www.e-seklos....urger_griezciai

nevalgiau dar tokiu ax.gif kaifas,lietus lija,leksiu kaiman pomidorams sukuosenu daryt.as virsune lauzdama,palieku 2 lapus virs paskutines kekes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 14 rugpjūčio 2014 - 09:03
turbut riktu lapu palikt virs paskutines kekes. Man netycia sukant apie spagata virsune nuuzo iskart po kekes, atstaciau ta virsune, prilipo ji man, bet ta keke jau ir nudziuvusi. Vyras klause, kaip cia taip idomiai , visur aplipe, o ta keke nurudaviusi visa.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 08 12, 13:45)
Nieko nereikia atradinėti - viskas jau atrasta smile.gif Žali kekiniai yra Samocviet Izumrudny. (atsiprašom, kad ant grindinio, ant žolės tautiškumo nesimato  tongue.gif )

Na, dar truputį pažaidžiam su spalvom ir einam dirbt:

Tobulos kombinacijos. wub.gif wub.gif wub.gif .Mintyse..kaip norėčiau šių sėklų..bet su kočėlais nemuškit..pasvajoti juk galima..saldi kaip kriaušė Aladino lempa, kaip persikas..Ivanas..mmm..

Merginos, sakykit o kas čia per citrinos- koks tikras jų pavadinimas?? o tai vis trumpiniais vadinat..prašau iššifruoti.

Vis skanaujam naujas veisles dviese su vyru, vaikas nepasirašo..agurkinis..mat. biggrin.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Boloto stebina, vieni su geltona viršūne, kito daigo vaisiai su rausva saulute ir viduje raudona, skoniu skaniausias kol kas ragautas pomidoras( paskutinis) ir aišku sėklų jame labai mažai.
user posted image
Medovyj Spas ragautas šiandien- nu ypatingo įspūdžio nepaliko, gal dar dar nebuvo toks išnokęs, nors skilo, tad ilgiau nelaikiau. Gal mano Spasas koks susikryžminęs, nes kaip minėjau vaisiai ne širdiški kaip jūs minit.
Dar patiko Juodas MAURAS, tik vyras pirmus sėklinius surijo. biggrin.gif Tai dar jam priminiau žodžius: sakė augintum tu normalius pomidorus..o ne ..tuos( juodus, žalius, oranžinius.. dryžuotus..).Tai dabar taip džiaugiuosi, kad ir mylimiausiam patinka..
Apie ankstyvuosius Sibirskij Rannij- pirmuosius krūmus jau seniai apvalgėm, bet tie iš pažastėlių dar vis dera..ir tokie didesni, saldesni..vieną perlaužiau , o ne pjoviau- mėsa kaip arbūzas..bet ir sultingas.
user posted image

Ir akyse taip ir stovi Loretto hibridas..ką ten skonis, vaizdas nepamirštamas, visada į padažą sunaudoti galima..bet nors kartą taip aplipusį norisi užsiauginti..Kiek dar metų mokysiuos..Iš hibridų auginau tik Hali GALI - ankstyvą, jau atiderėjęs IR Delfiną, matyt per mažai.
Viršūnes jau nurėžiau ir šiltnaminiams ir lauke augantiems. Tikrai paspartina nokimą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 14 rugpjūčio 2014 - 14:37
mmmm, skaniai atrodo pomidorai smile.gif
Va Loretto as jau ieskoti pradejau, tikrai maciau, bet nebeprisimenu kurioj parduotuvej. Vakar durnumas uzejo, apvaziavau visa Panevezi, ner, nu gal atsiras iki kito sezono
Atsakyti
O man tie Loreto nepatinka. Kieti kaip akmenys. Pernai su agurkais marinavau, tai oda, mėsa kieta. Nei man jie marinuoti, nei švieži patinka.
Pernai auginau, nes pavadinimas su vardu sutampa, tai vien dėl to įsileidau. Mamai tipo patiko, bet kiek mačiau visus išdalino..Šiemet vėl buvo poreikis augint - Adija5 parūpino. Ačiū jai.
Dera gausiai, gražūs, bet man per maži ir per kieti.
Atsakyti
O Cherokee purple vaisius turi žalius petukus? Vienas iš pernai metų nežiniukas, skanus, svarstau ar šis ar Noir de crimee? iš internetinių nuotraukų abu man vienodi..Šiemet dar vienus auginu Cherokee purple, jie be petukų, bet dar neprinoko, neaišku ar ne ,,peresortas.".Nėr kaip palyginti..
Vis seiles varvinu į Green zebra žiūrėdama, o ji vis nenoksta, bet vaisiukai tokie gražūs, ne miniukai kaip galvojau..saldus laukimas.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 08 14, 15:57)
O man tie Loreto nepatinka. Kieti kaip akmenys. Pernai su agurkais marinavau, tai oda, mėsa kieta. Nei man jie marinuoti, nei švieži patinka.
Pernai auginau, nes pavadinimas su vardu sutampa, tai vien dėl to įsileidau. Mamai tipo patiko, bet kiek mačiau visus išdalino..Šiemet vėl buvo poreikis augint - Adija5 parūpino. Ačiū jai.
Dera gausiai, gražūs, bet man per maži ir per kieti.

Loretto man skanus, bet pastebejau,akd skaniausi tie, kurie ilgeliau pakaba dar ant augalo. Nelinke jie trukineti, tai as ragavau jau toki ramsiai raudona, jau ilgai kabanti, tai nesijaute to kietumo, bet ir nepernokes. Bet ir nebuvo toks, kad paspaudziojus ji, jis jau kaip salotinis pomidoras maigytusi. Juos valgyti rudeni pats tas, manau g.gif Dariau padaza is ju, tai labai gera konsistencija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 14 rugpjūčio 2014 - 17:07
QUOTE(Liutukeee @ 2014 08 14, 01:18)
Gal kas pasakytumėt ko truksta pomidorams jei neprinoksta iki galo.Virsune jau pernokus,istezus,o prie stiebelio taip ir lieka zalia,kieta

Kalio
Atsakyti