Yra nemažai veislių, kurių prie kotelio nesunoksta. Tokioms veislėms ir kalis nepadės.
Pasakykit man "gudruolei" kodėl mano pomidorai neskanūs?
Sesuo aiškina, kad nuo trąšų, pas jus skaitau, kad nuo trąšų trūkumo. O kaip iš tikrųjų kažin? Pvz, kiek ir kuo tręšiate, kad išgaunat visokius skonius? Žinau, daug kalbėta ta tema, bet gal kuri tipo santrauką tręšimo, ką? Bo susidūrinau visai. Tiesa, pernai irgi tokie parduotuviniai neskanūs buvo, bet auginau hibridus, tai jiems viską nurašiau. Šiemet vos keli hibridai, veisliniai kažkokie prėski. Gal sakau žemė negera? Sakyčiau, rūgšti.

pas mane kuo toliau, to dagiau pomidoru su balta deme prie vaiskocio, sodinant beriaui kalio magnezijos, bet dabar matau, kad reikejo dar karta juos pamaitinti.
QUOTE(zikas1970 @ 2014 08 14, 22:06)
pas mane kuo toliau, to dagiau pomidoru su balta deme prie vaiskocio, sodinant beriaui kalio magnezijos, bet dabar matau, kad reikejo dar karta juos pamaitinti.
As manau cia kaltos ekstramalios siu metu oro salygos,augalai nesugeba isisavint maisto medziagu,as jau eile metu auginu tokias rusis kaip toro ,tornado ir niekada nebuvo to balto lopinelio prie koto,o siemet yra gana nemazi,nors tresiau ir kalio trasomis.
QUOTE(*Inga:) @ 2014 08 14, 21:45)
Kalio
Aciu!Ar gali dar padet tresimas kaliu?
QUOTE(Regila @ 2014 08 14, 21:48)
Yra nemažai veislių, kurių prie kotelio nesunoksta. Tokioms veislėms ir kalis nepadės.
Tai,kad pas mane nera tokiu,kurie paraudonuotu normaliai.Is pradziu tai visi gerai sirpo,o kuo toliau-tuo prasciau.O veisliu pas mane gal 10.
QUOTE(zikas1970 @ 2014 08 14, 22:06)
As tai kompleksiniu trasu dejau veliau,ne sodinant.Sodinant i kai kuriuos kiausiniu lukstu tik dejau.Bet mano siltnamis-pirmi metai.Dejau daug derlingo juodzemio.

QUOTE(vijoleta20 @ 2014 08 15, 10:06)
As manau cia kaltos ekstramalios siu metu oro salygos,augalai nesugeba isisavint maisto medziagu,as jau eile metu auginu tokias rusis kaip toro ,tornado ir niekada nebuvo to balto lopinelio prie koto,o siemet yra gana nemazi,nors tresiau ir kalio trasomis.
Ko gero.nes ir pas kaimyne nenoksta ties koteliu,ir pas giminaite pastebejau.
Atsakiusioms del virsuniu karpymo-dekui!

QUOTE(ponia Lylia @ 2014 08 13, 16:01)
Spasas buvo gerai prinokęs, net susprogęs šonas, o germanas toks kaip tik, nepernokęs. Ragavau ragavau tai vieną, tai kitą
spasas saldesnis, germanas gal dar galėjo dieną dvi pakabėti. Abudu skanūs, nors skoniai kažkiek skiriasi.

Skiriasi skiriasi . Spasas man daug skanesnis,skonis ryškesnis.Germanas nors ir daugiau sulčių skyrelių turi,bet pati mėsa sausesnė.Man net kažkuo jis melionus priminė,o anie man nelabai

QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 14, 15:33)
-Merginos, sakykit o kas čia per citrinos- koks tikras jų pavadinimas?? o tai vis trumpiniais vadinat..prašau iššifruoti.
--Medovyj Spas ragautas šiandien- nu ypatingo įspūdžio nepaliko, gal dar dar nebuvo toks išnokęs, nors skilo, tad ilgiau nelaikiau. Gal mano Spasas koks susikryžminęs, nes kaip minėjau vaisiai ne širdiški kaip jūs minit.
---Viršūnes jau nurėžiau ir šiltnaminiams ir lauke augantiems. Tikrai paspartina nokimą..
--Medovyj Spas ragautas šiandien- nu ypatingo įspūdžio nepaliko, gal dar dar nebuvo toks išnokęs, nors skilo, tad ilgiau nelaikiau. Gal mano Spasas koks susikryžminęs, nes kaip minėjau vaisiai ne širdiški kaip jūs minit.
---Viršūnes jau nurėžiau ir šiltnaminiams ir lauke augantiems. Tikrai paspartina nokimą..
-Jei apie geltonas,tai jos ir yra valgomieji pomidorai Citrina.
http://www.seklos.lt...namiuose/page:1
Yra dar raudonos citrinos,bet čia jau sugalvotas pavadinimas.Ex Lemon tree.Visas forumas augina,tik mudvi neturim

--Ryškiai susikryžminęs,jei nepaliko įspūdžio

---Aš dar nieko nerėšiu.Nehibridai ir taip pasibaigs.Pernai nurėžiau,paskui gailėjausi.Toks šiltas ruduo buvo,galėjo iki Kalėdų derėt.Šiemet irgi bus šiltas

QUOTE(vijoleta20 @ 2014 08 15, 10:06)
Gal ir sąlygos,nors pas mani nėra kalio trūkumo

QUOTE(Regila @ 2014 08 14, 21:48)

QUOTE(nijole0619 @ 2014 08 14, 17:41)
O Cherokee purple vaisius turi žalius petukus? Vienas iš pernai metų nežiniukas, skanus, svarstau ar šis ar Noir de crimee? iš internetinių nuotraukų abu man vienodi..Šiemet dar vienus auginu Cherokee purple, jie be petukų, bet dar neprinoko, neaišku ar ne ,,peresortas.".Nėr kaip palyginti..
Vis seiles varvinu į Green zebra žiūrėdama, o ji vis nenoksta, bet vaisiukai tokie gražūs, ne miniukai kaip galvojau..saldus laukimas..
Vis seiles varvinu į Green zebra žiūrėdama, o ji vis nenoksta, bet vaisiukai tokie gražūs, ne miniukai kaip galvojau..saldus laukimas..

Mano Cherokee purple su zalia kepure

QUOTE(adija5 @ 2014 08 15, 12:00)
-Jei apie geltonas,tai jos ir yra valgomieji pomidorai Citrina.
Yra dar raudonos citrinos,bet čia jau sugalvotas pavadinimas.Ex Lemon tree.*Visas forumas augina,tik mudvi neturim
--**Ryškiai susikryžminęs,jei nepaliko įspūdžio
---***Aš dar nieko nerėšiu.Nehibridai ir taip pasibaigs.Pernai nurėžiau,paskui gailėjausi.Toks šiltas ruduo buvo,galėjo iki Kalėdų derėt.Šiemet irgi bus šiltas
.Pečiuką įkišiu.
****Gal ir sąlygos,nors pas mani nėra kalio trūkumo
.Tiesa,šiemet kalio sulfato tikrai papildomai gavo tris kartus.Bo išgasdino rytorasa su tais neskaniais pomidorais,tai apsidraudžiau.Nes ir liejau per karščius vos ne kasdien,tai mano pieskoj natūralaus kalio tikrai neliko.Du šiltnamiai neskanių ,tai jau katastrofa
Ale vis tiek yra nevalgomų,Majakų ,Snapų visokių 
Yra dar raudonos citrinos,bet čia jau sugalvotas pavadinimas.Ex Lemon tree.*Visas forumas augina,tik mudvi neturim

--**Ryškiai susikryžminęs,jei nepaliko įspūdžio

---***Aš dar nieko nerėšiu.Nehibridai ir taip pasibaigs.Pernai nurėžiau,paskui gailėjausi.Toks šiltas ruduo buvo,galėjo iki Kalėdų derėt.Šiemet irgi bus šiltas

****Gal ir sąlygos,nors pas mani nėra kalio trūkumo

Ačiū adija5, čia kai visos taip giria, deda nuotraukas verčiančias nuo kojų, tai kažkokia masinė psichozė apima ir nesąmoningai kažkur giliai pasamonėje formuojasi: reikia žūt būt gauti..čia kaip su kokiom naujom trąšom..ypatingais daiginimo būdais ir t.t.
**Ieškosiu tikro..:ir derlingesnio..vienas daigas ne rodiklis, tuo jau kelintą kartą įsitikinu, alia žmogaus godumas, kad kuo daugiau išmėginti...o spalva tai tokia kaip plasmasinė morkinė nereali, nu ne pomidorinė..

***Kad jau taip lubas veria..nėr kur nei užkišt, nei nuleist, kelis mėginau apgauti ir nulenkus į apačią auginti- nepatiko, lyg perlūžo..na kas mėgsta prievartą..žiūrėsiu, jei prinoks ir brandins toliau ir kitus taip..kitąmet..masiškai..
****kalis kalis, o vat pasirodo yra ir susirgimas toks, kai nevalgomos baltos- gelsvos dėmės neišnokstančios atsiranda( mikoplazminis virusinis susirgimas- rusiškai stalbur)..vėl youtube prisižiūrėjau, https://www.youtube....h?v=AiCsdJNjsYk nuo 2min. Keli krūmai irgi yra, kur paskutiniai vaisiai tokias dėmes turi ir ne prie vaiskočio, teko išmesti. Nors šalia kaip tyčia fitolaka monstriška auga, ta tai aplink save viską išsiurbia..gal todėl. Bet ir ne visos veislės tą savybę turi, o tik kai kurios, bet gal ir nuo žemės priklauso(ech, smėliukas -pelenukas..)..
Majakai noksta laukiu, tokie didžiuliai, jau rausta žandai, labai jau tikiuosi pasakiško skonio...nes vaizdelis liuks, baisu klausyti tokių adijos kalbų..

ginaja. ačiū kažkuo lyg panašūs, bet maniškių oda- lyg murzinesnė spalva, nešvariai ruda, ir tik vėliau pradeda bordinėti..

ginaja. ačiū kažkuo lyg panašūs, bet maniškių oda- lyg murzinesnė spalva, nešvariai ruda, ir tik vėliau pradeda bordinėti..

[/quote]
Del Izumrudnoje jabloko tai jums geriau zinoti

mano laukinukus jau maras puola
paskutinėm dienom krimtau vokiečių kalbą, sostinėj draugus lankėm... Turbūt laukinukų neverta Revus purkšti? Ryt skinsiu didesnius bumbulus ir visus lapus nušniosiu... o gal iš karto viską nurauti? Šiltnamį jau uždariau nakčiai...

QUOTE(saridon'e @ 2014 08 15, 23:36)
mano laukinukus jau maras puola
paskutinėm dienom krimtau vokiečių kalbą, sostinėj draugus lankėm... Turbūt laukinukų neverta Revus purkšti? Ryt skinsiu didesnius bumbulus ir visus lapus nušniosiu... o gal iš karto viską nurauti? Šiltnamį jau uždariau nakčiai...

Aš jau irgi uždarinėju šiltnamį nakčiai, bijau rūkų. Pabandykit dar nupurkšt, gal išsaugosite, nes jeigu tai maras, tai ir žali pomidorai nesunoks nes tikriausiai pažeisti maro.