Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

o kas pasakys, ar dar verta kalio duot pomidorams? Pas kai kurias veisles masiškai prie kotelio žali lopai. Gal jau nebeverta?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 16, 20:04)
o kas pasakys, ar dar verta kalio duot pomidorams? Pas kai kurias veisles masiškai prie kotelio žali lopai. Gal jau nebeverta?

jei apatiniai neskanūs, tai verta, juk viršūnės tik žydi, viršutiniai dar pasisavins kalį
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 17, 15:52)
jei apatiniai neskanūs, tai verta, juk viršūnės tik žydi, viršutiniai dar pasisavins kalį

visi labai skanūs tik tiek, kad pati viršutinė dalis prie koto žalia, neprinokusi. Jeigu pats pomidoras ir vos ne ištižęs dėl pernokimo, tai visvien ta viršūnė įdomiai žalia. Ok, galima gal tada ir pabandyt patręšt. Jeigu ir nepasisavins, tai bus kitų metų pomidorams palikimas smile.gif
Atsakyti
mano šių metų pravalas Kosmonavt Volkov - visi labai dideli ir skyla nuo kotelio žemyn keletą cm kaip gėlė, kokie 4-5 gilūs įskilimai aplink visą kotą, baigiant nokt tie įskilimai pradeda pelyt, o vidurys aplink kotą kietas ir nenoksta. varau visus į sultis, daugiau nebeauginsiu, nors medis galingas ir derlingas, bet nu ir nafik tokį džiaugsmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 17 rugpjūčio 2014 - 17:30
Sakykit pomidorų augintojos, gal kas auginot šiemet Aurea? Susigundžiau aprašymais ir atsiliepimais, bet tokio prėsko pomidoro seniai nevalgiau. Derlius labai geras, spalva labai graži, bet skonio - nulis, net pinigų už sėklas pagailo. Rašo, kad jaučiaširdžio tipo, bet pas mane kameros apytuštės. Tai ar čia šio sezono ekstrymai atsiliepia, ar dirvožemyje ko trūksta nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 08 17, 19:29)
mano šių metų pravalas Kosmonavt Volkov - visi labai dideli ir skyla nuo kotelio žemyn keletą cm kaip gėlė, kokie 4-5 gilūs įskilimai aplink visą kotą, baigiant nokt tie įskilimai pradeda pelyt, o vidurys aplink kotą kietas ir nenoksta. varau visus į sultis, daugiau nebeauginsiu, nors medis galingas ir derlingas, bet nu ir nafik tokį džiaugsmą.

maniskiai irgi skyla ,bet nelaukiu kol sunoks ant augalo ,skinu tik pradejus nokt ir danokinu dezese,tai nepastebejau jokiu pelesiu smile.gif seip pirmi metai auginu juos tai patiko ir augalas ir skonis pacio pomidoro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mrija @ 2014 08 17, 20:03)
Sakykit pomidorų augintojos, gal kas auginot šiemet Aurea? Susigundžiau aprašymais ir atsiliepimais, bet tokio prėsko pomidoro seniai nevalgiau. Derlius labai geras, spalva labai graži, bet skonio - nulis, net pinigų už sėklas pagailo. Rašo, kad jaučiaširdžio tipo, bet pas mane kameros apytuštės. Tai ar čia šio sezono ekstrymai atsiliepia, ar dirvožemyje ko trūksta nesuprantu.

draugų skoniui nėra. Mano jie nėra patys mėgstamiausi valgant. Tačiau jie tiesiog idealūs pomidorų padažams - mažai skysčio, gerai lupasi, plius dar jų derlingumas geras. Kolkas šiam reikalui jie man nepakeičiami.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 08 17, 20:11)
draugų skoniui nėra. Mano jie nėra patys mėgstamiausi valgant. Tačiau jie tiesiog idealūs pomidorų padažams - mažai skysčio, gerai lupasi, plius dar jų derlingumas geras. Kolkas šiam reikalui jie man nepakeičiami.

Ačiū, supratau. Taip ir padarysiu, paleisiu padažams, o dėl derlingumo verta auginti. Iš mano visų šiltnaminių patys derlingiausi.
Atsakyti
Merginos, jaigu pomidorai prastai noksta ir rugstus ko jiems truksta? g.gif turetu buti saldus g.gif
Atsakyti
QUOTE(burgunt @ 2014 08 17, 21:23)
Merginos, jaigu pomidorai prastai noksta ir rugstus ko jiems truksta? g.gif turetu buti saldus g.gif

kai taip nutinka su visais kitais augalais, tai jiems paprastai trūksta saulės. Bet labiau pomidorus žinančios gal kažką geresnio pasakys. Saulės gali trūkti tada kai pomidorai užaugina baisiai daug lapų ir šie padaro labai pavėsingą ir tamsų šiltnamį.
Atsakyti
Sveikos,
skaiciau skaiciau ir lyg neradau tokio klausimo. Pernai pamenu kazkas lyg klause, bet atsakymo kiek pamenu nebuvo.

Gal siemet kas pasakysit - kodel kai kurie pomidorai ima ir neauga iki budingo veislei dydzio? Lieka tokia kazkokie mizerni ir baisiai neskanus. Nu toks jausmas kad kazkokie neapsivaisine biggrin.gif Mano siemet didele dalis Tolstoj'u tokie....pvz ant sakeles kokiu 12 pomidoru ir is ju tik koki 4 normalaus dydzio, o kiti maziukai, tokios visai ne tokios formos kaip normalus kad butu ir visiskai neskanus....
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 16, 20:04)

man tas pats klausimas aktualus: noksta kazkaip vangiai ir beveik pas visus zalia prie kotuko... verysad.gif tresti ar nebetresti? ir kuom ? yra tas kalis vienanaris ar reikai vel kompleksines pirkt?
----------
aplamai darau isvada, kad mano smelyneje, pomidorus sunku auginti. laistyt reikia daznai, nes vanduo net uzmulciavus nesilaiko, o maisto medziagos greit isiplauna...
tureciau stacionaru siltnami su pamatu- bandyciau pusmetri zemes i sunkesne pakeist...dabar kai toks plevelinis ir dar vaiksciojantis- niekaip neiseina...

QUOTE(AusraR @ 2014 08 17, 22:02)

Gal siemet kas pasakysit - kodel kai kurie pomidorai ima ir neauga iki budingo veislei dydzio? Lieka tokia kazkokie mizerni ir baisiai neskanus. Nu toks jausmas kad kazkokie neapsivaisine biggrin.gif Mano siemet didele dalis Tolstoj'u tokie....pvz ant sakeles kokiu 12 pomidoru ir is ju tik koki 4 normalaus dydzio, o kiti maziukai, tokios visai ne tokios formos kaip normalus kad butu ir visiskai neskanus....

pas mane Tolstoj tokie patys- mazi, susisuke, neskanus ir dar ant kekes vos pora vaisiu- visi kiti ziedai sterilizavosi...salia auga hibridas Taifun- tai kekes pilnos, net luzta. o ir skonis visai neblogas( nors man labiau prie dusios salotiniai minksti pomidorai).
Atsakyti